Κλάτενμπεργκ: Στόχος να δω Αιγύπτιους διαιτητές σε Μουντιάλ – Στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα μεταξύ διαιτητή και VAR

Print Friendly, PDF & Email

Η Αιγυπτιακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (EFA) ανακοίνωσε την Τετάρτη τον διορισμό του Άγγλου Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως διευθυντή της επιτροπής για την ανάπτυξη Αιγύπτιων διαιτητών.

Την Πέμπτη 30/6, ο Άγγλος επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας μέχρι το τέλος του Ιουλίου, είπε, κατα την παρουσίασή του σε συνέντευξη τύπου, ότι στόχος του είναι να δει Αιγύπτιους διαιτητές στα μελλοντικά Μουντιάλ.

«Στόχος μου είναι να έχω έναν Αιγύπτιο διαιτητή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.»

“Είναι δύσκολο να αξιολογήσω την απόδοση των Αιγύπτιων διαιτητών καθώς δεν είμαι εδώ για πολύ καιρό.”

«Θα παρακολουθήσω τα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος και θα αξιολογήσω την απόδοση και τα στατιστικά των διαιτητών».

«Έχουμε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους διαιτητές με προπονητές από τη FIFA για να τους προετοιμάσουμε για την επόμενη περίοδο».

«Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισα στην Ελλάδα ήταν το VAR καθώς πάντα υπάρχουν προβλήματα μεταξύ του διαιτητή και του διαιτητή του VAR».

«Στην Αίγυπτο θα χρειαστούμε ένα πρόγραμμα μάθησης για να μειώσουμε τα λάθη». κατέληξε ο Κλάτενμπεργκ.

Παρά την εισαγωγή της τεχνολογίας Video Assistant Referee (VAR) στο αιγυπτιακό ποδόσφαιρο, οι διαιτητές έχουν δεχθεί πυρά από την πλειονότητα των συλλόγων της Premier League αυτή τη σεζόν.

Πολλές αμφιλεγόμενες αποφάσεις έχουν κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα και ομάδες ζητούν επανειλημμένα από ξένους διαιτητές να αναλάβουν τα αντίστοιχα παιχνίδια τους. Η Αιγυπτιακή ομοσπονδία είπε ότι θα επιτρέψει σε ξένους να διευθύνουν εγχώριους αγώνες, εφόσον ο ενδιαφερόμενος σύλλογος καλύπτει όλα τα έξοδα.

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή