Μαλακατές: “Έχουμε περισσότερους τίτλους από όσους όλες οι άλλες ομάδες μαζί – Όταν τους έπαιρνε ο Ολυμπιακός έπαιζε μόνος του”

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναδηθναϊκού, Π. Μαλακατές (πρώτος από δεξιά) στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ της σεζόν 2019 - 2020.
Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, μιλάει για όλα στο SoccerPlus έξω απ’ τα δόντια. Δείτε τι είπε για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο, το φετινό μπάτζετ του ερασιτέχνη, τις επιλογές της έδρας για τα τμήματα του ερασιτέχνη που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τον Βοτανικό, τον ημιτελικό για το Challenge Cup που αλλοιώθηκε με ευθύνη της αστυνομίας, τους τίτλους που ως διοίκηση έχει πάρει μέσα σε τρια χρονια, το παρελθόν, που ο Παναθηναϊκός πανηγύριζε για μια νίκη, καθώς και για τον Ολυμπιακό που τόσο καιρό πανηγύριζε που έπαιζε μόνος.

 

-Φέτος μετά από πολλά χρόνια, ο ερασιτέχνης είναι πολύ πιθανό να πάρει ξανά ποσοστό από τα σημαντικά έσοδα που αποφέρει το Champions League. Καθώς για αρκετό καιρό, οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο ποδόσφαιρο ήταν ντεζαβαντάζ για τον ερασιτέχνη καθώς  επωφελούνταν ανταγωνιστικές ομάδες. Αυτό έχει επηρεάσει και τον ερασιτέχνη στις κινήσεις του;

 

-Το πιστεύαμε ότι ο Παναθηναϊκός φέτος θα μπει στους ομίλους. Αν όχι του Champions League, τουλάχιστον σε κάποια από τις άλλες δυο διοργανώσεις και με βάση αυτό σαν δεδομένο, πραγματοποιήθηκε και η ενίσχυση ενόψει της νέας χρονιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός στον ερασιτέχνη έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ από κάθε άλλη χρονιά.

-Δηλαδή φέτος ο Παναθηναϊκός έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ από κάθε άλλη χρονιά;

 –Εννοείται. Είναι πάρα πολύ υψηλό και μας δίνει μια έξτρα αισιοδοξία για την φετινή πορεία των ομάδων.

-Έχει γίνει μια κουβέντα για την επιλογή έδρας του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για τα τμήματα του. Το Μετς όπου θα διεξάγονται οι αγώνες βόλεϊ, είναι Αθήνα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει, αλλά ούτε συγκοινωνία έχει, ούτε είναι εύκολο στο parking…

-Γι’ αυτό προσπαθούσαμε να βρούμε κάποια άλλη λύση. Ωστόσο ακόμα και για να κλείσουμε το Μετς, έφυγαν κάποιες άλλες ομάδες που το χρησιμοποιούσαν για να το πάρουμε εμείς. Κάτι που για να γίνει, βοήθησε ο δήμος Αθηναίων. Αν δεν είχαμε αυτή την βοήθεια, το πρόβλημα εύρεσης έδρας, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο με ότι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο αυτή την στιγμή, μέχρι να γίνει ο Βοτανικός, εκεί θα παίζουμε.

-Οι ευρωπαϊκοί αγώνες στο μπάσκετ γυναικών θα γίνονται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων;

-Ποτέ δεν ήταν επιθυμία μας να παίξουμε τους ευρωπαϊκούς αγώνες στα Λιόσια. Τα Λιόσια είναι μια λύση, σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποια άλλη καλύτερη. Ήδη μιλάμε με το γήπεδο του Χολαργού, καθώς και με το ΟΑΚΑ, το οποίο είναι σε εκκρεμότητα, αφού λόγω των έργων και των συνεχών προπονήσεων, δεν θα είναι εύκολο να μας παραχωρηθεί.

-Και ας πούμε ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες μπάσκετ γίνονται στον Χολαργό ή στα Άνω Λιόσια. Οι τελικοί στο βόλεϊ ανδρών και γυναικών που θα έρθουν, που θα γίνουν;

-Αν δεν μπορούμε να πάρουμε για τους συγκεκριμένους αγώνες το ΟΑΚΑ, τότε θα γίνουν στο Μετς. Αλλά δεν είναι εύκολη περίπτωση το ΟΑΚΑ. Έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις, ανακατασκευή, πολλούς αγώνες… Είναι αν συμπίπτουν ή δεν συμπίπτουν οι αγώνες, είναι πολλά τα μείον αυτή την στιγμή. Όμως είναι κάτι που το αντιλαμβανόμαστε και εμείς. Δεν είναι εύκολο το ΟΑΚΑ, αλλά δεν παύει για τους σημαντικούς αγώνες να αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή, καθώς εδώ γίνονται και οι προπονήσεις της ομάδας.

 

-Στην ανακοίνωση του, ο ερασιτέχνης λέει ότι ο Πανελλήνιος στην πρόταση μας για την ενοικίαση του κλειστού δεν μας απάντησε καν. Όμως γιατί συνέβει αυτό, δεδομένου ότι το κλειστό του Πανελληνίου, παλιά αποτελούσε έδρα μας στο βόλεϊ;

-Δεν είναι ότι δεν υπήρξε απάντηση, είναι ότι δεν συζητήθηκε το θέμα καθώς δεν ήθελε ο Πανελλήνιος να μας το δώσει. Λέει εδώ υπάρχουν παιδιά, υπάρχουν ακαδημίες και είπαν μεταξύ σοβαρού και αστείου, φτιάξτε μας το μπαλόνι για τις προπονήσεις των ακαδημιών, κάτι που θα κοστίσει τουλάχιστον 250.000€ και πάρτε το κλειστό για τρια χρονια. Αλλά με αυτό δεν μπορούσε να γίνει σοβαρή κουβέντα. Το ίδιο και ο Άγιος Θωμάς, όπου μας είπε μια εξωφρενική τιμή για την ανανέωση της ενοικίασης.

 

-Για τον Βοτανικό υπάρχει κάποια μικρή κωλησιεργία ή είμαστε εντός του εκτιμώμενου χρόνου.

-Όχι δεν υπάρχει κωλυσιεργία ή κάποια καθυστέρηση. Αύγουστος είναι, εκλογές είχαμε. Προχωράνε πολλά πράγματα παράλληλα τα οποία δεν ανακοινώνονται καθώς είναι λειτουργικά κατά κάποιο τρόπο. Ο Βοτανικός είναι κάτι που περισσότερα θέλουμε να κάνουμε παρά να λέμε. Νομίζω ότι προχωράει πολύ καλά το όλο project.

 

-Για τον ημιτελικό του Challenge Cup στο βόλεϊ ανδρών έχουν ακουστεί πάρα πολλά. Τώρα με μια πιο ψύχραιμη ματιά, απλά δεν κάναμε καθόλου καλό παιχνίδι και έτυχε και ο αντίπαλος έπιασε την καλύτερη δυνατή απόδοση; Φταίει το άδειο γήπεδο χωρίς υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού ή φταίει η ξαφνική αλλαγή μέρας και ώρας που άλλαξε τα σχέδια στην ομάδα;

-Όλος ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων. Έγιναν λάθη και διοικητικά και αγωνιστικά. Σίγουρα η ομάδα βρέθηκε σε κακή μέρα. Γιατί έχουμε παίξει σε εχθρικά γήπεδα και έχουμε κερδίσει, έχουμε αγωνιστεί εντός έδρας και έχουμε χάσει. Από διοικητικής άποψης, το πιο μεγάλο λάθος, είναι που δεν επιλέχθηκε το ΟΑΚΑ, όπου και η ομάδα θα είχε περισσότερο κόσμο, περισσότερα έσοδα και πιο δύσκολα θα γινόταν ότι έγινε από πλευράς αστυνομίας. Αυτό το πιστεύω όποιο και αν ήταν το τελικό αποτέλεσμα σε περίπτωση που παίζαμε στο ΟΑΚΑ.

-Για την μήνυση προς την Ελληνική Αστυνομία, καθώς εξαιτίας των χειρισμών της διεξήχθη ένας τόσο κρίσιμος αγώνας χωρίς κόσμο, κάτι που παραπέμπει άμεσα σε διαφυγόντα κέρδη και ενδεχομένως και σε αλλοίωση αποτελέσματος, έχουμε κάποια εξέλιξη;

-Η μήνυση είναι σε εξέλιξη. Ξέρετε πως πάνε οι μηνύσεις με τα ελληνικά δικαστήρια. Ωστόσο η ένορκη διοικητική εξέταση απ’ όσο γνωρίζουμε έχει γίνει, χωρίς όμως να έχει βγει κάποιο πόρισμα. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έχει καταθέσει. Δεν ξέρω τι έχει γίνει από πλευράς αστυνομίας και είμαστε σε αναμονή του πορίσματος.

 

-Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα τμήματα και να ευχηθούμε φέτος να πάρουν ότι τίτλους δεν πήραν την προηγούμενη χρονιά…

-Πήραμε τίτλους και πέρυσι. Κάθε χρόνο παίρνουμε τίτλους. Κάποτε πριν πέντε χρόνια πανηγυρίζαμε απλά μια νίκη. Πέρυσι πήραμε τέσσερις τίτλους. Πρωτάθλημα στο βόλεϊ γυναικών, Super Cup και League Cup στο βόλεϊ ανδρών και κύπελλο στις γυναίκες στο μπάσκετ. Στα τρία χρόνια της διοίκησης μου, έχουμε πάρει δέκα. Χωρίς να υπολογίζω τα «μικρότερα», τα λεγόμενα μη εμπορικά τμήματα.  Μακάρι βέβαια να παίρνουμε όσους τίτλους μπορούμε περισσότερους. Όλους τους τίτλους τους θέλουμε, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας. Αντίθετα ο Ολυμπιακός κάποτε έπαιρνε σερί τους τίτλους γιατί έπαιζε μόνος του. Ενώ τώρα, όλες οι ομάδες διεκδικούν τίτλους, εμείς έχουμε περισσότερους από όσους έχουν όλες οι άλλες ομάδες μαζί.

-Όλοι οι τίτλοι είναι ιδιαίτεροι, αλλά ο τίτλος που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση, είναι το δεύτερο σερί πρωτάθλημα στο βόλεϊ γυναικών. Πέρα από τον υψηλό ανταγωνισμό και στα δυο πρωταθλήματα, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να δείχνει ως αουτσάιντερ. Και με την αλλαγή προπονητή, μια σε κάθε χρονιά, η ομάδα με έναν εντυπωσιακό τρόπο, ανέτρεπε την κατάσταση.

-Η διοίκηση παρακολουθεί, κρίνει και αποφασίζει. Άλλοτε δικαιώνεται, άλλοτε όχι.

 –Αυτά τα δύο πρωταθλήματα όμως, πιστώνονται στην διοίκηση.

-Διοικούμε με λογική και με συναίσθημα. Κάποια πράγματα βγαίνουν και στο τέλος πανηγυρίζουμε όλοι μαζί, κάποια άλλα όχι.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή