Παπαχρήστος: “Ο υπουργός ήθελε ν’ αλλάξει το εκλογικό σύστημα, αλλά τα έγγραφα της FIFA είναι ξεκάθαρα”

Ο Τάκης Παπαχρήστος/Youtube-Agrinio TV
Print Friendly, PDF & Email

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Τάκης Παπαχρήστος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ αλλά και στην πρόθεση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να αλλάξει το εκλογικό σύστημα.

Μεταξύ άλλων ο Τάκης Παπαχρήστος δήλωσε τα εξής φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο “AERAS FM 99.5” από τους δημοσιογράφους, Μπετίνο Αλαχούζο και Παντελή Χατζηστυλιανό (απόδοση SoccerPlus):

Για το αν ο Ολυμπιακός κάνει «πόλεμο» στη νυν διοίκηση της ΕΠΟ: «Σε κάποιες αποφάσεις ο Ολυμπιακός διαφωνεί λίγο παραπάνω, δεν έχω να κάνω εγώ κάποιο σχόλιο για τη στάση κάθε ομάδας. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να κάνει την κριτική της, να διαφωνεί ή να συμφωνεί».

Για το πότε θα γίνουν τελικά οι εκλογές της ΕΠΟ: «Η πρώτη απόφαση του συμβουλίου της ΕΠΟ ήταν να διεξαχθούν στις 9 Οκτωβρίου. Τελικά έγινε η Γενική Συνέλευση μόνο όσον αφορά την εκλογή των δικαστών. Πρέπει να σταθούμε λίγο σε αυτό, διότι τα τελευταία χρόνια όλες οι πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ απαρτίζονται από εν ενεργεία δικαστές, μία πολύ μεγάλη και σημαντική αλλαγή. Γιατί θα θυμάστε επί προηγούμενων διοικήσεων ποιοι απάρτιζαν αυτές τις επιτροπές. Η ψηφοφορία έγινε γιατί πριν 2-3 μήνες είχαν παραιτηθεί κάποιοι δικαστές και έπρεπε να αναπληρωθούν. Οσον αφορά στις εκλογές, πέρασε μία τροπολογία από τον υφυπουργό Αθλητισμού, έτσι ώστε όλες οι εκλογές, όλων των ομοσπονδιών να γίνουν το τελευταίο δίμηνο του 2020. Ετσι και εμείς λοιπόν σαν διοίκηση πήραμε την απόφαση να αναβληθούν οι εκλογές που θα γίνονταν στις 9 Οκτωβρίου για να γίνουν στις 23 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το νόμο δηλαδή. Αρα οι εκλογές θα γίνουν στις 23 Νοεμβρίου».

Για το ποιες είναι οι σχέσεις ΕΠΟ-Αυγενάκη: «Είναι μία μεγάλη κουβέντα. Στις συναντήσεις τις λιγοστές που έχει κάνει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας με τον υπουργό έχουν τεθεί κάποια ζητήματα, έχουν μπει κάποια πράγματα στο τραπέζι, υπάρχουν και κάποιες διαφωνίες είναι η αλήθεια. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε σύννομοι, από εκεί και πέρα υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα. Μην ξεχνάτε ότι το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μία ειδική κατηγορία σε σύγκριση με τις άλλες ομοσπονδίες. Τα έγγραφα που έχουν έρθει από τη FIFA είναι ξεκάθαρα ως προς αυτό το θέμα. Υπήρξαν θέματα του υπουργού, ο οποίος ήθελε να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, θεωρώ όμως ότι οι απαντήσεις που ήρθαν από τη FIFA είναι ξεκάθαρες και προχωράμε».

Για το αν υπάρχει όνομα για πρόεδρος της ΕΠΟ και πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι: «Οχι δεν υπάρχει όνομα. Τρεις νομίζω είναι πολλοί. Ή ένας θα είναι υποψήφιος ή δύο. Η διαδικασία βέβαια είναι ανοιχτή. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ όποιος συγκεντρώσει τη στήριξη οχτώ Ενώσεων μπορεί να κατεβεί. Από εκεί και πέρα τι έχει στο μυαλό του ο καθένας δεν το ξέρω. Δεν έχει ακουστεί κάποιο όνομα. Αν είχε ακουστεί θα είχε βγει στη δημοσιότητα, άρα δεν έχει ειπωθεί κάποιο όνομα».

Για το γεγονός ότι κατά καιρούς έχει ακουστεί και το όνομά του: «Όχι, όχι δεν υπάρχει…».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή