Αρχική SocceroPolis Κορονοϊός: Lockdown και μετακινήσεις με sms στη Θεσσαλονίκη – Πότε θα ισχύσουν...

Κορονοϊός: Lockdown και μετακινήσεις με sms στη Θεσσαλονίκη – Πότε θα ισχύσουν τα μέτρα

Print Friendly, PDF & Email

Προς ολικό lockdown οδεύει η Θεσσαλονίκη λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και όπως φαίνεται οι μετακινήσεις θα γίνονται με sms.

Σύμφωνα με πληροφορίες μελετάται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ και το κλείσιμο των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ήδη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε ότι θα έρθουν αυστηρότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι ο ίδιος θα τα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό.

Τα όποια μέτρα ανακοινωθούν αναμένεται να έχουν άμεση ισχύ.

Μάλιστα ορισμένες πληροφορίες ανέφεραν ότι κάποια εξ αυτών μπορεί να ισχύσουν και από σήμερα το βράδυ.

Κικίλιας: Θα ζητήσω αυστηρότερα μέτρα

Το lockdown είχε ουσιαστικά… προαναγγείλει το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδυνεύουν τη ζωή και την υγεία όλων. Η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται ταχύτατα στη Θεσσαλονίκη» είπε ο υπουργός Υγείας από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται.

«Καταλαβαίνω την κούραση και το άγχος των πολιτών αλλά η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα. Χτυπήσαμε καμπανάκια νωρίς για την κατάσταση αλλά κάποιοι δεν άκουσαν. Θα εισηγηθώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη λήψη περαιτέρω μέτρων για την πόλη» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Ζέρβας ζητά απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 στη Θεσσαλονίκη

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή» δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και προανήγγειλε αυστηρότερα μέτρα και απαγόρευση μετακινήσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κ. Ζέρβας αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως έχει εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00-21:00 και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού.

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Όπως είπε, στόχος είναι να μην κλείσει η Νέα Παραλία ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

ΠΗΓΗ: reader.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή