Ο Παναθηναϊκός έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό του

Print Friendly, PDF & Email

Ομολογουμένως ο Παναθηναϊκός μόχθησε την περασμένη σεζόν προκειμένου να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το  Conference League.

Και έπειτα οι  Πράσινοι βάλθηκαν να υπονομεύσουν την ίδια τους την προσπάθεια για να οδηγηθούν στους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης. Πολλοί είναι εκείνοι που θα σταθούν στα διαιτητικά σφάλματα και στους δυο αγώνες κόντρα στη Σλάβια Πράγας.

 Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική όσο και προφανής για όσους δεν επιθυμούν να κρύβονται μονίμως πίσω από δικαιολογίες που αντικατοπτρίζονται στους φακούς πράσινων γυαλιών.

Όσοι χειρίστηκαν το εφετινό καλοκαίρι τα μεταγραφικά της ομάδας, ενδεχομένως να κατάλαβαν τώρα πως ο σύλλογος έβαλε τρικλοποδιά στον ίδιο του τον εαυτό. Απόντος δημιουργικού μέσου, δίχως εναλλακτικές λύσεις στις πτέρυγες και με τον βασικό φορ να μην γνωρίζει ακόμη  τα μικρά ονόματα των συμπαικτών του, δεν μπορεί κανείς να έχει τρομερές απαιτήσεις για ευρωπαϊκές προκρίσεις. Όχι, είναι δεδομένο πως οι Πράσινοι δεν είχαν να κάνουν με κάποιο μεγαθήριο.

 Ωστόσο εν μέσω θερινής ραστώνης, κάθε αντίπαλος των ελληνικών συλλογών φαντάζει ως ένα εξαιρετικά υψηλό εμπόδιο. Αυτό απεδείχθη άλλωστε  από τα πρόσφατα παθήματα των ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ. Όταν μάλιστα η προσπάθεια μεταγραφικής ενίσχυσης θεωρείται το λιγότερο ανεπαρκής, τότε η πρόκριση στην επόμενη φάση μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης φαντάζει ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση.

Ακριβώς ότι συνέβη και στην περίπτωση του Τριφυλλιού. Καλές οι ειλικρινείς προθέσεις στα λόγια για την μεγάλη ευρω-επιστροφή και οι αναφορές στο ευρωπαϊκό DNA. Όμως στη πράξη οι Πράσινοι ουδέποτε βοήθησαν τον εαυτό τους προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης.

Η κωλυσιεργία στην ενίσχυση του ρόστερ ενδεχομένως να αποδειχθεί μικρής σημασίας  για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Όταν όμως έχεις να κάνεις με μια διπλή αναμέτρηση εκτός των τειχών, τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, η πίστη στην πρόκριση και η επίκληση στις μεταφυσικές ιδιότητες του ευρωπαικου DNA. Ίσως να αρκούσε αντί όλων αυτών, η σωστή οργάνωση του τμήματος scouting που θα βοηθούσε αφάνταστα το έργο του Γιοβάνοβιτς ο οποίος δείχνει να επωμίζεται περισσότερες ευθύνες από αυτές που του αναλογούν. Όπως και να χει η ουσία πλέον δεν αλλάζει.

 Το Τριφύλλι αναβάλει για ακόμη μια σεζόν τα σχέδια για την μεγάλη επιστροφή στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ παράλληλα συνεχίζει να σπαταλά ευκαιρίες για αναρρίχηση  στο ranking της UEFA. Και η ζωή συνεχίζεται….

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή