“Όποιος πάει να αλλάξει τις κατηγορίες θα μας βρει απέναντι. Επιχείρησαν δύο φορές αλλά συνάντησαν «πόρτα»”

Print Friendly, PDF & Email

Tη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 και ώρα 14:00 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 με θέμα την ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Ως γνωστόν η ΕΠΟ αποφάσισε στο επόμενο πρωτάθλημα οι ομάδες της SL2 από 12, που ήταν την περσινή σεζόν, να γίνου 18 και αντίστοιχα στην FL από 14 να γίνουν 16.

Η αύξηση των ομάδων στη SL2 θα γίνει ως εξής: Θα υποβιβαστούν Κασσιόπη και Απόλλων Πόντου και θα ανέβουν οι οκτώ πρώτες από τη Football League.

Για την Football League η ΕΠΟ έστειλε επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη, στην οποία ζητείται η με νόμο κατάργησή της. Αν το αίτημα γίνει δεκτό η Super League 2 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους (Βόρειος/Νότιος) απορροφώντας τις ομάδες της FL.

Η πρόταση για κατάργηση της Football League δεν πέρασε από το ΔΣ της SL2 αφού δε συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία, και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης διατυπώνονται αντίθεστε γνώμες όπως αυτή της Νίκης Βόλου.

Συγκεκριμένα  επικεφαλής νομικών θεμάτων και μέτοχος της ΠΑΕ Νίκη μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό Blue Heart FM 105.1 τάχθηκε κατά της ένωσης Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ και υποστήριξε ότι για να γίνει συγχώνευση κατηγοριών θα πρέπει να αλλάξει η ισχύουσα νομοθεσία, πράγμα όμως που φαντάζει σχεδόν απίθανο με τα τωρινά δεδομένα.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για την πιθανότητα να δημιουργηθεί μία Β’ Εθνική με δύο ομίλους: «Αυτά τα θέματα θα έπρεπε να είχαν λυθεί πολύ πιο μπροστά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως. Το θέμα που μας απασχολεί είναι αρκετά δύσκολο. Τον Μάιο του 2019 είχε κατατεθεί μια τροπολογία από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού και συγκεκριμένα ένα νομοσχέδιο για την παραχώρηση του αερολιμένα στον Νομό Ηρακλείου. Σ’ εκείνο το άρθρο αναφέρονται ρητώς τα περί αναδιάρθρωσης και το ότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχουν τρεις κατηγορίες, η Σούπερ Λιγκ 1, η Σούπερ Λιγκ 2 και η Φούτμπολ Λιγκ. Επομένως αυτό δεν μπορεί να αλλάξει νομοθετικά. Δεν μπορεί λοιπόν με μία πρόταση ή απόφαση κάποιου οργάνου, ακόμη και της Εκτελεστικής Επιτροπής, να ανατραπεί αυτό το νομοθετικό πλαίσιο. Γι’ αυτό το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξουν αυτά τα πράγματα. Κατόπιν τούτου αδόκιμα συζητούμε για κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ και ένωσή της με τη Σούπερ Λιγκ 2».

Για το πώς μπορεί να αλλάξουν οι κατηγορίες: «Νομοθετικές πρωτοβουλίες πάντα υπάρχουν. Για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να πάει στη Βουλή, να ψηφιστεί και μετά να ισχύσει. Επειδή πιέζουν οι ημερομηνίες, αν υπήρχε αυτή η βούληση θα υπήρχε και κάποια πρόταση από την πλευρά της Πολιτείας. Εφόσον δεν υπάρχει αυτή η πρόταση, μένουμε στις τρεις κατηγορίες. Με τα σημερινά νομοθετικά δεδομένα το θεωρώ αδύνατο. Όποιος πάει να το αλλάξει θα μας βρει απέναντι. Επιχείρησαν να το κάνουν δύο φορές, αλλά συνάντησαν «πόρτα». Δεν ξέρω ποιοι είναι, αλλά αν προσπαθούν να το κάνουν, ενεργούν παρανόμως».

Για την έκφρασή του ότι «η Νίκη θα ταράξει τους πάντες στη νομιμότητα»: «Η συγκεκριμένη φράση προέρχεται από το παρελθόν και ανήκει στον εκπρόσωπο της ΕΔΑ Ηλία Ηλιού, ο οποίος το 1962 την απηύθυνε στον μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο. Την ανέφερα κι εγώ γιατί έχουμε δει σύγκλιση Δ.Σ. Φούτμπολ Λιγκ ή Σούπερ Λιγκ 1 χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες. Όλα αυτά είναι παράνομα. Δεν είναι πουκάμισο να το αλλάζουμε όποτε θέλουμε. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται μια φορά και όχι να τις αλλάζουμε κάθε φορά. Και σχετικά με εκείνες που αφορούν την κατηγορία μας, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για να διασφαλίσουμε τη Νίκη Βόλου και να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νομιμότητα».

Για το τι ζητεί η Νίκη: «Εμείς δεν ζητάμε ρουσφέτια και διευκολύνσεις, αλλά εφαρμογή της νομιμότητας. Δεν ήταν τυχαίο που ανέφερα την προηγούμενη φράση. Θέλουμε να δημιουργηθεί μία λίγκα με το στοιχείο της ανταγωνιστικότητας στο έπακρο, της σωστής οικονομικής διαχείρισης και γενικότερα της αύξησης των εσόδων των ομάδων που θα την απαρτίζουν. Θέλουμε υγιείς ομάδες. Όταν ακούω ομάδες με μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις και με βαριές ποινές να θέλουν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, το θεωρώ εγκληματικό λάθος. Δεν στρέφομαι κατά των συλλόγων αλλά εναντίον εκείνων που τις διοικούν».

Για την επικύρωση της βαθμολογίας στη Φούτμπολ Λιγκ: «Ουσιαστικά η επικύρωση στη Φούτμπολ Λιγκ δεν έχει γίνει, διότι έχω και το σχετικό μέιλ του κ. Αϊβάζογλου. Γράφτηκε ένα πρακτικό, το οποίο είναι τελείως ανακριβές. Δεν θέλω να προχωρήσω περισσότερο για χάρη της ομαλότητας και του καλού κλίματος. Ωστόσο με τη συμμετοχή μας στη Σούπερ Λιγκ 2 θα βάλουμε τα πράγματα στην κανονική τους σειρά. Δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας. Όταν λέμε ότι πήραμε ομόφωνα μια απόφαση, το θεωρούμε δεδομένο. Οτιδήποτε γίνει και πάει κάποιος να το αλλάξει με οποιοδήποτε τρόπο, θα μας βρει απέναντί τους. Όλοι θέλουμε το καλό όλων των ομάδων».

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή