Μπαλτάκος: “Να έχουν λεφτά οι ΕΠΣ ώστε να μην τους λένε ποιον να ψηφίσουν με 20 μπάλες”!

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του SPORT24 και μίλησε μεταξύ άλλων για τη διαιτησία, τον τελικό του Κυπέλλου.

Mεταξύ άλλων είπε:

 

– Πώς θα ξεκινήσει να φτιάχνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Να το κλείσουμε; “Όχι να το κλείσουμε, αυτό είναι αυτοκτονία. Να έχουν τόσα χρήματα οι ΕΠΣ ούτως ώστε να μην μπορεί κανείς να τους πει με 20 μπάλες ψηφίστε αυτόν”.

– Πού να τα βρουν τα χρήματα οι ΕΠΣ; “Από την ΕΠΟ”.

– Τους τα δίνεις; “Ναι, βεβαίως αλλά θα πρέπει και οι ενώσεις να αξιοποιούν αυτό που έχουν. Το βασικό είναι να μην είναι ζητιάνοι οι πρόεδροι των ΕΠΣ γιατί τότε γίνεται αυτό που λες εσύ;”

– Λένε πως η ΑΕΚ έχει τους περισσότερους συμβούλους μέσα στην ΕΠΟ κι όταν τίθεται θέμα ψηφοφορίας περνάνε οι αποφάσεις της κι εσύ με κάποιους ακόμα στηρίζεις τον ΠΑΟΚ. Πες ότι θες, ναι ή όχι, πως είναι μπούρδες όλα αυτά: “Δεν θα πω ούτε ναι, ούτε όχι. Όλες οι αποφάσεις είναι ομόφονες. Οι αποφάσεις είναι 100άδες ολη τη χρόνια. Όλες τους ομόφονες, δεν υπάρχει μειοψηφία του ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος έχει διπλή ψήφο. Εγώ δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ”.

– Εσύ που είσαι ο πρόεδρος απάντησε μου στο πως είναι δυνατόν ο Ιάκωβος Φιλιπούσης, χωρίς να υπάρχει κάτι προσωπικό απλά είναι κάτι που το λένε αρκετοί, που προέρχεται από το μπάσκετ να είναι εκτελεστικός διευθυντής στην ομοσπονδία και δεν είμαι εγώ, ο κάθε εγώ που έχω παίξει και ποδόσφαιρο; “Καταρχήν είναι στην ΕΠΟ από το 2016. Τον βρήκα εκεί. Ήταν εκεί από την εποχή του Κοντονή.

Έχεις τσακωθεί μαζί του; “Έχεις αδερφό, αδερφή. Δεν τσακώνεσαι μαζί τους; Φυσικά και θα τσακωθώ μαζί του, τα αδέρφια δεν τσακώνονται μεταξύ τους”.

– Αν σου έδινε κάποιος την ευκαιρία να κόψεις ένα από τα θέματα μαχαίρι ποιο θα ήταν αυτό. Η διαιτησία; “Ναι. Το έχω πει και πριν εκλεγώ. Η διαιτησία για την ΕΠΟ είναι βάρος. Έλα όμως που η FIFA και η UEFA δεν το ακούνε καν. Πρέπει να είναι υπό την τοπική ομοσπονδία”.

– Αν η Stoiximan Super League τα βρει με την ομοσπονδία και πάνε σε FIFA-UEFA τι θα γίνει; “Ακούνε μόνο την ομοσπονδία. Αν τους πει η ομοσπονδία πως θέλει να πάει εκεί η διαιτησία θα το ακούσουν. Αυτό που δεν ακούν είναι η Κυβέρνηση να παρεμβεί. Για την ΕΠΟ θα ήταν καλό, για τη Super League θα ήταν κακό, θα διαλύσει σε έναν χρόνο”.

– Γιατί η EuroLeague διαλύθηκε; “Εδώ είναι Βαλκάνια. Δεν είναι Ευρώπη. Αν ελέγχουν τη διαιτησία θα μπορούν να κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι για ένα πέναλτι που δόθηκε, αλλά δεν ήταν;

Βλέπεις 14 ομάδες να λένε πως θέλουμε να βρούμε έναν άνθρωπο να αναλάβει τη διαιτησία και να τον στείλουν στην ΕΠΟ; Κι οι 14, όχι οι δύο ομάδες”.

– Φεύγει ο Κλάτενμπεργκ και μπαίνει ο Μπένετ τι έγινε εκει; “Εμείς είχαμε αποφασίσει σαν ομοσπονδία, το είχε αποφασίσει και η Λίγκα, αλλά εμείς δεν πρέπει να την ακούμε. Δεν έχει ενοχλήσει η Λίγκα, θέλει να έχει άποψη.

Αν έρθει ένας μεγαλοεπενδυτής στην Ελλάδα για να κάνει μια επένδυση. Τους κανόνες θα τους βάλει αυτός; Το κράτος δεν είναι αυτό που βάζει τους κανόνες; Τι λέει η FIFA;

Πως δεν μπορούν να βάλουν τους κανόνες αυτοί που παίζουν, αλλά η ομοσπονδία που δεν παίζει. Αυτή θα ορίζει τους κανόνες με τους οποίους θα παίζει το υποσύνολο. Αν συμφωνήσουν εδώ είμαστε.

Πίσω στον Μπένετ τώρα. Είχαμε πάρει μια απόφαση το 2023-24 να έρχονται ξένοι διαιτητές σε όλα τα ντέρμπι. Την ήξερε και προσπάθησε να βάλει Έλληνα στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Του είπαμε πως έχουμε πάρει μια απόφαση πως στα ντέρμπι θέλουμε ξένους διαιτητές.

Αυτός δεν το δεχόταν. Του είπαμε πως κοντράρει την απόφαση της ομοσπονδίας και μιλάμε για δόγμα. Δεν το δέχθηκε και παραιτήθηκε. Δεν του είπαμε μη βάλεις τον Σιδηρόπουλο, βάλε τον Διαμαντόπουλο ή τον Μανούχο”.

– Και φέρνετε τον Φρόϊντερφελντ από μια χώρα που δεν έχει VAR; “Αρχικά δεν ήρθε για VARistas αλλά για αρχιδιατητής. Νομίζεις πως ο προηγούμενος είχε πιστοποίηση για VAR. Θέλαμε να είναι από μια χώρα καθαρή.

Εγώ μίλησα με τον Γάλλο πρόεδρο για να βρει και μας είπε δεν μπορεί να βρει. Είχα συμφωνήσει με έναν Ισπανό που εν τέλει μετά είδαμε πως είχε συμβόλαιο και με άλλη ομοσπονδία.

Οπότε καταλήξαμε στον Φρόϊντερελντ για τον οποίο είχαν συμφωνήσει οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ καθώς ήταν αντίπαλος του Κλάτενμπεργκ. Τον είχε στείλει η UEFA”.

– Οι ομάδες φωνάζουν και λένε φέρε τους καλύτερους, χθες στο Βικελίδης ήρθε ένας διαιτητής που καλύτερα να σφύριζα εγώ; “Εγώ το σκέφτομαι σοβαρά. Θα ήθελα οι ομάδες και οι 14 να έρθουν μια εβδομάδα στην ΕΠΟ και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία για πόσα mail φεύγουν και πόσες αρνήσεις έχει η ΕΠΟ.

Είτε γιατί δεν έχουν διαιτητές διαθέσιμους, είτε γιατί δεν θέλουν ξένοι διαιτητές να έρθουν στην Ελλάδα. Ξέρεις πόσα όχι λαμβάνει κάθε εβδομάδα η ΚΕΔ. Για την ΕΠΟ καλύτερα να είναι ξένος ελίτ, αλλά δεν έρχονται. 26 είναι οι ελίτ, όχι 260”.

– Είσαι υπέρ του να ακούγονται οι διάλογοι των διαιτητών; “Σαφώς ναι αλλά δεν το δέχεται η ΚΕΔ. Είναι ανεξάρτητη, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στην ΚΕΔ”.

– Θεωρείς πως η ΚΕΔ σου βάζει στοπ; “Σε όλους βάζει. Είναι ανεξάρτητη. Έχει άλλο κτήριο. Όταν έκανα παρέμβαση με τον Μπένετ για τον Σιδηρόπουλο οι ίδιοι που έλεγαν τι θα γίνει; Τι κάνει με τον Σιδηρόπουλο η Μπένετ οι ίδιοι έλεγαν να ο Μπαλτάκος κάνει παρέμβαση”.

– Τα περίμενες όλα αυτά πριν αναλάβεις; “Περίμενα χειρότερα”.

– Και γιατί έμπλεξες; “Αδρεναλίνη”.

– Έχει καταντήσει γελοίο αυτό που γίνεται με τον τελικό. Μόνο ο Βόλος υπάρχει; “Σαφώς. Είναι το κέντρο μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ένα-ένα. Η Λάρισα και ο Βόλος δεν έχουν διαφορά. Είσαι σε ένα στούντιο στη Λεωφόρο Συγγρού, είσαι στην Αθήνα.

Δεν είναι όλη η Ελλάδα ή Αθήνα. Τον Ιούνιο του 2022 είχε χάσει ο ΠΑΟΚ τον τελικό με το γκολ του Αϊτόρ. Είχαν κάνει οι οπαδοί του τόσα χιλιόμετρα και έρχονται οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και λένε στην εκτελεστική επιτροπή γιατί να γίνονται μόνο στην Αθήνα.

Αυτό που ειπώθηκε στην εκτελεστική επιτροπή είναι δεν γίνεται πάντα να γίνεται ο τελικός στην Αθήνα επειδή ο κόσμος αναγκάζεται να κάνει ταξίδια. Είπαμε τότε αν υπάρχει μια ομάδα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να γίνεται στη μέση που είναι το Πανθεσσαλικό.

Έχουμε πει από τον Ιανουάριο αν υπάρχει στον τελικό ομάδα από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη ο τελικός θα γίνει στο Πανθεσσαλικό. Η ΕΠΟ δεν έχει πει τίποτα άλλο. Είπαμε πως αν οι δύο ομάδες συμφωνήσουν να το συζητήσουμε”.

– Αν πει ο Παναθηναϊκός στο Βικελίδης; “Ναι θα το ακούσουμε. Η προκήρυξη λέει Πανθεσσαλικό, οπότε πάμε στον Βόλο. Πάμε τώρα στους φιλάθλους. Μέχρι τον Δεκέμβριο δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το Πανθεσσαλικό.

Από τη στιγμή που μπήκαν τα νέα μέτρα, κάμερες, τουρνικέ δεν θα πάρει άδεια από τη ΔΕΑΒ. Αν το ετοιμάσει να παίξουμε με φιλάθλους.

Η ΕΠΟ θέλει να τηρηθεί η προκήρυξη της και να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε πως ο τελικός είναι στις 18/5 και στις 9 Ιουνίου έχει Ευρωεκλογές.

Αν το γήπεδο είναι έτοιμος είσαι σίγουρος πως μετά θα δοθεί άδεια; Εγώ θέτω ένα ερώτημα. Δεν θα είναι η ΕΠΟ υπεύθυνη; Τι να κάνει αν η ΔΕΑΒ ή η αστυνομία δεν δώσει άδεια;”.

– Όλο αυτό το βλέπατε να έρχεται; Κάθε χρόνο τα ίδια; “Τέταρτη φορά που γίνεται το ίδιο πράγμα”.

– Αν ο Τάκης Μπαλτάκος πρέπει να δώσει μια απάντηση, πού θα γίνει ο τελικός; “Ο τελικός θα γίνει στον Βόλο”.

– Θα γίνει με κόσμο; “Το γήπεδο σήμερα δεν είναι έτοιμο. Αν προλάβει και το ετοιμάσει ο Δήμαρχος Βόλου θα απαντήσω”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή