Ο τελικός Κυπέλλου Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, που η ΕΠΟ αποφάσισε να μην τελειώσει (video)

Print Friendly, PDF & Email

Στις 27 Ιουνίου 1962, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας διεξήχθη ο τελικός Κυπέλλου Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός που δεν τελείωσε ποτέ.

ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ 5′ ΟΙ Σ.ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ(ΠΑΟ) ΚΑΙ ΣΤΟ 32′ Ο ΑΡ.ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ. ΤΟ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΔΙΕΡΚΗΣΕ 65′ και η ανάπαυλα κράτησε 30 λεπτά αντί για 15’, καθώς οι θεατές, υποψιασμένοι ότι οι δύο ομάδες επεδίωκαν την ισοπαλία, ώστε να παίξουν επαναληπτικό αγώνα (δεν είχε ακόμα καθιερωθεί η διαδικασία των πέναλτι), κάτι που σήμαινε επιπλέον έσοδα, πέταξαν πολλά αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και στο β’ μέρος, όπου υπήρξαν δύο διοκάρια (ένα για κάθε ομάδα) και οδηγήθηκαν στην παράταση, όμως λόγω της μεγάλης διάρκειας του ματς είχε πέσει ήδη σκοτάδι (το γήπεδο δεν διέθετε ακόμη προβολείς), με αποτέλεσμα ο Ελβετός διαιτητής Μελέ να διακόψει τον αγώνα. Οι οπαδοί εξαγριωμένοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, η ΕΠΟ φοβούμενη ανάλογα επεισόδια δεν όρισε επαναληπτικό και ο τελικός του ’62 έμεινε στην Ιστορία.

Πάντως, στο Κύπελλο Κυπελλούχων της επόμενης περιόδου δηλώθηκε ο Ολυμπιακός, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρωταθλητής εκείνης της σεζόν.

Δείτε το βίντεο του αγώνα:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή