Κωνσταντινέας: “Την ανακοίνωση της ΕΠΣ Πειραιά την έβγαλε παράγοντας ΠΑΕ”!

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ένταση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο ποδόσφαιρο και είχε ως έναυσμα τη διαιτησία του Καραντώνη στον αγώνα Αστέρας – Ολυμπιακός, ο πρώην διεθνής διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Για το κλίμα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο: Yπάρχει χαμηλό επίπεδο παραγόντων και χαμηλής ποιότητας ποδόσφαιρο. Η διαιτησία είναι ανάλογη των παραγόντων που έχουμε. Η διαιτησία είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος. Για να δικαιολογούνται οι ΠΑΕ στους φιλάθλους τους.

Για την ανακοίνωση της ΕΠΣ Πειραιά: Δεν θα τη σχολιάσω. Είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Πιστεύω ότι την ανακοίνωση αυτήν την έβγαλε παράγοντας ΠΑΕ. Βγήκε καθ’ υπαγόρευση. Όπως και ανακοίνωσεις άλλων Ενώσεων βγαίνουν από παράγοντες. Παροικούμε την Ιερουσαλίμ και γνωρίζουμε τι γίνεται. Καλώς αντέδρασε ο Μπαλτάκος.

Για τη διαιτησία του Καραντώνη στην Τρίπολη: Τόσα χρόνια οι πρώην διαιτητές βγαίνουν και σχολιάζουν τις φάσεις. Δεν προσφέρουν τίποτα, μόνο σύγχυση, που εκμεταλλεύονται οι παράγοντες. Εγώ δεν σχολιάζω. Δεν βοηθούν την ελληνική διαιτησία. Πρέπει να προστατεύσουν τους διαιτητές οι ίδιοι παράγοντες, να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο από την ΕΠΟ, να γίνει επαγγελματική διαιτησία και να τη χρηματοδοτήσουν. Όχι όπως με το VAR, που δεν είχαν δέκα εκατομμύρια να δώσουν και τα έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να πω και κάτι άλλο; Nα βάλουν κάμερες στ’ αποδυτήρια διαιτητών. Να λειτουργούν όμως και να βλέπουμε ποιος μπάινω και ποιος βγαίνει. Όλα στο φως. Τώρα υπάρχει ανελέητος πόλεμος του Μαρινάκη με τον Μπαλτάκο. Μπορεί όμως στο τέλος να τα βρουν. Έχω δει πολλά μπιφρέκια στη ζωή μου. Και προέδρους που ήταν εχθροί έχω δει να συνεργάζονται για το καλό της τσέπης τους. Δεν έχουμε χρήματα για τη διαιτησία, αλλά έχουμε για τις Ενώσεις και για φιέστες.

Για την κατάσταση της ελληνικής διαιτησίας: Tη διαιτησία την εκμεταλλεύεται ανάλογα με τα συμφέροντά της κάθε ΠΑΕ που ελέγχει την ΕΠΟ. Δεν γίνεται να είναι όλοι επαγγελματίες στο ποδόσφαιρο, ακόμα και οι νερουλάδες και να μην είναι οι διαιτητές. Όταν αυτά γίνονται με VAR σκεφτείτε τι θα γινόταν χωρίς VAR. Οι διαιτητές δεν έχουν πλέον πολλά παιχνίδια. Δεν έχουν ντέρμπι. Δεν υπάρχουν φυτώρια. Υπάρχει κενό. Οι διαιτητές νιώθουν απροστάτευτοι και έρμαια των παραγόντων. Φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα. Αν ήμασταν στην Ουγκάντα θα το δεχόμασταν. Αλλά δε ζούμε στην Ουγκάντα…

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή