«Παραφωνία» το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος της Λαμίας, δεν έγινε πέναλτι στον Καρλίτος

Print Friendly, PDF & Email

Aπό ένα σοβαρό λάθος εντόπισε ο πρώην διαιτητής και κριτής Master Ref, Κώστας Ακρίδας στους Διαμαντόπουλο και Σκουλά για τους αγώνες Άρης – Λαμία και ΟΦΗ – Παναιτωλικός αντίστοιχα. Η διαφορά είναι ότι με τη χρήση VAR η λάθος απόφαση στο Ηράκλειο διορθώθηκε, κάτι που δε συνέβη με τη λάθος απόφαση στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Συγκεκριμένα για τον αγώνα Άρης – Λαμία ο Κώστας Ακρίδας θεωρεί ότι ο Διαμαντόπουλος έκανε λάθος εκτίμηση στο πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Άρη στο 76′ της αναμέτρησης, ενώ στον αγώνα ΟΦΗ – Παναιτωλικός, εκτιμά ότι ο Σκουλάς μπορούσε να δώσει απευθείας την παράβαση πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για χέρι του Βούρου εντός περιοχής.

Αντίθετα για την διαιτησία του Τσαγκαράκη στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΛ, ο πρώην διαιτητής και κριτής Master Ref, Ναούμ Μιντιούρης, τόνισε πως ήταν σωστή σε ένα παιχνίδι χωρίς δύσκολες φάσεις.

Στο παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Βόλο, ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, σημειώνει πως ο Τζήλος πήρε σωστές αποφάσεις και στην φάση της αποβολής του Ρισβάνη και στο πέναλτι που δίνεται υπέρ του Βόλου στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, αλλά χρεώνεται ένα σοβαρό λάθος στο 44′ που έπρεπε να αποβάλλει παίκτη του Βόλου, στο μαρκάρισμα του Μπαριέντος στον Ραμπέγιο. Ωστόσο κακώς δεν απέβαλε τον Μπαριέντος με απευθείας κόκκινη.

Ο Κώστας Ακρίδας στην φάση που συζητήθηκε περισσότερο στον αγώνα του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό, στο μαρκάρισμα του Κώτσιρα στον Καρλίτος μέσα στην περιοχή του Αστέρα Τρίπολης στο 48′ θεωρεί πως δεν υπήρξε κάτι το επιλήψιμο σε μια φάση που ο διαιτητής είχε άμεση αντίληψη.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Άρης – Λαμία 3-1, Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, Διαιτητής VAR: Μανούχος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 37′ του αγώνα ο Διαμαντόπουλος σωστά υπέδειξε την παράβαση πέναλτι όταν ο Βασιλόγιαννης επιχείρησε να περάσει τον τερματοφύλακα του Άρη, Κουέστα, με τον τελευταίο να τον ανατρέπει εντός περιοχής. Ο διαιτητής ήταν κοντά στην φάση και καταλόγισε το πέναλτι χωρίς να κάνει χρήση του VAR.

Στο 63′ η Λαμία πέτυχε δεύτερο τέρμα, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε, καθώς ο Διαμαντόπουλος καταλόγισε φάουλ στον Νίασε. Ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας σήκωσε ψηλά το πόδι του στο πρόσωπο του παίκτη του Άρη.

Στο 76′ ο Άρης κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Μπερτόγλιο από τον Βιγιάλμπα. Δεν υπάρχει πέναλτι σε αυτή την φάση. Ο διαιτητής έκανε λάθος εκτίμηση. Ο Βιγιάλμπα όταν μαρκάρει τον Μπερτόγλιο δεν τον σπρώχνει, ούτε τον κρατάει. Ο επιθετικός του Άρη πέφτει χωρίς να έχει υποστεί κάποια παρεμβολή από τον παίκτη της Λαμίας. Κακώς δόθηκε πέναλτι.

Αν εξαιρέσουμε τη φάση του 76′ ο διαιτητής ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις. Στην περίπτωση του πέναλτι του Άρη έκανε λαθεμένη επιλογή.

Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0, Διαιτητής: Τσαγκαράκης, Διαιτητής VAR: Τζοβάρας, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Σε ένα γενικά εύκολο απόγευμα για τον διαιτητή Τσαγκαράκη, σε ένα παιχνίδι χωρίς δύσκολες φάσεις αλλά και χωρίς ο διαιτητής να δώσει αφορμή για διαμαρτυρίες στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Ήταν κοντά στις φάσεις, είχε σωστή διαχείριση του αγώνα και ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο όπου αυτός χρειάστηκε.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-1, Διαιτητής: Σκουλάς, Διαιτητής VAR: Παπαδόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 5′ των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους μετά από γύρισμα του Ματζόλα η μπάλα βρήκε στον Βούρο και κατέληξε πλάγιο άουτ. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Σκουλά δεν υπέδειξε την παράβαση, ωστόσο μετά από επικοινωνία που είχε με το VAR καταλόγισε την παράβαση πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού διότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του παίκτη του ΟΦΗ. Ο διαιτητής μπορούσε να δώσει απευθείας το πέναλτι χωρίς να καθυστερήσει το παιχνίδι.

Ο διαιτητής ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και στην εφαρμογή κανονισμών, ωστόσο στη δύσκολη φάση που είχε η αναμέτρηση πήρε λάθος απόφαση που διορθώθηκε από το VAR.

Βαθμολογία: 8.00

Αγώνας: Ατρόμητος – Βόλος 0-2, Διαιτητής: Τζήλος, Διαιτητής VAR: Κοτσάνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στην φάση του 44′ στο μαρκάρισμα του Μπαριέντος στον Ραμπέγιο, ο διαιτητής έπρεπε να δείξει κόκκινη αντί για κίτρινη κάρτα, διότι ο παίκτης του Βόλου πάει με τα δύο πόδια στον παίκτη του Ατρομήτου, σε ένα απρόσεκτο και βίαιο μαρκάρισμα.

Ο πρώτος βοηθός Νικολακάκης είχε πολύ καλή παρουσία και βοήθησε σε αρκετές φάσεις με αποκορύφωμα τη φάση του 45’. Υπάρχει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Koλόμπο στον Μανούσο, αλλά στην φάση έχει προηγηθεί οφσάιντ του Μανούσου. Ο διαιτητής σωστά δίνει πέναλτι, απόφαση που παίρνει πίσω, επειδή έχει προηγηθεί το οφσάιντ.

Η δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Ρισβάνη στο 45’+ σωστά δόθηκε γιατί το χέρι του παίκτη του Ατρομήτου ήταν σε έκταση και υπάρχει οδηγία της UEFA ότι όταν τα χέρια είναι σε έκταση όταν πηδούν δύο παίκτες πρέπει να παρατηρείται ο παίκτης με κίτρινη κάρτα.

Το πέναλτι που δόθηκε στις καθυστερήσεις σε μαρκάρισμα του Γούτα στον Δουβίκα νομίζω σωστά δόθηκε, ο παίκτης βρίσκει ψηλά με το γόνατο και όχι χαμηλά τον παίκτη του Βόλου, άρα σωστά ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση και είχε καλή οπτική γωνία έδωσε το πέναλτι.

Από κει και πέρα ο διαιτητής Τζήλος είχε καλή διαχείριση. Ο διαιτητής χρεώνεται ένα σοβαρό λάθος στην φάση του 44′ που έπρεπε να αποβάλλει τον Μπαριέντος.

 

Βαθμολογία: 8.00

Αγώνας: Aστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Διαιτητής VAR: Παπαπέτρου, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 43′ σωστή η κίτρινη στον Μπαράλες για χέρι.

Στο 48′ σε μαρκάρισμα του Κώτσιρα στον Καρλίτος μέσα στην περιοχή του Αστέρα Τρίπολης, υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι το επιλήψιμο, άλλωστε ούτε ο VAR ζήτησε επανεξέταση της φάσης.

Πολύ καλή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου, το ότι ορίστηκε τέταρτος διαιτητής στον τελικό του Εuropa League αλλά και ότι πήρε σημαντικούς αγώνες από την UEFA φαίνεται ότι του έδωσε καλή ψυχολογία. Ήταν κοντά στις φάσεις ήταν πάρα πολύ καλός στην εφαρμογή κανονισμών, μια ευρωπαϊκού επιπέδου διαιτησία.

Βαθμολογία: 8.30

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή