Οι αντιδράσεις για τον Μπένετ, οι απαντήσεις του Μπαλτάκου και το “excellent choice” του Ινφαντίνο

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Η συζήτηση που έγινε στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ με αφορμή την πρόταση Μπαλτάκου για να είναι ο Στέφεν Μπένετ ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ και ως εκ τούτου να μην ανανεωθεί η συνεργασία με τον Κλάτενμπεργκ όπως επιθυμούσε η Super League 1, έφερε τον πρόεδρο της ΕΠΟ στο στόχαστρο του προέδρου του συνεταιρισμού, Ευ. Μαρινάκη, και των αντιπροέδρων των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, Καραπαπά και Μπουτσικάρη, αντίστοιχα.

Ο Μπαλτάκος είπε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της FIFA για την επιλογή του Μπένετ και η απάντηση του Ινφαντίνο ήταν “excellent choice”.

O Μπουτσικάρης του είπε: Γιατί πήγατε μόνο στη FIFA και όχι στην UEFΑ;

O Μπαλτάκος απάντησε: Ενημερώσαμε τη FIFA και την UEFA. Τον Περέιρα τον έφερε η UEFA, τον Κλάτενμπεργκ τον διαλέξατε εσείς χωρίς δική μας παρέμβαση.

Ο Καραπαπάς είπε: «Εσύ κύριε Μπαλτάκο μας λες τόσες μέρες για τον Μπένετ ότι δεν τον ξέρει κανείς στην Ελλάδα. Εσύ που τον ήξερες και τον διάλεξες; Και όσο και αν σε ρωτάμε τόσες μέρες δεν απαντάς στο πιο βασικό ερώτημα. Άντε εγώ να είμαι καλόπιστος – που φυσικά δεν είμαι- και να πιστέψω ότι δεν είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Πες μου λοιπόν. Γιατί διάλεξες αυτό που θέλει η ΑΕΚ για αρχιδιαιτητή και όχι αυτό που θέλουν οι 11 ομάδες της Super League; Πες μας έστω ένα επιχείρημα».

Ο Μπαλτάκος απάντησε: Υποχρεώθηκα να το κάνω γιατί οι big-4 δεν συμφωνείτε. Οι δυο δεν ήθελαν τον Κλάτενμπεργκ. Πρώτα ο Ολυμπιακός απέσυρε τη στήριξή του στον Κλάτενμπεργκ και μετά ο ΠΑΟΚ.

Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Λεωνίδας Μπουτσικάρης είπε: «Και σένα δεν σε ήθελαν οι δυο απο τους τέσσερις του Big 4 αλλά δεν είχες θέμα με αυτό κύριε Πρόεδρε»…

Ο πρόεδρος της Super League 1, Eυ. Μαρινάκης, είπε ότι οι αποφάσεις για την πρόσληψη του Μπένετ και για τον απευθείας υποβιβασμό της 1ης ομάδας στη Super League 2 δεν θα γίνουν δεκτές και πρόεσθεσε: «Δηλαδή αυτή η επιτροπή (σ.σ. Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ) που αποφασίζει για τόσο σημαντικά ζητήματα σήμερα απαρτίζεται απο δεκατρία μέλη. Πέντε απο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ανάμεσα τους εμένα που εκπροσωπώ τις ομάδες της Super League. Και από και εκεί πέρα: Έναν που θα έπρεπε να είναι αυτή την ώρα σε αστυνομικό τμήμα και να δουλεύει αντί να παριστάνει τον Πρόεδρο της Super League 2. Δύο απο τον ΠΣΑΠΠ, τέσσερις απίθανους από τις τοπικές ΕΠΣ και εσένα κ. Μπαλτάκο. Δηλαδή οι οκτώ άσχετοι ή βαλτοί, αποφασίζετε για τα εκατομμύρια που βάζουμε εμείς στη Super League. Και νομίζετε ότι αυτό θα συνεχιστεί…».

Στα παραπάνω και στις αιτιάσεις του Μαρινάκη για την οικονομική σχέση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την ΕΠΟ ο Μπαλτάκος απάντησε: Υπάρχουν κανονισμοί και καταστατικό. Το Σεπτέμβριο θα γίνει γενική συνέλευση στην Ξάνθη. Αυτά αλλάζουν αν θέλετε…

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1 φέρεται να απάντησε: Θα δούμε…

Όσον αφορά την επιστολή Μαρινάκη, που διάβασε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στην επιτροπή, ο Μπαλτάκος απέφυγε να τοποθετηθεί και να σχολιάσει και αρκέστηκε να πει: “πάμε σε ψηφοφορία…”.

Πάντως στην ΕΠΟ πιστεύουν, ότι οι αντιδράσεις της Super League 1, όπως εκφράζεται από τη σημερινή της ηγεσία και χωρίς τη σύμπραξη ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, θα κλιμακωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα ειδικά με αφορμή το θέμα της διαιτησίας και των οικονομικών σχέσεων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή