Μαρτσούκος: Οι ομάδες δεν εμπλέκονται σε στημένα και για τα παλιά δεν υπάρχουν διώξεις – O Aυγενάκης δεν ήθελε τον Λεουτσάκο

Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης από τον πρόεδρο της Super League 2, Πέτρο Μαρτσούκο στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και την εκπομπή «Παράθυρο στα σπορ».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Αρχικά, για το πως είναι η χρονιά;

«Τα πρωταθλήματα πρέπει να ξεκινούν στην ώρα τους. Κάναμε το αυτονόητο για να μπορούν και οι ομάδες να είναι έτοιμες αγωνιστικά και ν’ ανταπεξέλθουν οι ποδοσφαιριστές. Η Super League 2 στερείται εσόδων».

Για τη φορολογία του Στοιχήματος και το τηλεοπτικό, επισήμανε:

«Ο κ. Αυγενάκης όταν έκανε την αναδιάρθρωση έβαλε 34 ομάδες και είπε ότι σε όποιο πάροχο πηγαίνουμε θα έχουμε τριετές συμβόλαιο από τον Νόμο. Δεν υπάρχει μονοετές για τα τηλεοπτικά. Ο κύριος Ζούλας δεν τήρησε τον Νόμο του Κράτους. Και όχι μόνο αυτό. Ούτε καν μας δέχτηκε σε ραντεβού λες και η ΕΡΤ ήταν η Ζούλας ΑΕ. Για τη φορολογία του Στοιχήματος δεν φταίει ο κύριος Βρούτσης. Ο κύριος Αυγενάκης από μία ΚΥΑ που είχε 17% ψηφισμένη, σε μία νύχτα πήγε και έδωσε τιμωρητικά στη Super League 2 5%. Σαν το παιδάκι που του λες θα κάτσεις στη γωνία και δεν θα μιλάς γιατί έκανες ένα λάθος, έβαλες πρόεδρο τον Μαρτσούκο. Ξεκάθαρα. Στον κύριο Λεουτσάκο έδινε 70 χιλιάδες ευρώ, αλλά στο ταμείο ήταν να πάρει η κάθε ομάδα 105 χιλιάδες. Ή να παραιτηθεί ο κύριος Λεουτσάκος και να έχουμε της αρεσκείας μας πρόεδρο. Αυτά είναι και στα πρακτικά όταν είχε πάει στον κύριο Αυγενάκη η πενταμελής επιτροπή. Δεν δεχόταν ούτε τον κύριο Λεουτσάκο σαν πρόεδρο, ούτε εμένα μετά. Ο κύριος Βρούτσης είναι πάνω στα προβλήματα της SL2 και γενικά στα προβλήματα του αθλητισμού. Προσπαθεί να τα λύσει. Είμαστε σε πολύ καλό κλίμα. Ο άνθρωπος ακούει».

Για το εξώδικο που διεκδικεί η λίγκα 600.000 ευρώ από την ΕΡΤ:

«Ο κύριος Αυγενάκης από μία ΚΥΑ που είχε 17% ψηφισμένη, σε μία νύχτα πήγε και έδωσε τιμωρητικά στη Super League 2 5%. Σαν το παιδάκι που του λες θα κάτσεις στη γωνία και δεν θα μιλάς γιατί έκανες ένα λάθος, έβαλες πρόεδρο τον Μαρτσούκο. Ξεκάθαρα. Όταν είδε ο κύριος Ζούλας ότι κακώς κρατά τα χρήματα, πήγε και τα έδωσε σε ένα χρέος που είχαμε εμείς στο ΟΑΚΑ. Κι εδώ έχει κάνει λάθος. Αυτά δεν ήταν δικά μας χρήματα, ήταν των ομάδων».

Πότε θα δουν τα χρήματα από το Στοίχημα:

«Πιστεύω ως τις 10-15 Φεβρουαρίου».

Αν οι ομάδες που εμπλέκονται σε φακέλους με «ύποπτα» ματς λάβουν τα χρήματα:

«Πιστεύω ότι οι παλιοί φάκελοι έχουν τελειώσει και οι ομάδες δεν εμπλέκονται σε στημένα και ειδικά της φετινής περιόδου. Και για τα παλιά δεν έχουμε ούτε διώξεις. Για τη νέα χρονιά είναι δύο φάκελοι για τους οποίους είναι άνευ ουσίας να μιλάμε, γιατί δεν έχει γίνει τίποτα».

Φέτος σας έκανε πρόταση η ΕΡΤ;

«Ο κύριος Ζούλας δεν μας δέχτηκε καν σε ραντεβού. Δεν σήκωνε καν το τηλέφωνό του. Είχε κάνει έναν χρόνο, αλλά ο Νόμος έλεγε ότι δεν ισχύει και έπρεπε η συμφωνία να είναι τριετής».

Ποιες ομάδες θα προβιβαστούν και αν θα αντέξουν στη μεγάλη κατηγορία:

«Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν είναι έτοιμες για τη Super League και μπορούν να σταθούν εκεί».

Ποιος ο στόχος και ποιες αδυναμίες θέλει να βελτιωθούν:

«Υπάρχει περίπτωση ονοματοδοσίας του πρωταθλήματος την επόμενη χρονιά. Θέλει βελτίωση και στις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Τα περισσότερα γήπεδα είναι δημοτικά, στερούνται προβολέων, κερκίδων. Ο κύριος Βρούτσης στο πρώτο ραντεβού που είχαμε κάνει, μας είπε ότι θα δώσει μεγάλη βάση στην ασφάλεια των γηπέδων και στη βία. Είναι ένας άνθρωπος που όταν βάλει κάτι στο μυαλό του θα το καταφέρει. Είναι σε πολύ καλά βήματα και δεν κάνει πίσω».

Για την αναδιάρθρωση που συνοδεύτηκε από οικονομικά προβλήματα:

«Από τη στιγμή που έκοψε τα χρήματα… Η κάθε ομάδα είχε υπολογίσει ότι θα έπαιρνε από τη φορολογία του Στοιχήματος περίπου 250 χιλιάδες. Αυτές έγιναν 70 και μετά 100».

Αν το pay per view έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα:

«Όχι, δεν έχει αποδώσει».

Πόση διάρκεια έχει η συμφωνία με το Action 24:

«Έχουμε υπογράψει για έναν χρόνο και πριν τελειώσει η αγωνιστική περίοδος θα κάνουμε και για δεύτερο αν χρειαστεί».

Αν υπάρχει περίπτωση κεντρικής χορηγίας με ονοματοδοσία όπως τα προηγούμενα χρόνια:

«Θα το δούμε από τη νέα χρονιά. Υπάρχει».

Αν οι ομάδες Β’ προσέφεραν:

«Από φέτος πέφτουν. Αν έκαναν καλό ή όχι, θα μου επιτρέψετε να μην το πω δημόσια».

Τέλος, επισήμανε:

«Υπάρχει όραμα για τον αθλητισμό. Θα πάμε προς το καλύτερο. Πιστεύω ότι ο νέος υπουργός θα αλλάξει πράγματα. Εμείς ως SL2 φέτος έχουμε ένα πάρα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλουμε το ίδιο και του χρόνου. Να μην υπάρχουν σκιές, το Υπουργείο και η Πολιτεία να δείξουν επιείκεια ως προς τα οικονομικά».

Πηγή: taklin.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή