Οι τρεις λάθος αποφάσεις σε Ηράκλειο και Βόλο που διορθώθηκαν μετά από χρήση του VAR

Print Friendly, PDF & Email

Χωρίς λάθη οι διαιτησίες στην τρίτη αγωνιστική της Super League 1, σύμφωνα με τους κριτές Master, Ηρακλή Τσίκινη, Ναούμ Μιντιούρη και Κώστα Ακρίδα.

Όπου όμως υπήρξαν λάθος αποφάσεις, αυτές διορθώθηκαν μετά την επανεξέτασή και την επικοινωνία με τους VAR.

Στον αγώνα Βόλος – ΠΑΟΚ, όπου αρχικά υποδείχθηκε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων αλλά μετά από παρέμβαση του VAR διαπιστώθηκε ότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν σε θέσε οφσάιντ.

Στο παιχνίδι ΟΦΗ – Ατρόμητος το πρώτο γκολ του Ατρόμητου μέτρησε μετά τη χρήση του VAR, παρότι αρχικά υποδείχθηκε ο σκόρερ σε θέση οφσάιντ, ενώ στα τελευταία λεπτά αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα παίκτης των φιλοξενούμενων, μετά από επανεξέταση της φάσης, ενώ αρχικά είχε παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Βόλος ΠΑΟΚ 0-0, Διαιτητής Φωτιάς, Διαιτητής VAR: Μανούχος, Κριτής: Hρακλής Τσίκινης

Πολύ καλή η διαιτησία του Φωτιά και πολύ καλή συνεργασία με τους διαιτητές  VAR. Στον αγώνα αυτόν τρεις φάσεις που πρέπει να αναλύσουμε.

Στο 14′ μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας από τον Εσίτι και τον Μπαριέντος μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο επιθετικός του Βόλου έπεσε στο έδαφος, όμως ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει πάρει καθαρά την μπάλα, δεν υπάρχει καμία παράβαση και σωστά ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα

Στο 32’ υπάρχει πέναλτι σε μαρκάρισμα τους Σάντσες στον Τσόλακ, το οποίο ορθά καταλογίζει ο διαιτητής. Στη συνέχεια υπάρχει επικοινωνία με τον Α – VAR. Με τη χρήση των γραμμών οφσαίντ φαίνεται ότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν σε θέση οφσάιντ, που δεν είχε υποδείξει ο β’ βοηθός Ζήρδας. Ο διαιτητής παίρνει την απόφαση για πέναλτι και δείχνει την παράβαση οφσάιντ, που είχε προηγηθεί.

Ήταν οριακή φάση. Σωστά ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφαση του για τον καταλογισμό του πέναλτι και έδωσε το οφσάιντ. Εδώ είναι η καλή συνεργασία πρέπει να υπάρχει με το διαιτητή και τους διαιτητές VAR.

Στο δεύτερο ημίχρονο στο 82′ υπάρχει μία φάση στην οποία γίνεται επαφή επιθετικού του Βόλου με αμυντικό του ΠΑΟΚ στην περιοχή του πέναλτι αλλά είναι τέτοια που δε συνιστά παράβαση, διότι ο επιθετικός του Βόλου, Μπαριέντος, θέλει να κερδίσει το πέναλτι και βάζει το σώμα του ώστε να μπορέσει να πέσει με τέτοιο τρόπο ώστε να δικαιολογηθεί πτώση. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Ίνγκασον, δεν έχει πρόθεση να τον μαρκάρει αντικανονικά βάζει το σώμα του προστατεύει την μπάλα. Σωστά διαιτητής δεν δίνει πέναλτι και σωστά δεν χρησιμοποιήθηκε το VAR για αυτή τη φάση.

Πολύ καλή  η διαιτησία στον πειθαρχικό έλεγχο.

Βαθμολογία: 8.40

Αγώνας: Ολυμπιακός Παναιτωλικός 2-0, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος , Διαιτητής VAR: Τζοβάρας, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 59′ σωστά ο α’ βοηθός Δημητριάδης σημείωσε οφσάιντ τον ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού Mατζόλα που σκόραρε, χωρίς να χρειαστεί η χρήση του VAR.

Στο 85′ ο Χασάν κλέβει την μπάλα από αμυντικό του Παναιτωλικού Μεντίνα χωρίς να κάνει φάουλ σωστά ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός πέτυχε το δεύτερο γκολ, το οποίο σωστά κατοχυρώθηκε.

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ο Σιδηρόπουλος ο οποίος είχε ένα εύκολο απόγευμα.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2, Διαιτητής Ευαγγέλου, Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Hρακλής Τσίκινης

Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, ταχύτητα και αλλαγές του σκορ, ο διαιτητής πήγε καλά και τα όποια λάθη τα οποία δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Θεωρώ ότι έδειξε αρκετές κάρτες για να κρατήσει τον έλεγχο σε ένα ματς.

Βοήθησε ο διαιτητής στο να γίνει ένα καλό παιχνίδι και δεν υπήρχε αμφισβήτηση και από τις δύο μεριές.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: ΟΦΗ – Ατρόμητος 2-2, Διαιτητής Ζαχαριάδης, Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 29′ ο Μανούσος μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού του ΟΦΗ, Βούρου. Δεν υπάρχει κάτι διότι το χέρι του αμυντικού είναι κολλημένο και ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ δεν έχει καμία πρόθεση να πάει προς την μπάλα το χέρι του είναι ακίνητο. Σωστά δεν υποδείχθηκε παράβαση.

Στο 44′ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του ΟΦΗ είναι καθαρή περίπτωση οφσάιντ. Ο Ουές που έκανε την τελική πάσα στον Σαρδινέρο ήταν εκτεθειμένος. Η φάση εξετάστηκε από την ομάδα VAR και επιβεβαίωσε την απόφαση του α’ βοηθού διαιτητή Δημητριάδη (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Στο 45’+3′ σωστά μέτρησε το γκολ του Μανούσου. Ο β’ βοηθός Γεωργακόπουλος υπέδειξε αρχικά οφσάιντ, ωστόσο η υπόδειξή του ήταν λανθασμένη, επειδή η μπάλα πηγαίνει στα πόδια του σκόρερ Μανούσου από το Γιαννούλη του ΟΦΗ, όπως φάνηκε στη συνέχεια από τη χρήση του VAR.

Στο 90’ στο μαρκάρισμα του Μουνίθ στον Νέιρα ο διαιτητής έκανε λάθος δίνοντας κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Ατρόμητου ο οποίος κλωτσά από πίσω τον αντίπαλό του. Παρενέβη ο VAR σωστά και ο διαιτητής αναίρεσε την αρχική του απόφαση, αφού επανεξέτασε τη φάση και έδειξε σωστά την κόκκινη κάρτα.

Βαθμολογία: 8.00

Αγώνας: ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία 3-0, Διαιτητής Τζήλος, Διαιτητής VAR: Παπαδόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Εύκολο απόγευμα για τον διαιτητή Τζήλο. Δεν υπήρχε καμιά αμφισβητούμενη φάση.

Ο διαιτητής ήταν σωστός στην εφαρμογή κανονισμών και είχε καλή συνεργασία με τους δύο βοηθούς όπου χρειάστηκε.

Βαθμολογία: 8.20

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή