Κούγιας: “Αν με ψηφίσουν όλοι αναλαμβάνω πρόεδρος στη Super League 1”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS FM αποκάλυψε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρεία της Super League 1 με την προϋπόθεση ωστόσο να τον ψηφίσουν όλα τα μέλη του συνεταιρισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ:

Για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα: «Είμαι κατηγορηματικός ότι θα αρχίσει. Το πρωτόκολλο το γνωρίζουμε και το μελετάμε. Αν ένας αθλητής έχει τον ιό δεν θα πρέπει να μπει όλη η ομάδα σε καραντίνα, όπως στη Γερμανία.

Μόνο όποιος έχει τον ιό θα μπαίνει σε καραντίνα όχι όλη η ομάδα. Ακούω ότι οι παίκτες δεν δέχονται μειώσεις. Εμείς θα έχουμε την ελάχιστη μείωση των εισοδημάτων μας στο 40%, αν δεν παίξουμε θα έχουμε 50%. Έχουμε πάρει το μισό τηλεοπτικό, τα μισά έσοδα από όσα υπολογίζαμε, διαρκείας δεν θα υπάρχουν τη νέα σεζόν.

Εμείς κάνουμε υπολογισμούς κάνοντας προπώληση τα διαρκείας της επόμενης σεζόν και αυτό δεν θα γίνει τη νέα σεζόν. Θα ψηφίσουμε στην Λίγκα και δεν μπορεί κανείς να μην λάβει υπόψη την πλειοψηφία. Το θέμα είναι ποιες θα είναι συνέπειες. Εκεί που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, το σταμάτησαν οι κυβερνήσεις.

Αν σταματήσει το ποδόσφαιρο το ίδιο, θα έχουμε πρόβλημα με την UEFA. Η UEFA έχει πει να τελειώσει η σεζόν».

Για το αν θα διεκδικήσει την προεδρεία στη Λίγκα: «Εγώ θα ζητήσω να με ψηφίσουν όλοι. Αν δεν ψηφίσουν, δεν θα μπω πρόεδρος. Αν θέλουνε να τους φτιάξω το ποδόσφαιρο, γιατί θα είμαι και αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ, θα το κάνω μόνο αν βγω από όλους.

Το σκέφτομαι, δική μου ομάδα έχω, δεν είμαι υπάλληλος, είναι αλλιώς να τρέχεις για το καλό ενός ιδιοκτήτη και άλλο να ψηφίζεις στη Λίγκα σαν υπάλληλος μιας ΠΑΕ. Θέλω οι συνάδελφοι μου να καταλάβουν τη θέση του ποδοσφαίρου στην κοινωνία».

Για την απόφαση της άρσης της τιμωρίας αφαίρεσης βαθμών όσων δεν παίρνουν άδεια:
«Είχαμε υποβιβασμό, έπεσε ο Ηρακλής. Το κάναμε -6 για τον Παναθηναϊκό, γλίτωσε. Πήγε στην ΕΠΟ και δεν είπε κανείς τίποτα για την μετατροπή της ποινής.

Τώρα υπάρχουν φτωχές ομάδες, για ποιο λόγο να βάλουμε -6 και να κάνουμε το πρωτάθλημα λιγότερο ανταγωνιστικό. Εγώ πρότεινα να μείνει η δυσκολία στις μεταγραφές και να μείνει η ποινή».

Για το αν θα γίνουν τα πλέι οφ χωρίς VAR και με Έλληνες διαιτητές:
«Δεν το γνωρίζει κανείς. Στις 18 Μάη θα αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις και στα μέσα Ιουνίου θα παίξουμε. Θα αποφασίσει ο Περέιρα, αλλά για μένα δεν γίνεται να παίξουμε χωρίς να υπάρχει VAR».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή