Κομίνης: Επαιρνα μηνύματα, άδικο που με σταμάτησαν – Φοβήθηκα στην Τούμπα – Κακή στιγμή το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού

Print Friendly, PDF & Email

Ο διεθνής διαιτητής Γιώργος Κομίνης, που έμεινε εκτός πινάκων, παραχώρησε συνέντευξη στα “ΝΕΑ” και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο περιβόητο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, που έκρινε τον τίτλο πριν δύο χρόνια, ενώ δεν δίστασε να παραδεχθεί πως πήρε λάθος απόφαση στο πρόσφατο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, υποδεικνύοντας πέναλτι υπέρ των “ερυθρόλευκων” στην πτώση του Βαλμπουενά.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο διαιτητής δεν πρέπει να είναι αμίλητος. Πρέπει να έχει άποψη. Να ακούγεται. Δεν συμφωνώ με την άποψη να μην καταθέτει τη γνώμη του. Στον χώρο ακούγονται πολλά. Ας μιλά».

Για την πορεία του στη διαιτησία και την αποχώρησή του:
«Εκπλήρωσα τις φιλοδοξίες μου κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Αλλά σταμάτησε η διαιτησία για μένα. Κάπως απότομα. Νιώθω πως είναι άδικο. Δεν εξεπλάγην βέβαια. Τα τελευταία δύο χρόνια έπαιρνα τα μηνύματα από αρκετούς. Στο εξωτερικό ακόμη και σε ηλικία 45 ετών δίνουν στους διαιτητές μεγάλα παιχνίδια, εδώ στα 40 μου με σταμάτησαν».

Για το τελευταίο παιχνίδι του, το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός:
«Ήταν ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, αν και αγώνας ανάμεσα στους συγκεκριμένους δύο ποτέ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιος. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν για τη φάση με τον Βαλμπουενά. Ήταν κακή στιγμή λειτουργίας του όλου συστήματος και συνεννόησης με το VAR. ίσως έφταιξε η αμοιβαία και υπέρμετρη εμπιστοσύνη που είχαμε μεταξύ μας, τα μέλη της διαιτητικής ομάδας. Εγώ καταλόγισα την παράβαση εκτός περιοχής. Ο VAR από τα πλάνα που είχε, έκρινε ότι δεν έχριζε ανασκόπηση η καθ’ αυτού παράβαση και εστιάσαμε στο εάν είναι εντός ή εκτός περιοχής. Δεν δόθηκε η πρέπουσα προσοχή στο αν υπήρχε όντως παράβαση. Βλέποντας ξανά τη φάση σε ροή και από διαφορετική λήψη αργότερα στο ξενοδοχείο, ναι, έκανα λάθος. Επρόκειτο για λανθασμένη απόφασή μου».

Για τα σουβλάκια στο VAR του αγώνα Λαμία-Παναθηναϊκός:
«Και να πεις πως τα φάγαμε… Δεν ήταν δικά μας. Του συνεργείου ήταν. Μία στιγμή και μόνη. Λες και συνέβη για κάποιον λόγο, τώρα που το σκέφτομαι, όχι τόσο αθώα. Άνοιξε η πόρτα, εμφανίστηκαν τα σουβλάκια και απαθανατίστηκε το περιστατικό».

Για το πόσες φορές έχει δει τη φάση με τον Βαρέλα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ:
«Πολλές. Πάρα πολλές. Άπειρες. Λέω συχνά γιατί να μου τύχει σε μένα κάτι τέτοιο. Γιατί να συμβεί αυτό. Και ξέρεις, είχα κάνει μία από τις καλύτερες διαιτησίες μου εκείνη τη μέρα. Κανένας δεν μπορούσε να πει το παραμικρό, δεν είχε μέχρι τότε να πει το ελάχιστο».

Για το τι έγινε:
«Αυτό που με πίκρανε περισσότερο ήταν πως ως ομάδα δεν λειτουργήσαμε σύμφωνα με τις οδηγίες που μας είχαν υποδείξει στα σεμινάρια για τη διαχείριση τέτοιων φάσεων τις οποίες και είχαμε επισημάνει πριν από τον αγώνα. Συνηθίζουμε να κάνουμε ένα πλάνο με πιθανές φάσεις και να σχεδιάζουμε τον τρόπο αντίδρασής μας ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι και πιο αποτελεσματικοί. Ακριβώς μία τέτοια έγινε και με το γκολ του Βαρέλα στο τέλος. Ήταν αντίστοιχη με τις δοκιμές μας, ωστόσο δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία».

Για το τι συνέβη όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα:
«Κοίταξα προς τον βοηθό. Πήγε προς τη σέντρα. Αλλά άρχισαν οι διαμαρτυρίες από τους παίκτες της ΑΕΚ. Θυμάμαι τον Λαμπρόπουλο. Σταμάτησε ο βοηθός. Η ένταση ήταν μεγάλη. Με κάλεσε και πήγα προς το μέρος του. Του ζήτησα να μου εξηγήξησει. Είπε πως κατά τη γνώμη του ήταν οφσάιντ. Στο μεταξύ είχε περάσει αρκετός χρόνος. Δεν είχα άποψη, όποιος έχει παίξει διαιτητής καταλαβαίνει. Αν είχα πάρει την πληροφορία άμεσα, δεν θα μιλούσαμε τώρα. Όλοι μας γνωρίζαμε τη σημασία του αγώνα. Όταν δεν μέτρησα το γκολ, μπήκαν μέσα πολλοί και πρώτος ο Μίχελ».

Για το τι του είπε ο Μίχελ κι αν απάντησε κάτι ο ίδιος:
«Πώς τελείωσα. Όχι, τι να του έλεγα;»

Για την είσοδο του Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο κι αν αντιλήφθηκε το όπλο:
«Ο Σαββίδης ήρθε σε μία απόσταση 10-15 μέτρων. Δεν είδα τίποτα. Μόνο τον Βιεϊρίνια που έκανε προσπάθειες για να ηρεμήσει η κατάσταση».

Για το τι ακολούθησε όταν μπήκαν στα αποδυτήρια:
Στα αποδυτήρια βρισκόμουν σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των δύο ομάδων, Γκαγκάτση και Λυσάνδρου. Η ΑΕΚ δήλωσε ότι αδυνατεί να συνεχίσει τον αγώνα και μας έδειξαν αναρτημένες φωτογραφίες σε sites με τον Σαββίδη να οπλοφορεί εντός του γηπέδου. Από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ επέμενε να συνεχιστεί το παιχνίδι και να μετρήσει το γκολ. Δεν υπήρχε δυνατότητα να δω άμεσα την επίμαχη φάση, ούτε και μιλήσαμε με κάποιον από την ΚΕΔ».

Για το αν είναι αλήθεια πως έκλεισε το φύλλο αγώνα κατακυρώνοντας το γκολ του ΠΑΟΚ:
«Το φύλλο αγώνα… Συντάχθηκε κάτω από πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση που δύσκολα περιγράφεται. Όμως, ναι. Είναι γεγονός. Πολύ δύσκολες στιγμές με μεγάλη ένταση εκείνο το βράδυ, που δεν θέλω να θυμάμαι. Στο γήπεδο είχε πυροδοτηθεί μία έκρυθμη κατάσταση και συνειδητοποιώντας την έκταση των γεγονότων κυριεύτηκα από διάφορα αρνητικά συναισθήματα που κλιμακώθηκαν… Πες το και φόβο».

Για το αν επέστρεψε μαζί με τον βοηθό Ποντίκη:
«Ναι. Επίσης σε κατάσταση άσχημη, καταρρακωμένοι όλοι μας. Είχαμε καταλάβει τι συνέβαινε. Αλλά τι να του πω. Τα λόγια ήταν περιττά. Άλλωστε τι θα μπορούσε να αλλάξει».

Για τη συνέχεια μετά το παιχνίδι:
«Για περίπου δύο εβδομάδες ζούσα έχοντας ασφάλεια. Αντιλήφθηκα πως ορισμένοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις μου. Ήταν και έγκυος η σύζυγός μου εκείνη την εποχή».

Για τη συνέχειά του στη διαιτησία από εκείνο το παιχνίδι και το γεγονός πως δεν οριζόταν σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ:
«Αλήθεια είναι αυτό. Ζήτησα να μην παίξω τον ΠΑΟΚ. Και δεν με έβαζαν στην ΑΕΚ».

Όσο για το αν θα μπορούσε να ξανασφυρίξει παιχνίδι του ΠΑΟΚ:
«Τώρα που τον σκέφτομαι και επειδή ξέρω τον εαυτό μου, ναι».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή