Οι πρώτες αντιδράσεις των Χρυσαυγιτών μετά την απόφαση

Print Friendly, PDF & Email

Δημήτρης Ψαρράς γράφει στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε πανικό στις τάξεις των χρυσαυγιτών και κυρίως της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης, των μελών δηλαδή του Πολιτικού Συμβουλίου που καταδικάστηκαν με τη βαριά κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικά:

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε πραγματικό πανικό στις τάξεις των χρυσαυγιτών και κυρίως της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης, των μελών δηλαδή του Πολιτικού Συμβουλίου που καταδικάστηκαν με τη βαριά κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παππάς, Παναγιώταρος, Γερμενής, Ματθαιόπουλος).
Μέχρι την τελευταία στιγμή, οι υπόδικοι ναζιστές διατράνωναν την πεποίθησή τους ότι θα απαλλαγούν. Ο πάντοτε «μαρτυριάρης» Παναγιώταρος έκανε στο twitter την ακόλουθη ανάρτηση: «Σήμερα τελειώνει η μεγαλύτερη πολιτική παραδικαστική σκευωρία της Μεταπολίτευσης».

Μόλις όμως μαθεύτηκε η απόφαση, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Η αισιοδοξία μετατράπηκε σε πανικό και άρχισε καθένας να μιλά για τον εαυτό του. Χρειάστηκε αρκετές ώρες ο Μιχαλολιάκος να βρει τον δρόμο προς το πληκτρολόγιό του. Μόλις στις 14.53 διαβάζουμε την πρώτη του δήλωση, η οποία είναι ελαφρώς ακατανόητη: «Είμαι υγιής και δεν έκανα φυσικά καμία… απόπειρα αυτοκτονίας και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για τα δίκαιά μου. Η καταδίκη ΟΛΩΝ των βουλευτών αποδεικνύει ότι η δίωξή μας ήταν ιδεολογική και πολιτική. Κρίμα! Γιατί στη δίκη οι δικαστές έλεγαν ότι δεν δικαζόμαστε για τις ιδέες μας».

Και λίγο αργότερα ο Μιχαλολιάκος επανέρχεται στα περί της υγείας του: «Είμαι υγιής. Ρουφιάνοι γράφουν ψέματα. Μη τους πιστεύετε». Μα κανείς δεν λέει ότι είναι άρρωστος. Ολοι λένε ότι είναι πλέον καταδικασμένος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης. Το πώς το προσλαμβάνει ο ίδιος έχει μικρή σημασία. Ο Λαγός, ο οποίος έχει γίνει γνωστός στο δικαστήριο ως ο «άντρακλας που δέρνει», ήταν ο πρώτος που αντέδρασε. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ενοχής του, ανάρτησε από τη θαλπωρή και την ασφάλεια των Βρυξελλών τις κραυγές του: «Αυτή είναι η ελληνική δικαιοσύνη. Τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος. Χαίρομαι που σας πολεμώ. Ούτε θα κάνω πίσω σε τίποτα. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών. Συνεχίζω πιο αποφασισμένος».

Και για όσους δεν κατάλαβαν, φρόντισε με δική του ανάρτηση να εξηγήσει ο Γεώργιος Λουκάκος, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ., της νέας δηλαδή οργάνωσης του Λαγού: «Θρασύδειλα κομμούνια και προσκυνημένοι φιλελέδες, σήμερα έφτασε η ώρα. Αν δεν ήσασταν άθεοι θα κάνατε το σταυρό σας να μην έρθει ποτέ. Γιατί από σήμερα τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Το τσάι και συμπάθεια τελείωσε. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ...!!!»

Ακριβώς την ώρα που ανέβαινε στην έδρα η σύνθεση του δικαστηρίου, στις 11 χτες το πρωί, ο Χρήστος Παππάς ανάρτησε το ακόλουθο σιβυλλικό μήνυμα: «Σκληραγωγηθήκαμε μέσα στη ροή του χρόνου, σφυρηλατήσαμε μια καρδιά από ατσάλι και συνεχίζουμε να πολεμούμε για τις ιδέες μας, την πατρίδα μας, την τιμή μας, την αξιοπρέπειά μας». Και για όποιον δεν κατανόησε το βαθύ αγωνιστικό μήνυμα, ο Παππάς συμπληρώνει αμέσως παρακάτω: «Από 1ης Νοεμβρίου 2019 δεν ανήκω στην Χ.Α. ούτε σε κανέναν άλλον νεοπαγή “εθνικοπατριωτικό” φορέα». Βέβαια δεν εξηγεί τι ακριβώς συνέβη σε αυτή την αποφράδα ημερομηνία.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μέχρι το βράδυ δεν είχε αντιδράσει. Είχε μόνο μια άστοχη προχτεσινή ανάρτηση οπαδού του που πρόβλεπε… αθώωση: «Ηλία, σε 2 μέρες θα πάρουν την απάντησή τους αυτοί οι απατεώνες που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη. Μετά την αθώωση θα αρχίσουν τα σπουδαία και θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν οι εγκληματίες πολιτικοί και δημοσιογράφοι». Από ό,τι είδαμε χτες, άλλοι έψαχναν για τρύπα.

Δημήτρης Ψαρράς / ΕφΣυν

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή