“Οι ορισμοί διαιτητών δεν θα ανακοινώνονται στις διαγωνιζόμενες ομάδες και στα ΜΜΕ”

Print Friendly, PDF & Email

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας της Τρίτης 19 Ιουλίου 2022, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

 1. Εγκρίθηκε η προκήρυξη πρωταθλημάτων Α1, Α’ Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2022 – 2023.
 2. Εγκρίθηκε η προκήρυξη του 52ου Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» της αγωνιστικής περιόδου 2022 – 2023.
 3. Εγκρίθηκε η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα αρμοδιότητας της ΕΠΣΜ και στο 52ο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» της αγωνιστικής περιόδου 2022 – 2023 (www.epsm.gr).
 4. Εγκρίθηκε η εισήγηση να συμμετέχουν δωρεάν και να μην καταβάλουν ετήσια συνδρομή και παράβολο συμμετοχήςΜΟΝΟΝ στα πρωταθλήματα αγων. Περιόδου 2022 – 2023 τα σωματεία που δεν είχαν αγωνιστική δραστηριότητα για περισσότερες από δύο (2) αγωνιστικές περιόδους.
 5. Εγκρίθηκε η εισήγηση να μπορούν να χρησιμοποιούν οι ομάδες, ανεξαρτήτως κατηγορίας, όποιους ποδοσφαιριστές της δύναμής τους επιθυμούν, τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023, χωρίς να υπάρχει ηλικιακός περιορισμός, επειδή κρίθηκε ότι οι ομάδες έχουν μειώσει τον μέσο όρο ηλικίας των ποδοσφαιριστών και χρησιμοποιούν αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Οι ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ σε όποια κατηγορία θα δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 1.1.2007 και μετέπειτα (K 16). Επίσης, θα μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμη σε κάθε αγώνα, συνολικά, μέχρι τρεις (3) ποδοσφαιριστές που ανήκουν είτε στα τμήματα υποδομών των ερασιτεχνικών ιδρυτικών σωματείων των ΠΑΕ, είτε στα τμήματα υποδομών των ΠΑΕ (Super League 1 και Super League 2), ήτοι Κ 17 έως Κ 19.

 1. Εγκρίθηκε η εισήγηση να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας τα σωματεία που θα καταθέσουν δήλωση συμμετοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και θα έχουν ολοκληρώσει κάθε σχετική διαδικασία αναγνώρισης και απόκτησης αριθμού μητρώου από την ΕΠΟ και την ΕΠΣΜ μέχρι την προηγούμενη ημέρα της κλήρωσης των αγώνων της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Επίσης, στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία έχουν δικαίωμα να καταθέσουν δήλωση συμμετοχής όσα σωματεία της δύναμής της Ένωσης αγωνίστηκαν ΜΟΝΟΝ στα τμήματα Υποδομών και δεν συμμετείχαν στα ανδρικά πρωταθλήματα, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023 θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, ήτοι στην 20άδα, και σ’ όλους τους αγώνες, ποδοσφαιριστών κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών, ήτοι οι γεννηθέντες από 01.01.2004 και εντεύθεν.

Τα σωματεία αυτά, ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα σε κάθε αγώνα να χρησιμοποιούν μέχρι τρεις (3) ποδοσφαιριστές άνω των δεκαοκτώ (18) ετών.

Το δικαίωμα αυτό έχουν και τα σωματεία που συμμετείχαν, ήδη, στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους.

 

 1. Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Διαιτησίας οι ορισμοί των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών, που ορίζονται και στελεχώνουν τους αγώνες πρωταθλημάτων αρμοδιότητάς της ΕΠΣΜ, να μην ανακοινώνονται στις διαγωνιζόμενες ομάδες και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
 2. Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Παρατηρητών Αγώνων να ορίζονται παρατηρητές αγώνα σε κάθε αγώνα της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας (κανονικής περιόδου, κατάταξης,play off, play out, επαναληπτικό) και την αποζημίωσή τους υποχρεούται να καταβάλει το γηπεδούχο σωματείο.

Στους αγώνες των υπολοίπων κατηγοριών, κατά την απόλυτη κρίση της Επιτροπής Παρατηρητών Αγώνων, μπορεί να ορίζονται παρατηρητές αγώνα, εφόσον κριθεί ότι ο αγώνας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Σ’ αυτήν την περίπτωση η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να καλύψει την αποζημίωση του.

 1. Εγκρίθηκε η συνέχιση του προγράμματος ορθοπεδικών επεμβάσεων ποδοσφαιριστών για 5ησυνεχόμενη αγωνιστική περίοδο, που καλύπτει μέρος των εξόδων για χειρουργικές επεμβάσεις ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται στα ανδρικά πρωταθλήματα και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, με την απαραίτητη προϋπόθεση ο τραυματισμός τους να αναγραφεί στο Φύλλο Αγώνα και να βεβαιώνεται από τον Ιατρό του αγώνα. Η συμμετοχή των σωματείων στο πρόγραμμα είναι προαιρετική και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν το ποσό των 150,00 euro.
 2.       Εγκρίθηκε η συνεργασία με τον Τομέα Ιατρικής και Άθλησης του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ για την έκδοση «Κάρτας Υγείας Αθλητή» στους ποδοσφαιριστές των σωματείων της δύναμης της ΕΠΣΜ.
 3. Εγκρίθηκε η συνεργασία με τους χειρούργους – ορθοπεδικούς, Βασιλική Τσακίρη και Γιώργο Τσαρδακλή, τον φυσικοθεραπευτή, Χρυσόστομο Κερμενίδη και το Ιατρικό Κέντρο «Πλάτων» για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023.
 1. Εγκρίθηκε η εισήγηση να εφαρμοστεί για 8ησυνεχόμενη αγωνιστική περίοδο η διαδικασία άμεσης ενημέρωσης των αποτελεσμάτων των ανδρικών αγώνων και των πρωταθλημάτων υποδομών στον ιστότοπο της ΕΠΣΜ, μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS.
 2. Επικυρώθηκε απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής σχετικά με τα υπόλοιπα ποινών σωματείων, αξιωματούχων και ποδοσφαιριστών που δεν έληξε η ποινή τους την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 και μεταφέρονται στην αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023.
 3. Κατόπιν εισηγήσεων των αρμοδίων Επιτροπών Κυπέλλου και Πρωταθλημάτων, για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023 στα πρωταθλήματα της Α1, Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και στο 52ο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς», ισχύουν τα παρακάτω:

Τα σωματεία της Γ’ Εθνικής, της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας συμμετέχουν υποχρεωτικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων.

Τα σωματεία της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας συμμετέχουν προαιρετικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία των ΠΑΕ συμμετέχουν προαιρετικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων και θα ενταχθούν σε ομίλους κυπέλλου, ανάλογα με την κατηγορία πρωταθλήματος που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο 52ο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» και στο πρωτάθλημα της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022.

Τα σωματεία ως ετήσια συνδρομή του σωματείου και ως δικαίωμα συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα καταβάλουν στην ΕΠΣΜ, συνολικά, το ποσό των 300,00 euro για την Α1 Ερασιτεχνική, των 250,00 euro για την Α’ Ερασιτεχνική, των 200,00 euro για τη Β’ Ερασιτεχνική και των 180,00 euro για τη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία και στη συνέχεια υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση συμμετοχής (www.epsm.gr).

Για τη συμμετοχή τους στο 52ο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων καταβάλουν στην ΕΠΣΜ τα σωματεία της Γ’ Εθνικής το ποσό των 150,00 euro, τα σωματεία της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας το ποσό των 100,00 euro και τα σωματεία της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας το ποσό των 25,00 euro. Οι ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ που θα συμμετέχουν στο κύπελλο, ανάλογα με την κατηγορία που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, θα καταβάλουν και το αντίστοιχο ποσό.

Οι ημερομηνίες έναρξης των αγώνων κυπέλλου και πρωταθλημάτων καθορίζονται ως εξής: Το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της α’ φάσης του 52ου Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων με τη συμμετοχή όλων των ομάδων της Α1 και της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της β’ φάσης του 52ου Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων με τη συμμετοχή των ομάδων της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, που θα προκριθούν από την α’ φάση, και οι αγώνες της α’ φάσης με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή από τη Β’ και τη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στην Α1 και Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία και θα διεξαχθούν οι αγώνες της β’ φάσης του 52ου Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων με τη συμμετοχή των ομάδων της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, που θα προκριθούν από την α’ φάση.

Το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Τα δικαιολογητικά και το παράβολο για την έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή / Προπονητών που εκδίδονται από την ΕΠΣΜ για τους προπονητές, βοηθούς προπονητών, προπονητές φυσικής κατάστασης και τερματοφυλάκων πρέπει να κατατεθούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μαζί με τις ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα (www.epsm.gr).

Συγκεκριμένα, οι προπονητές των σωματείων της  Α1 και της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA B (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ή άλλου Συνδέσμου και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΜ.

            Οι βοηθοί προπονητών, οι προπονητές φυσικής κατάστασης και οι προπονητές τερματοφυλάκων των σωματείων της  Α1 και της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΜ.

            Οι προπονητές των σωματείων της  Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΜ.

            Οι προπονητές των σωματείων που δηλώνουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα Υποδομών, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ή άλλου Συνδέσμου και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΜ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή