Παναγόπουλος: Κινδυνεύει με υποβιβασμό ο Ηρακλής – Κακώς αδειοδοτήθηκαν από την ΕΠΟ ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ και Γιάννινα

Ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος
Print Friendly, PDF & Email

Ο δικηγόρος του Μάρα, Γιώργος Παναγόπουλος, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και τον Θάνο Μπλούνα.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για την απόφαση υπέρ του Μάρα από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ: Η οφειλή του Ηρακλή προς τον ποδοσφαιριστή είναι από το 2010. Ο παίκτης δικαιώθηκε επειδή άλλαξαν οι διεθνείς κανονισμοί την περίοδο 2018 – 2019. Έγινε δεκτή η αθλητική διαδοχή παρά τις αντίθετες διατάξεις της ΕΠΟ. Ο Ηρακλής πρέπει να καταβάλει στο Μάρα 200.000 ευρώ.

Για τον αν αυτή η απόφαση ανοίγει το ασκό του Αιόλου και για άλλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ και ο Άρης, όπως δήλωσαν οι Ευγενίου και Κούγιας: Την περίοδο 2010 – 2013 αρκετές ομάδες υποβιβάστηκαν και άλλαξαν ΑΦΜ για να γλιτώσουν τα χρέη σε ποδοσφαιριστές και επανήλθαν. Το 2015 με νόμο του Κοντονή προβλέφθηκε ότι σε περίπτωση αθλητικής διαδοχής οι ομάδες υποχρεούνται να πληρώσουν το 50% του χρέους. Είναι απολύτως βάσιμο ότι ΑΕΚ και Άρης θα έχουν πρόβλημα. Ο Άρης έχει ξεκινήσει και πληρώνει για τέτοιες υποθέσεις. Πληρώνει ο Καρυπίδης, παρότι οι οφειλές δημιουργήθηκαν από προηγούμενες διοικήσεις κι όχι τη δική του. Πρόκειται για τρεις – τέσσερις περιπτώσεις επειδή κρίθηκε διάδοχη η ΠΑΕ Άρης.

Για το αν γνωρίζει αντίστοιχες “περιπτώσεις Μάρα” που να αφορούν τον Ηρακλή κι άλλες ΠΑΕ: Υπάρχουν άλλοι δέκα ποδοσφαιριστές του Ηρακλή. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις που αφορούν την ΑΕΚ. Υπάρχουν περιπτώσεις που αφορούν τον ΟΦΗ, τον Άρη και άλλες ομάδες.

Για το ότι Άρης, ΑΕΚ, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα αδειοδοτήθηκαν ενόψει το επόμενου πρωταθλήματος από την ΕΠΟ: Δεν έπρεπε να πάρουν άδεια. Έχουμε υποβάλει έφεση κατά της απόφασης γι’ αυτές τις τέσσερις ομάδες. Η UEFA ξέρει το θέμα. Εκκρεμούν πολλές υποθέσεις. Είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Έχουμε προσφύγει σε FIFA και UEFA.

Για το τί συζήτησε με τον Κούγια και τί θα γίνει από δω και πέρα: Υπήρξε μια διερευνητική συζήτηση. Δεν συμφωνήσαμε το κούρεμα του ποσού. Μπορούμε να δώσουμε μια παράταση. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνει ενεργοποίηση της ποινής. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν γίνει εξόφληση Ο Ηρακλής θα χάσει τους τρεις επόμενους αγώνες και θα φύγει από την κατηγορία.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή