Λασκαράκης: “Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να τυγχάνει ευρείας αποδοχής”

Ο Περικλής Λασκαράκης
Print Friendly, PDF & Email

Ο ταμίας της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Περικλής Λασκαράκης, μιλώντας στην εκπομπή Clasico του Βόλος 98.6 αναφέρθηκε στις εκλογές της ΕΠΟ και στο αν ο ίδιος θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το Δ.Σ. ή ακόμη και για τη θέση του προέδρου, την οποία θεωρεί ότι πρέπει να καταλάβει πρόσωπο ευρείας αποδοχής.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Για την παρέμβαση Αυγενάκη να ορίσει εκλογές για την ΕΠΟ τον Οκτώβριο και όχι τον Ιούλιο, όπως είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση με τις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ: «Οι εκλογές της ΕΠΟ ήταν προσδιορισμένες για τον Οκτώβριο του 2020, αλλά στη συνάντηση με τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ και φυσικά της Ομοσπονδίας είχε συμφωνηθεί οι εκλογές να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο. Όμως αυτή η συζήτηση έγινε πριν την έξαρση της πανδημίας η οποία άλλαξε τα δεδομένα.

ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ έστειλαν επιστολή με την οποία τονίζουν ότι αυτή η πολιτική παρέμβαση δεν είναι επιτρεπτέα. Η κόκκινη γραμμή που θέτουν είναι η οποιαδήποτε συζήτηση για μετάθεση των εκλογών θα πρέπει να γίνει μετά από διαβούλευση με την Ομοσπονδία. Και εκείνο που συζητείται είναι μόνο ο χρόνος και όχι το εκλογικό σύστημα. Στο σύστημα που ακολουθείται επί σειρά ετών εκείνοι που ψηφίζουν είναι οι πρόεδροι των Ενώσεων και κάποιοι εκπρόσωποι από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όλοι οι ψήφοι είναι 71. Εκτός από τους προέδρους των Ενώσεων δικαίωμα ψήφου έχουν οι εκπρόσωποι των 14 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, καθώς και ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ».

Για το αν ο ίδιος θα δεχόταν να κατέβει υποψήφιος για πρόεδρος στην ΕΠΟ: «Είναι ένα θέμα που δεν μπορώ να το απαντήσω. Δεν έχω σκεφτεί το αν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στα καθήκοντα ενός προέδρου της ΕΠΟ γιατί έχω και τη δουλειά μου. Επιπλέον δεν αρκεί να σε προτείνουν για πρόεδρο της Ομοσπονδίας, πρέπει να τυγχάνεις και ευρείας αποδοχής. Πάντως, δεν έχω πρόβλημα να συμμετάσχω σε ένα σχήμα το οποίο θα με εκφράζει. Τα χρόνια που διανύσαμε στην ΕΠΟ θεωρώ ότι κάναμε πολλά πράγματα και νομίζω ότι μπορούμε να παράξουμε έργο».

Για την αναδιάρθρωση: «Η περσινή αναδιάρθρωση έγινε με τη βοήθεια της Πολιτείας, αλλά και με την αποδοχή των ομάδων. Γι’ αυτό και την ψήφησε η Ομοσπονδία. Είχε τα θετικά, είχε και τα αρνητικά της. Για παράδειγμα μια ομάδα μπορούσε να γίνει ΠΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 30.000 ευρώ. Πάντως, για οποιαδήποτε νέα αναδιάρθρωση η τελική απόφαση θα είναι της ΕΠΟ, αφού ληφθούν υπόψιν όλα τα δεδομένα και υπάρξουν και οι προτάσεις των Συνεταιρισμών. Προσωπικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να γίνει γιατί ακόμη δεν έχουμε όλα τα δεδομένα. Φυσικά είναι αδύνατον να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι».

Για τη Γ’ Εθνική: «Δεν πρόκειται να γίνουν μπαράζ των οκτώ πρώτων, όπως προέβλεπε η αρχική προκήρυξη διότι δεν επιτρέπονται αγώνες για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Όμως μετά την τροπολογία Αυγενάκη εξ αιτίας της πανδημίας, μπορεί να αλλάξει η προκήρυξη και να ανεβούν και οι οκτώ ομάδες.

Όσον αφορά τις ομάδες που θα υποβιβαστούν δεν έχουμε αποφασίσει στην ΕΠΟ. Θα το κάνουμε λίαν συντόμως. Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να πέσουν μόνο οι ομάδες που στο σημείο της διακοπής είχαν μαθηματικά απωλέσει τις ελπίδες σωτηρίας. Σε κάθε περίπτωση, ως ΕΠΣΘ θα συμπαρασταθούμε στον Διαγόρα Στεφανοβικείου. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε σε υποβιβασμό μία ομάδα που είχε ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία».

Για την ελληνική διαιτησία: «Η διαιτησία τελεί υπό τον έλεγχο της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Η ΚΕΔ τελεί υπό την εποπτεία τους και αυτό θα συμβαίνει μέχρι την ημέρα αποχώρησης των υπερκείμενων αρχών. Πάντως, εμείς προετοιμαζόμαστε για την ημέρα που θα αποχωρήσουν οι υπερκείμενες αρχές και ήδη τα γραφεία της ΚΕΔ μεταφέρθηκαν αλλού, μακριά από την Ομοσπονδία. Εκεί θα είναι και οι εγκαταστάσεις του VAR. Φυσικά καλόν είναι εμείς να μην έχουμε σχέσεις με τη διαιτησία.

Πάντως, νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια η διαιτησία στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και με την είσοδο της περιβόητης «γραμμής του οφσάιντ» στο VAR. Χωρίς αυτή τη γραμμή ο διαιτητής VAR έχει πολύ δύσκολο έργο».

Για την πλατφόρμα της ΓΓΑ για τα ερασιτεχνικά σωματεία: «Η ΓΓΑ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μητρώο των ερασιτεχνικών σωματείων. Όχι μόνο των ποδοσφαιρικών, αλλά από κάθε άθλημα. Υποθέτω ότι όσοι σύλλογοι βρίσκονται στο μητρώο αυτό θα μπορούν και να επιχορηγηθούν. Ωστόσο, δεν έχει τεθεί ζήτημα μη συμμετοχής σε πρωτάθλημα κάποιου σωματείου που δεν θα κάνει αίτηση στην πλατφόρμα.

Σε ότι αφορά την δική μας Ένωση, έχουμε ήδη ειδική αθλητική αναγνώριση, την οποία έχει και η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων μας. Το μόνο που με ξενίζει είναι ότι απαιτείται ένας κυκεώνας εγγράφων για κάθε σύλλογο και είναι λογικό να δημιουργούνται δυσκολίες στη συλλογή τους. Αυτή η γραφειοκρατία είναι υπερβολική».

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή