Λασκαράκης: Κανένα σενάριο δεν αποκλείεται, ακόμα και να μείνουν 12 οι ομάδες στη SL2

Ο Περικλής Λασκαράκης
Print Friendly, PDF & Email

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ και ταμίας της ΕΠΟ, κ. Περικλής Λασκαράκης.

Ο Περικλής Λασκαράκης τόνισε πως η αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λιγκ 2 και στη Φούτμπολ Λιγκ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει και θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του Διαιτητικού δικαστηρίου και τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε για το θέμα της αναδιάρθρωσης, σε απόδοση του goalpost.gr:

Για το σενάριο κατά το οποίο απορριφθούν οι προσφυγές των Χανιών, της Καλαμαριάς και της Κέρκυρας από το Διαιτητικό δικαστήριο: «Αν απορριφθούν οι προσφυγές των Χανίων, του Απόλλωνα Πόντου και της Κέρκυρας τότε αυτομάτως τίθεται σε ισχύ η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για μία Σούπερ Λιγκ 2 των 18 ομάδων και μία Φούτμπολ Λιγκ των 16 ομάδων. Εκτός κι αν αποφασίσουν διαφορετικά ο κ. Αυγενάκης και η κυβέρνηση που με μία νομοθετική ρύθμιση καταργήσουν τη μία από τις δύο κατηγορίες και πάμε στη λύση των δύο ομίλων. Από ‘κει και πέρα θα πρέπει ο συνεταιρισμός της SL2 και FL να συνεδριάσει ώστε να συντάξει τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων καθώς και τις ημερομηνίες έναρξης».

Για το αν υπάρχει ο χρόνος για να γίνει κατάργηση της μίας εκ των δύο κατηγοριών και να αρχίσουν τα πρωταθλήματα σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ο κ. Λασκαράκης εξέφρασε την άποψη πώς ακόμη και τώρα μπορεί να γίνει: «Αν ο κ. Αυγενάκης και η κυβέρνηση προχωρήσουν άμεσα σε μία νομοθετική ρύθμιση, από ‘κει και πέρα είναι θέμα του συνεταιρισμού για τις περεταίρω διαδικασίες ώστε να αρχίσουν τα πρωταθλήματα σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα»

Πιθανότητες σε όλα τα σενάρια αναδιάρθρωσης ακόμη και σ’ αυτό που η Σούπερ Λιγκ 2 θα γίνει με 12 ομάδες, δίνει ο κ. Λασκαράκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Κανένα σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ακόμη και το σενάριο να μείνουν 12 οι ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2 έχει πιθανότητες. Αν το Διαιτητικό κάνει δεκτή την προσφυγή των Χανίων, που κατά την εκτίμησή μου δεν θα την κάνει, τότε ανάλογα το σκεπτικό της απόφασης μπορεί να υπάρξει ανατροπή των δεδομένων».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή