Νταβέλης: Είναι παράνομο αυτό που γίνεται με την SL2 – Να βγουν δημοσιότητα τα στοιχεία που υπάρχουν για χειραγωγημένους αγώνες

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, φιλοξενήθηκε στην “Βραδινή Ραδιοεφημερίδα” με τον Θάνο Μπλούνα σχολιάζοντας όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Super League 2. 

Αχιλλέας Νταβέλης μίλησε για κλίμα που υπήρξε στο διοικητικό συμβούλιο της Super League 2, αλλά και την αίσθηση των ομάδων πως η πολιτεία προσπαθεί να… “εξοντώσει” την δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας.

Μεταξύ άλλων είπε:

“Η απόφαση για αναστολή ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε. Δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη. Δε νομίζω ότι η SL1 θα πρέπει να έχει άποψη για τα χρήματα της SL2 από τη στιγμή που καταστρατηγείται ο νόμος.

Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει. Μας προσβάλει, μας απαξιώνει. Αν ο στόχος είναι εξόντωση της Super League 2 καλώς πράξαμε. Μας οδηγούν σε εξόντωση.

Αν ο υπουργός έχει κάτι συγκεκριμένο να πει για τη SL2 (σ.σ. για χειραγωγημένους αγώνες) να βγει επίσημα και να το δηλώσει. Κάτι δεν πάει καλά από την πλευρά της πολιτείας. Δεν το βρίσκω λογικό το αρμόδιο υπουργείο να βλέπει να πράγματα μέσα από αυτό το πρίσμα σε προεκλογική περίοδο.

Να δούμε αν υπάρχουν εμπλεκόμενες ομάδες (σ.σ. σε περίπτώσεις χειραγώγησης αγώνων) αν αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία ή συνολικά τον αθλητισμό ή συνολικά το ποδόσφαιρο. Ας τα βγάλει στη δημοσιότητα ο αρμόδιος υπουργός… Ποιες είναι οι εμπλεκόμενες ομάδες και σε τι πόσοστο εμπλέκονται σε τέτοιες κατάπτυστες διαδικασίες…

Όταν έρχεσαι τη στιγμή που κάνεις την κατανομή να λες αυτά τα πράγματα; Σε μένα φαντάζει προσχηματικο, δικαιολογία. Να παρουσιάσει το υπουργείο τα στοιχεία και να συζητήσουμε επί αυτών.

Υπάρχει νόμος και βασει αυτού αυτό που γίνεται τώρα δεν είναι σύννομο. Αντί να απαντήσουμε σε αυτό λέμε ότι υπάρχουν στοιχεία.

Αν υπάρχουν τόσες περιπτώσεις (σ.σ. αναφορών της Sportradar) τότε ευθέως κατηγορύμε την πολιτεία γιατί δεν έχει πάρει τα ανάλογα μέτρα, όταν τα κρούσματα στην SL2 είναι τόσα πολλά. Υπάρχουν 30 ομάδες. Πόσες αφορά; Eίναι δυνατόν να τσουβαλιάζεις μια ολόκληρη κατηγορία;

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή