”Ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρος από την αρχή και στόχος του είναι μια γρήγορη απόφαση”

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος
Print Friendly, PDF & Email

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Τάκης Μπαλτάκος μίλησε στον ”FOCUS FM” για την απόφαση του CAS περί συνεκδίκασης των υποθέσεων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, ενώ αποκάλυψε ότι οι «ασπρόμαυροι» έκανα καταγγελία γενικότερη κατά της Επιτροπής Εφέσεων και όχι μόνο κατά του κ. Βρυώνη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την καταγγελία κατά του κ. Βρυώνη: «Δεν είναι καταγγελία κατά Βρυώνη ακριβώς, αυτό που γράφει η καταγγελία είναι και κατά του κ. Φιλόπουλου που ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων. Για τον κ. Βρυώνη το ξέρετε όλοι, αλλά για τον κ. Φιλόπουλο ο ΠΑΟΚ λέει ότι είναι πρόεδρος όλης της Επιτροπής και θα έπρεπε να έχει εποπτεία για να μην βγάλει η Επιτροπή του να βγάλει δυο διαφορετικές αποφάσεις για δυο ίδιες υποθέσεις. Ο ΠΑΟΚ ζητάει πειθαρχικό έλεγχο για την απόφαση αυτή και η καταγγελία έφτασε και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει όλες τις υποθέσεις».

Για τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ στην σελίδα της ECA: «Δεν γνωρίζω τι θα κάνει το συγκεκριμένο σωματείο. Καλά έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ γιατί τίποτα δεν πρέπει να αφήσεις να πέσει κάτω. Γιατί αν τα αφήνεις, η άλλη πλευρά παίρνει… αέρα. Η ECA δεν τιμωρεί ομάδες, αυτά τα κάνει η UEFA».

Για το «κόψιμο» του κ. Τζιμπλάκη από την προαγωγή του: «Αυτός ο συγκεκριμένος εφέτης, τιμωρήθηκε για τα όσα έκανε. Το αν είναι η ποινή του μικρή ή μεγάλη, δεν είναι τόσο σημαντικό, αλλά το ότι η προαγωγή του δεν πέρασε, είναι σημαντικό. Ο εφέτης φεύγει από το σώμα στα 65, ο πρόεδρος των Εφετών στα 67. Παίζει τον ρόλο του αυτό».

Για το CAS και την απόφαση συνεκδίκασης: «Κατ’αρχήν έχω πει πολλές φορές δεν θα πρέπει να τα διαβάζουμε και να βλέπουμε τι γράφουν τα σάιτ που πρόσκεινται σε άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ συμφωνούσε για την συνένωση των δυο δικογραφιών για να οριστεί δικάσιμος και να βγει απόφαση. Ο ΠΑΟΚ θέλει να βγει απόφαση πριν τις 19 Ιουλίου για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε. Ο Ολυμπιακός ζήτησε ήδη 15 μέρες καθυστέρηση, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε αυτή την δικονομική επιθετικότητα του Ολυμπιακού και είπε «ενώστε τις δικογραφίες και θέλουμε γρήγορη δικάσιμο». Αυτό που έκανε ο Ελβετός δικηγόρος, ο Ολυμπιακός το εμφάνισε ως ήττα του ΠΑΟΚ στο CAS. Το αν ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να έχει συμμετοχής στην δική θα κριθεί στην δίκη, όχι πριν από αυτήν!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε όσον αφορά την ταχύτητα της διαδικασίας και δεν έχασε τίποτα. Ποια ήττα του ΠΑΟΚ γράφουν τα μέσα που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό; Ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρος από την αρχή και στόχος του είναι μια γρήγορη απόφαση. Αν τελειώσει το πρωτάθλημα και επικυρωθεί η βαθμολογία και η απόφαση από το CAS δεν θα έχει καμία σημασία για τον ΠΑΟΚ. Άλλο να αρχίσουν τα πλέι οφ με επτά βαθμούς που μπορεί την πρώτη αγωνιστική να γίνουν τέσσερις αφού έχει ντέρμπι στην Τούμπα και άλλο με 14. Οι παίκτες δεν είναι… ρομποτάκια, είναι άνθρωποι. Άλλο ο παίκτης να ξέρεις ότι θα παίξει με επτά βαθμούς διαφορά και άλλο με 14. Έτσι όπως πάμε οι παίκτες δεν θα κατεβάζουν ομάδες στο χόρτο, αλλά δικηγόρους! Δυστυχώς το λέω αυτό, γιατί για μένα δεν είναι ευχάριστο».

Για το ποιος θα αποφασίσει από την Λίγκα για την υγεία των παικτών: «Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, γιατί όποιος το κάνει θα πληρώνει όλη την περιουσία του σε περίπτωση που βρεθεί έστω και ένα κρούσμα. Πως θα εγγυηθεί; Με ποιον τρόπο; Δεν υπάρχει τρόπος».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή