Κόντρα μεταξύ Αυγενάκη και αντιπολίτευσης στην Βουλή για το εδάφιο της αναδρομικότητας των θητειών

Print Friendly, PDF & Email

Ένταση επικράτησε στην ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με αφορμή το εδάφιο του νομοσχεδίου που αφορά στην αναδρομικότητα στις θητείες.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι κορόιδεψε το σώμα της Βουλής. Όπως εξήγησε στην τοποθέτησή του ο εισηγήτης του ΚΙΝΑΛ, Δ. Κωνσταντόπουλος, μετά από απαίτηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο υφυπουργός έκανε αποδεκτό το αίτημα της αφαίρεσης του εδαφίου από το νομοσχέδιο, ενώ σε άλλη παράγραφο η αναδρομικότητα των θητειών έμεινε ως είχε.

Να πάρει πίσω το εδάφιο της αναδρομικότητας κάλεσε τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Μωραίτης, καθώς όπως αιτιολόγησε δημιουργεί αδιέξοδα στο χώρο του αθλητισμού και οι ομοσπονδίες με τους εκπροσώπους τους έχουν ταχθεί απέναντι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει.

H βουλευτής του ΜΕΡΑ 25, Σοφία Σακοράφα στην τοποθέτηση ανέφερε τα παρακάτω: ”Δεν καταλαβαίνω την Την εμμονή του υφυπουργού και δεν αλλάζει το εδάφιο προκειμένου να ηρεμήσουν όλοι και να πάμε στις αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών χωρίς να υπάρχει μελανό σημείο, από την στιγμή που ο άλλος αθλητικός κόσμος αυτό που συζητάει σήμερα είναι ότι όλα αυτά γίνονται ενόψει των αρχαιρεσιών προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις.”

Στην τοποθέτησή του επί του θέματος ο υφυπουργός αθλητισμού ανέφερε ότι τα στελέχη της αντιπολίτευσης φέρεται να μην έχουν επιχειρήματα για το νομοσχέδιο και προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα από εκεί που δεν υπάρχουν καθώς επαναφέρεται ένα θέμα το οποίο έχει ψηφιστεί πριν από 10 μήνες και έχει δημοσιευθεί σε σχετικό ΦΕΚ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή