Γιατί είναι λανθασμένες οι επιλογές διαιτητών στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Print Friendly, PDF & Email

Tο ότι στο ντέρμπι της χρονιάς βάζουν διαιτητή πρώτης κατηγορίας, αντί να βάλουν Elite διαιτητή, αποτελει ΝΤΡΟΠΗ.

Μιλάμε για μια απόφαση που μειώνει ακόμα περισσότερο το πρωτάθλημα που προσπαθούν να ξαναπάρουν, γιατί μόνο έτσι μπορούν εδώ και 13 χρόνια, αυτοί ήθελαν να παίξει πέρυσι ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό, με 24 κρούσματα covid.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Εκτιμώ ότι οι περισσότεροι θα έχετε διαβάσει το συμβάν που δημιούργησε ο 32χρονος διαιτητής στον αγώνα Μαρσέιγ – Μονακό.

Μάλιστα ακόμα και ο ίδιος δήλωσε ότι δεχόταν απειλητικά τηλέφωνα για την ζωή του, επηρεάστηκε και γι’ αυτό πήρε αποφάσεις που ευνόησαν την Μαρσέιγ.

Βέβαια από όλο αυτό, βγαίνουν κάποια συμπεράσματα και κάποια ακόμα πιο σημαντικά ερωτήματα.

Το «32χρονος διαιτητής και μάλιστα πρώτης κατηγορίας», προσωπικά μου ακούγεται σαν ανέκδοτο.

Ποιοι είναι οι …μεγάλοι διεθνείς αγώνες που έχει σφυρίξει ο 32χρονος Elite διαιτητής για να σφυρίξει έναν τέτοιο, έξω από την χώρα του;

Άλλωστε ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής επηρεάζεται το παραδέχτηκε και ο ίδιος, δικαιολογώντας το, ότι δέχθηκε απειλές για την ζωή του.

Άρα μια έδρα, μπορεί να επηρεάσει τον συγκεκριμένο διαιτητή. Ειδικά αν αυτό συνδυαστεί με κάποια άλλη …ομορφιά.

Δηλαδή αν ενδίδεις σε ανώνυμα τηλεφωνήματα, δεν θα ενδώσεις αν έρθει στο ημίχρονο του αγώνα ένας κύριος συνοδεία φουσκωτών για παράπονα;

Δεν θα ενδώσεις αν σου πει ότι με αυτό εδώ το κασκόλ θα σε πνίξω;

Και όλα αυτά τα παραπάνω, δηλαδή ο νεότατος ακόμα και για τέτοιο επίπεδο διαιτητής, έρχεται και κουμπώνει τόσο με τον συνταξιούχο στο VAR, όσο και με τον συνοδό που ακούει στο όνομα «διαιτητής Διαμαντόπουλος».

Ο Γάλος βαρίστας Αλεξάντρ Κάστρο είναι στο άλλο άκρο της ηλικίας ενός διαιτητή, είναι 53 ετών, που αφαλώς δεν είναι ούτε αυτός Elite διαιτητής (είπαμε, θέλουν να κάνουν την Ελλάδα χειρότερη από την Ζιμπάμπουε).

Άρα ο συγκεκριμένος VARίστας, είτε πάρει σωστές αποφάσεις στο ντέρμπι, είτε πάρει λάθος, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν θα γίνει στα 60 του καλύτερος διαιτητής. Αντίθετα σε λίγα χρόνια, ότι αποφάσεις και να πάρει στο ντέρμπι, αυτά τα παιχνίδια θα τα βλέπει από το σπίτι του.

Ο δε συνοδός «διαιτητής Διαμαντόπουλος», είναι αυτός που όταν ξαφνικά …μέθυσαν οι ξένοι διαιτητές του ΑΕΚ – Άρης, ήταν ο εύκαιρος διαιτητής που άμεσα τους αντικατέστησε και οι στοιχηματικές κόντεψαν να φράξουν τον άσο της ΑΕΚ μόλις το έμαθαν.

Οι στοιχηματικές δεν πάνε πίσω ούτε τώρα. Δεν πα να έχει ο Παναθηναϊκός την καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος; Δεν πα να έχει την καλύτερη άμυνα; Η ΑΕΚ είναι το φαβορί. Και σίγουρα κάτι ξέρουν.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός οφείλει να δείξει αντανακλαστικά. Να εκφράσει τον φόβο της στην Γαλλική ομοσπονδία, καθώς και στον ίδιο τον άπειρο διαιτητή. Και ακόμα περισσότερο να φροντίσει την απόλυτη ασφάλεια του διαιτητή από το πρώτο λεπτό που θα πατήσει στο πόδι του στην Ελλάδα.

Δεν γίνεται να υπάρξει σοβαρή διαιτησία χωρίς ο διαιτητής να νιώθει ασφαλής. Και όπως έχει αποδείξει ο συγκεκριμένος διαιτητής, ακόμα και ανασφαλής, τουw σφυρίζει τους αγώνες και αυτοί που του κάνουν bullying παίρνουν αυτό που θέλουν…

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός οφείλει να μην αφήσει ξανά ο Παναθηναϊκός να πάει σαν πρόβατο επί σφαγή για δεύτερη συνεχόμενη φορά, όπως με τον Κόβιντ τον άφησε ο Γιοβάνοβιτς.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή