“Όλα ή τίποτα”

Print Friendly, PDF & Email

Όταν χτύπησε το τηλέφωνο και είδα ποιος με καλεί από τη μια ξαφνιάστηκα, από την άλλη μου δημιουργήθηκε το συναίσθημα της ανυπομονησίας.

Αυτός που με καλούσε ήταν ο Πατριάρχης.

«Που χάθηκες ρε μυστήριε;» με ρώτησε και αμέσως μπήκε στο θέμα, που δεν ήταν άλλο από τις διεργασίες που γίνονται ενόψει των εκλογών στην ΕΠΟ:

«Άκου, ρε μυστήριε, πως φαντάζονται ορισμένοι το σκηνικό στο πάρκο από τον Ιούλιο, αφότου δηλαδή γίνουν εκλογές: Να αλλάξει ο πρόεδρος, να διαδεχθεί τον Μπαλτάκο, ο Μάκης ή κάποιος άλλος που να αποτελεί επιλογή των επάνω κι όλα τα υπόλοιπα να μείνουν ως έχουν…».

«Τι εννοείς;» τον ρώτησα.

«Αν έχεις μπολιαστεί με τη νοοτροπία του φαταουλισμού, αν έχεις γίνει το ίδιο με αυτό που κατηγορούσες κι αν δεν έχεις διδαχθεί από αυτό που είπε ο Λίνκολν, ότι μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό, έτσι σκέφτεσαι…

Εννοώ ότι, όπως το έχουν στο μυαλό τους, από τον επόμενο Ιούλιο θα βγαίνει π.χ. ο Μάκης από το προεδρικό γραφείο, θα συναντά στη ρεσεψιόν δύο γραμματείς που θα έχουν προεπιλεγεί από άλλους, διότι κάποιος σε ρόλο Φύτρα, όπως έγινε το 2021 στην Εκτελεστική Επιτροπή, θα του πει ότι η ομοσπονδία έχει πλεονάζον προσωπικό και δεν μπορεί να επιβαρυνθεί περαιτέρω με προσλήψεις, θα βλέπει στο αριστερό γραφείο τον «Πάνο τον γρήγορο», ως αναπληρωτή πρόεδρο, θα στρίβει δεξιά και θα πέφτει πάνω τον «Ιάκωβο τον εκτελεστικό», που πηγαίνει με όλους (τους προέδρους) και με όλα σαν… την coca-cola και γύρω – γύρω το περιβάλλον θα είναι γεμάτο, Άγγελους, Τάκηδες, Λεωνίδες, «Βεληγκέκες» – τοποτηρητές, και υπαλλήλους συγκεκριμένης προέλευσης, που προσλήφθηκαν την περίοδο 2021 – 2024 και ομνύουν εις έναν «Θεό»…

Έτσι, ρε μυστήριε, δεν διοικείς. Μόνο υπογραφείς. Αν σ’ αφήσουν να το κάνεις κι αυτό και δεν σου φτιάξουν μια ηλεκτρονική υπογραφή, που θα μπαίνει απευθείας μέσω του συστήματος μηχανογράφησης…

Αλλά κι όσον αφορά τις επιτροπές τίποτα δεν θ’ αλλάξει. Αυτοί που έχουν τώρα το πάνω χέρι σκέπτομαι ότι θα θελήσουν να διατηρήσουν την επιρροή τους και μετά τις επόμενες εκλογές. Και στην Εκτελεστική και σε όλες τις άλλες που τους ενδιαφέρουν.

Κι όταν θα γίνεται η όποια «στραβή», θα δείχνουν με το δάχτυλο το νέο πρόεδρο και θα του την χρεώνουν. Σ’ αυτόν και εξ αντανακλάσεως στην ομάδα του…».

«Αν είναι έτσι όπως τα λες γιατί να δεχθούν την προεδρία;» ρώτησα τον Πατριάρχη.

«Επειδή βάσει συμφωνίας είναι η σειρά τους. Αλλά η συμφωνία δεν μπορεί να περιοριστεί στη θέση του προέδρου. Διότι ένας πρόεδρος υπό επιτροπεία, για να μην σου πω υπό ομηρεία, δεν είναι πρόεδρος. Είναι ανδρείκελο.

Και για να κάνουμε ταμείο, αν αποφάσιζα εγώ θα έλεγα κρατήστε εσείς τη θέση του προέδρου και δώστε μου όλες τις άλλες που κατέχετε…».

«Και τι προβλέπεις να γίνεται;», τον ρώτησα…

«Κοίτα να δεις, επειδή ο μυστήριος δεν κατοικεί στην Ελλάδα, δε σημαίνει ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει. Επειδή δεν παίρνει τηλέφωνα για να πουλήσει τσαμπουκάδες, δε σημαίνει ότι έχει πετάξει «λευκή πετσέτα», επειδή ανέχτηκε μια κατάσταση και περιορίστηκε για τρία χρόνια σε δεύτερο ρόλο στο πάρκο, δε σημαίνει ότι είναι κορόιδο.

Θα πρέπει να ζητήσει να πάρει αναλογικά ότι είχαν οι «σύμμαχοι» του την προηγούμενοι τριετία, όπως επιτάσσει το ορθό και το δίκαιο.

Άλλωστε, όπως λέει ο λαός, οι καλοί λογαριασμοί είναι αυτοί που κάνουν τους καλούς φίλους. Όχι το «ρίξιμο» στη μοιρασιά και στο παζάρι…».

«Κι αν του αρνηθούν;»

«Σε παραπέμπω σ’ ένα παλιό τραγούδι του Καρβέλα, που είναι και επίκαιρος λόγω των τηλεοπτικών συνεντεύξεων του. Έχει τίτλο “Όλα ή τίποτα”.

Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω διότι το σημερινό ήταν μόνο η εισαγωγή…».

Στο Ρέκβιεμ;

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή