Κύμα αναστολών τοπικών πρωταθλημάτων μετά την εγκύκλιο Αυγενάκη στις Περιφέρειες!

Photo by Jonathan Petersson
Print Friendly, PDF & Email

Δεν είναι μόνο η ΕΠΣ Λάρισας που αποφάσισε την αναστολή του τελικού αγώνα Super Cup μετά την εγκύκλιο Αυγενάκη με την οποία ενημερώνει τις Περιφέρειες ότι ενημερώνει ότι βάσει νόμου δεν μπορεί να χορηγείται σε σωματεία που δεν έχουν αθλητική αναγνώριση και δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ “άδεια αθλητικής αναγνώρισης”.

Οι ΕΠΣ Αχαϊας, Χανίων, Ηρακλείου,  Καστοριάς, Μακεδονίας, Μεσσηνίας, Ανατολικής Αττικής και Θεσσαλίας, με αφορμή την ίδια εγκύκλιο, αποφάσισαν την αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων, ενώ την ίδια στάση αναμένεται να κρατήσουν κι άλλες Ενώσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ηρακλείου

“Στην έκτακτη συνεδρίασή του και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα που προέκυψαν τις τελευταίες ώρες με την εγκυκλιο της ΓΓΑ για την διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΗ αποφάσισε την αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, όταν και το ζήτημα θα συζητηθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Εάν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αλλάξουν τα δεδομένα, τότε η ΕΠΣΗ θα ανακοινώσει τις επόμενες ενέργειές της.

Εκφράζουν την οργή και αγανάκτησή μας για τις πρακτικές του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που οδηγεί ολοταχώς στο θάνατο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χωρίς να συναισθάνεται τον κόπο, τις αγωνίες, τα όνειρα και τα έξοδα εκατοντάδων σωματείων, χιλιάδων παραγόντων και ποδοσφαιριστών, χιλιάδων νέων παιδιών, απομακρύνοντάς τα από τους αγωνιστικούς χώρους.”

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας

“Μετά από έγγραφο της Γ.Γ.Α. πρός την Περιφέρεια Πελοποννήσου , τους Δήμους του νομού Μεσσηνίας και την Ε.Π.Σ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ που απαγορεύει τη χρήση των αθλητικών χώρων απο σωματεία που δεν είναι εγγεγραμένα στο μητρώο της Γ.Γ.Α. το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ συνήλθε εκτάκτως  και αποφάσισε την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων μέχρι νεοτέρας λόγω του ότι τα σωματεία που δεν είναι εγγεγραμένα στο μητρώο της Γ.Γ.Α. δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου άδεια τέλεσης αγώνα.”

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Μακεδονίας

“Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι αναβάλλονται όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες του κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο Σαββατοκύριακο 17-18/9/2022 και αναστέλλεται η διεξαγωγή των αγώνων κυπέλλου μέχρι τις 30/9/2022, επειδή είναι σε εκκρεμότητα η εγγραφή 43 σωματείων της ΕΠΣ Μακεδονίας στο Μητρώο της ΓΓΑ”

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Καστοριάς

“Η Επιτροπή Εκτάκτων θεμάτων της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, σε  συνεδρίαση της σήμερα 16/09/2022, αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή όλων των αγώνων του  κυπέλλου, που ήταν προγραμματισμένοι για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Η απόφαση για την αναστολή έχει ισχύ μέχρι  να ληφθεί από την ΕΠΟ το πλαίσιο της εφαρμογής της υπ. αριθ. ΥΠΠΟΑ/οικ.435525/13-09-2022 (ΑΔΑ:96ΦΟ4653Π4-ΨΔΞ) Εγκυκλίου της Γ.Γ.Α., με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με την χορήγηση άδειας τέλεσης αθλητικής συνάντησης του άρθρου 56Δ του ν. 2725/1999 και παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.”

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Θεσσαλίας

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Θεσσαλίας, σε έκτακτη συνεδρίαση της σήμερα 16/09/2022, αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων της.

Η απόφαση για την αναστολή έχει ισχύ μέχρι νεωτέρας και έχει ληφθεί στο πλαίσιο της εφαρμογής της υπ. αριθ. ΥΠΠΟΑ/οικ. 435525/13-09-2022 Εγκυκλίου της Γ.Γ.Α., με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με την χορήγηση άδειας τέλεσης αθλητικής συνάντησης του άρθρου 56Δ του ν. 2725/1999 και παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων».”

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή