Ο Κούγιας δεν μπήκε ποτέ στα παπούτσια του Ολυμπιακού

Print Friendly, PDF & Email

Οι δηλώσεις του Κούγια μετά από τους περισσότερους αγώνες του Ολυμπιακού, γίνονταν viral.

Σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι την ημέρα του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ίσως να περίμεναν ακόμα περισσότερο τις after game δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου των ερυθρολεύκων από τον αγώνα αυτόν καθ΄αυτό.

Όμως αντί για δηλώσεις ανακοίνωσε την παραίτηση του. Δικαίως πολλοί αναρωτήθηκαν και ακόμα περισσότεροι κατάλαβαν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε συνηθίσει σε δηλώσεις που είχαν και μια αίσθηση αλαζονίας, ειδικά την περίοδο που αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Ο Αλέξης Κούγιας ούτε ήθελε, ούτε προσπάθησε να μπει ποτέ στα παπούτσια του.

Συνολικά μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μέσω του Ολυμπιακού, ακούστηκαν περισσότερο οι θέσεις του ίδιου του Κούγια, παρά της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Για παράδειγμα αυτή που επαναλάμβανε περί της “διαφθοράς στο ποδόσφαιρο που υπάρχει από το 1996”, όταν όλοι γνωρίζουν ότι ευνοημένη εκείνου του “συστήματος”, που ονομάστηκε “παράγκα” ήταν η ομάδα που εκπροσωπούσε.

Ποτέ ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε τόσο κοντά με τον ΠΑΟΚ, σε επίπεδο δηλώσεων όσο μετά από αυτές του Κούγια την περσμένη Κυριακή στην Τούμπα.

Ούτε όμως ήθελε να οξύνει ακόμα περισσότερο τις ήδη κακές σχέσεις με την ΠΑΕ ΑΕΚ, ειδικά και ενόψει και του τελικού στην ΟΠΑΠ Αρένα.

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΑΕΚ κατά το παρελθόν, άφηνε πολλές φορές τον αυθορμιτισμό να επηρεάζει και τις δηλώσεις του ή και την συμπεριφορά του.

Όπως έγινε και στον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν ο μόνος της ερυθρόλευκης αποστολής που είχε ανοίξει κουβεντούλα με τους αντίπαλους οπαδούς.

Μπορεί όπως δήλωσε ο ίδιος να τον προκάλεσαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κατάφερε να αγνοήσει τις σχετικές προκλήσεις.

Ίσως δυσαρέσκεια να υπήρξε και από το ότι παρά την παρουσία του Κούγια στο νομικό τμήμα των ερυθρολεύκων και το εξώδικο που έστειλαν για τιμωρία του Ματίας Αλμέιδα, εν τέλει δεν τιμωρήθηκε για την κίνηση του να αρπάξει από το λαιμό, αστυνομικό με πολιτική περιβολή μετά το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ με αποτέλεσμα ο προπονητής της ένωσης να δώσει κανονικά το παρών στον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός να χάνει μια μάχη εντυπώσεων, αλλά και ουσίας.

Όμως το βράδυ της περασμένης Κυριακής ήταν λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Η μόνη ομάδα εκτός της ΑΕΚ που κρατούσε την τύχη στα χέρια της για να πάρει το πρωτάθλημα, ήταν ο Ολυμπιακός.

Έτσι το εύκολο 2-0 από τον ΠΑΟΚ, τον έβγαλε ουσιαστικά εκτός πρωταθλήματος. Ενός πρωταθλήματος που μπορεί ο τελικός του Conference League να απαλύνει πάρα πολύ τη νέα απώλεια του, αλλά όταν μπορείς και κερδίζεις την Aston Villa εντός και εκτός έδρας, και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις και στην Τούμπα.

Πιστεύεις ότι αυτό το πρωτάθλημα ίσως να μην είναι και τόσο χαμένη υπόθεση. Και όταν βλέπεις ότι δεν μπορείς, αντί να επικρατήσει μια βουβαμάρα ο Αλέξης βγαίνει για να πει την δική του εκδοχή, του να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, αντί για την ΑΕΚ “που παίζει φιλικά”, όπως τόνισε.

Και στον επίσημο Ολυμπιακό πιθανόν να πιστεύουν ότι η ΑΕΚ παίζει φιλικά, αλλά το χτύπημα στην πλάτη σε ένα ΠΑΟΚ που μόλις σε νίκησε, χτυπάει άσχημα.

Και για να έρθουμε και στην αναφορά που έκανα στην αρχή του κειμένου, αν ζούσε ο Σάββας Θεοδωρίδης, θα έλεγε «Ας πάρει και κανά πρωτάθλημα το ΠΑΟΚάκι να μάθει πως τα σηκώνουνε και αν δεν ξέρουν από φιέστες να δουν αυτές του Ολυμπιακού να μαθαίνουν» και έτσι η αναφορά στην ομάδα που σου έκοψε το πρωτάθλημα θα ηχούσε πολύ πιο όμορφα στα αυτιά των Ολυμπιακών…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή