Μαυρωτάς: Από τη νέα χρονιά θα αρχίσουν τα ομαδικά αθλήματα, αν πάνε όλα καλά

Print Friendly, PDF & Email

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την έναρξη των ομαδικών αθλημάτων, αλλά και τα εκλογικά των ομοσπονδιών.

-«Όλα τα ομαδικά αθλήματα, ακόμη και κάποια ατομικά έχουν σταματήσει. Οι προπονήσεις ουσιαστικά γίνονται με το σταγονόμετρο, υπάρχουν μόνο για την προολυμπιακή ομάδα και κάποιες εθνικές ομάδες. Είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Σε γενικές γραμμές το πότε θα ανοίξει η στρόφιγγα, όπως μας έχουν πει από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, συνεπάγεται με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θέλουν πάση θυσία να σταματήσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τα ομαδικά αθλήματα συνεπάγονται με συναθροίσεις, παρότι τους έχουμε πει ότι τηρούνται τα μέτρα. Είναι φειδωλοί. Όταν βελτιωθεί λίγο η συνολική εικόνα τότε θα αρχίσουν και οι δραστηριότητες»

-«Η δήλωση που είχα κάνει δεν αφορούσε μόνο την Super League 2. Είχα πει ότι αν είχαν αρχίσει με τις προδιαγραφές της Super League 1 και της Basket League, δεν θα έπρεπε να σταματήσουν. Από εδώ και πέρα, γίνεται μόνο με υγειονομικό πρωτόκολλο.

Απλώς η αρχή έγινε με τα δύο πρωταθλήματα που τα εφάρμοζαν, όχι που θα τα εφάρμοζαν. Έτσι θα πάει μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο, με εβδομαδιαία τεστ, για να μπορεί να ελεγχθεί η διασπορά. Έχει δείξει ότι αποδίδει. Μπορεί να στεγανοποιηθεί γρήγορα το σύστημα. Για να ξεκινήσουν οι αγώνες χρειάζονται τρεις εβδομάδες προπονήσεων για να μην… κόβονται οι μυς σαν βούτυρο.

Αν βελτιωθούν τα πράγματα και ξεκινήσουν οι προπονήσεις μέσα Δεκεμβρίου, νομίζω ότι από την νέα χρονιά θα αρχίσουν και τα ομαδικά αθλήματα.

Ήδη τρέχει το πρόγραμμα με τα 12 εκ. ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις επόμενες μέρες θα εκταμιεύονται τα χρήματα. Από εκεί και πέρα, περαιτέρω οικονομική βοήθεια μπορεί να δοθεί για τους ελέγχους και τα τεστ. Συζητιέται για να μην επιβαρυνθούν τα σωματεία. Υπάρχουν αθλητές που έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, αλλά δεν λογίζονται ως επαγγελματίες. Η γνώμη μου είναι ότι θα τελειώσουν όλα τα πρωταθλήματα, απλώς θα δημιουργηθεί μία πύκνωση στις δραστηριότητες αργότερα. Οι αθλητές δεν θα χάσουν χρήματα».

-Για την επίθεση του Λευτέρη Αυγενάκη στην ΕΠΟ για την μην διεξαγωγή του τελικού του Europa Conference League στο Παγκρήτιο είπε: «Δεν έχω παραπάνω πληροφορίες. Αυτό που εννοούσε ήταν ότι δεν εξαντλήθηκαν τα περιθώρια για να έρθει η διοργάνωση στην Κρήτη και αυτή είναι η μομφή που αποδίδει στην ΕΠΟ. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να διεξάγονται μεγάλες διοργανώσεις. Με τις Ομοσπονδίες έχουμε πολύ καλή συνεργασία, δεν θα είχαμε καταφέρει αλλιώς να είχε γίνει από την άνοιξη μέχρι τώρα η αγωνιστική δραστηριότητα. Για τα εκλογικά των Ομοσπονδιών, αν θες να νοικοκυρέψεις μία κατάσταση δεν σημαίνει ότι θέλεις να παρέμβεις».

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή