Κίνδυνος έκπτωσης και για την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: Καταγγελία για παράνομο αποκλεισμό 12 σωματείων από τις εκλογές!

Print Friendly, PDF & Email

Καταγγελία περίπου 60 σελίδων βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων υπαλλήλων της ΓΓΑ και αφορά στις εκλογές που έγιναν τον περασμένο Ιούνιο στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, στις οποίες επανεξελέγη πρόεδρος ο Π. Παπαχρήστος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, στην καταγγελία υποστηρίζεται ότι δώδεκα σωματεία αποκλείστηκαν από τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις εκλογές με απόφαση της απερχόμενης ανήμερα των εκλογών, οι οποίες διεξήχθησαν με βάση το καταστατικό της ΕΠΣ και όχι με βάση τις προβλέψεις του νόμου.

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν 22-13.

Σύμφωνα με το νόμο  “τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ένωσης που, κατά παράβαση του νόμου ή του οικείου καταστατικού, αρνούνται σε αθλητικό σωματείο να συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου σε Γενική Συνέλευση, διά της μη εγγραφής του στον κατάλογο της παρ. 3 ή σε φυσικό πρόσωπο να είναι υποψήφιος σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων. Αν πρόκειται για Γενική Συνέλευση αρχαιρεσιών, εκπίπτουν, κατά τα προβλεπόμενα στο πρώτο εδάφιο, όσα μέλη του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου επανεξελέγησαν σε καταστατικό όργανο της ένωσης.”.

Η καταγγελία βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης από την αρμόδια υπηρεσία της ΓΓΑ.

Yπενθυμίζεται ότι αποφασίστηκε η έκπτωση του ΔΣ της ΕΠΣ Φθιώτιδας για παράνομη συμμετοχή ενός σωματείου στις εκλογές.

Διαβάστε ακόμα:

Πύρρειος νίκη Παπαχρήστου – Δικαίωμα ψήφου σε σωματεία εκτός μητρώου ΓΓΑ – Η συνέχεια στα δικαστήρια (videos)

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή