Μαριονέτες

Print Friendly, PDF & Email

Oι εκλογές των ενώσεων ποδοσφαιρικών σωματείων μοιάζουν με ναρκοπέδιο. Όχι, όμως, επειδή υπάρχει προεκλογικός ανταγωνισμός και σύγκρουση συμφερόντων, όπως κατά την περίοδο 2015 – 2018.

«Αντίπαλος», είναι ο πρόσφατος αθλητικός νόμος και συγκεκριμένα οι διατάξεις που περιλαμβάνει σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΠΣ, έστω και με βαριά καρδιά, ακολούθησε πιστά τις προϋποθέσεις που ορίζει σχετικά με το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων σωματείων στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι, λόγω των κυρώσεων που προβλέπονται σε περίπτωση παραβίασης του και είναι οδυνηρές, για όσους επανεκλεγούν.

Επιπλέον, λόγω της κόντρας που υπάρχει με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ότι τυχόν θεσμική παρέκβαση δεν θα περνούσε αβρόχοις ποσί, αλλά αντιθέτως θ’ αποτελούσε εργαλείο που θα στρεφόταν σε βάρος τους.

Όπως συνέβη με τις εκλογές που έγιναν σε ΕΠΣ της Θράκης. Ο αντίπαλος υποψήφιος πρόεδρος προέβη σε καταγγελία στη ΓΓΑ (και όχι στην ΕΠΟ) για παράνομη συμμετοχή σωματείων.

Ο επανεκλεγείς, προκειμένου ν’ αποφύγει την επιβολή ποινής, η οποία λέγεται ότι είναι διετής αποκλεισμός, φέρεται ν’ απευθύνθηκε στον περιφερειάρχη.

Ο περιφερειάρχης πήγε το θέμα στο Μαξίμου και ζήτησε να μην υπάρξει επιβολή ποινής και η υπόθεση να αντιμετωπιστεί με επιείκεια.

Το Μαξίμου μετέφερε το αίτημα στη ΓΓΑ, αλλά δεν εισακούστηκε.

Το timing δεν ευνόησε. Η επιθυμία του ενός (αυτού που μετέφερε το αίτημα) συγκρουόταν ευθέως  με την πολιτική του άλλου (του τελικού αποδέκτη του αιτήματος), για τον οποίον η επιβολή ποινής ισοδυναμεί με λάφυρο.

ΥΓ.1 Η παραμονή του “acting” έχει κλειδώσει. Προέρχεται, άλλωστε, από την ίδια μήτρα, με το νέο πρόεδρο, με τον οποίο υπήρξε συνάντηση.  Το «αγκάθι» είναι ο διεθνής διαγωνισμός, για τον οποίον κάποιοι, που είναι σε θέση να γνωρίζουν, διατείνονται ότι μπορεί και να μη γίνει…

ΥΓ.2 Η ιστορία θα κυλάει έτσι μέχρι να βρεθεί ο υπό αναζήτηση αγοραστής και το αφεντικό να πουλήσει. Τα σχοινιά από τις μαριονέτες θα κοπούν και οι νεοφαταουλιστές θα καταρρεύσουν με υπόκωφο γδούπο.

ΥΓ.3 Εκτός αν υπάρξει “ατύχημα”…

ΥΓ.4 Πυκνώνουν οι κινήσεις στη σκακιέρα της Ένωση Διαιτητών. Έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών «αξιωματικών», που κινούν τα «πιόνια».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή