Ο κορωνοϊός “έπληξε” τους αλλοδαπούς διαιτητές και τη γραμμή οφσάιντ στο VAR

Print Friendly, PDF & Email

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο σεζόν θα δούμε σε ντέρμπι (ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ και ΑΕΚ – ΠΑΟ στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1 και ΠΑΟ – ΠΑΟΚ τη δεύτερη ημέρα), Έλληνες διαιτητές.

Ως γνωστόν από την έναρξη της σεζόν 2018 – 2019 με απόφαση της ΚΕΔ, που στη συνέχεια «αγκαλιάστηκε» σχεδόν από όλες τις ομάδες, στα ντέρμπι των “big-4” αλλά και σε κάποια άλλα κρίσιμα ματς του πρωταθλήματος ορίζονταν αλλοδαποί διαιτητές, έχοντας τις περισσότερες φορές, κατά κοινή ομολογία, θετική παρουσία.

Παρότι οι ομάδες ζήτησαν, και αυτό συμφωνήθηκε, αλλοδαπούς διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ, το πρόβλημα που προέκυψε και καθιστά τον ορισμό τους αδύνατο για τις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι ότι λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό η αεροπορική σύνδεση με τις περισσότερες χώρες θα αποκατασταθεί μετά τις 15 Ιουνίου και μέχρι τότε κανείς από άλλη χώρα δεν θα μπορεί να έρθει χωρίς να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

H γραμμή του οφσάιντ

Επίσης είχε γίνει γνωστό ότι στα πλέι οφ θα λειτουργήσει η γραμμή του οφσάιντ στο VAR, η απουσία της οποίας προκάλεσε έντονη κριτική.

Όμως παρότι υπήρξε συμφωνία για εγκατάστασή της στο «σύστημα» του VAR και έγιναν ενέργειες προς την καττεύθυνση αυτή, τα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πήγαν πίσω το θέμα π.χ. την απαιτούμενη πιστοποίηση των διαιτητών, που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει, επόμενως η λειτυργία της είναι αμφίβολη.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή