Σε μετωπική σύγκρουση με τον Αυγενάκη πηγαίνει ο Μπαλτάκος για το “μητρώο σωματείων της ΓΓΑ”

Print Friendly, PDF & Email

Ένα από τα πρώτα θέματα που θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Τ. Μπαλτάκος, μετά την 1η Ιουνίου, οπότε, εκτός απροόπτου, θα εκλεγεί, είναι το θέμα του “μητρώου αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “SP” το θέμα αυτό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Μπαλτάκου και θα αποτελέσει το πρώτο σημείο σύγκρουσης με την κυβέρνηση.

Ο Μπαλτάκος συμμερίζεται τις θέσεις των ΕΠΣ σχετικά με τις διατάξεις του νόμου, που αφορούν το “μητρώο της ΓΓΑ” και τα εμπόδια που δημιουργούν στις ίδιες και στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο και στερούνται αθλητικής αναγνώρισης δεν περιλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ και επομένως δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των ΕΠΣ, με αποτέλεσμα να γίνονται έχουν γίνει εκλογές στις οποίες η η μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Επίσης, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αν δεν δοθεί νέα παράταση από τον υφυπουργό αθλητισμού, τα πρωτοβάθμια ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, δεν θα μπορούν να αγωνιζόνται στα πρωταθλήματα, ούτε να χρησιμοποιούν γήπεδα που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η θέση της ΕΠΟ για το θέμα του μητρώου είναι να αρθούν όλες οι απαγορεύσεις που ο νόμος επιβάλλει στα σωματεία εκτός μητρώου της ΓΓΑ και όσα δεν αναγνωρίζονται από τη ΓΓΑ να εξαιρεθούν από τη κρατική χρηματοδοτήση.

Το πρόβλημα, που θα αντιμετωπίσει ο Μπαλτάκος, είναι ότι χωρίς της βοήθεια των FIFA/UEFA, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να έρθει σε επαφές με την κυβέρνηση, αφού η “προίκα” που παίρνει από αυτούς που διοικούν την ΕΠΟ από τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι αυτή μιας ομοσπονδίας, που αντιμετωπίζεται ως ανυπόληπτη, έχοντας δώσει λόγους για να αντιμετωπίζεται ως τέτοια…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή