Πογέτ για ΕΠΟ: “Δεν είναι φυσιολογικό να μην μου έχει γίνει πρόταση ανανέωσης – Οι άνθρωποι παίζουν με την κατάσταση”

Print Friendly, PDF & Email

Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα στα χέρια του πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας, «δεν είναι φυσιολογικό». Αυτό υποστήριξε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκουστάβο Πογέτ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το συμβόλαιό του εκπνέει στις 31 Μαρτίου. Ο Ουρουγουανός τεχνικός της εθνικής μας ομάδας παραχώρησε συνέντευξη στη «Sun» και μίλησε επί παντός του επιστητού.

Ωστόσο, οι απόψεις για το μέλλον του στον πάγκο της «γαλανόλευκης» παρουσιάζουν πολύ έντονο ενδιαφέρον. Αναλυτικά, ο Πογέτ τόνισε: «Υπήρξαν πάρα πολλές φήμες σχετικά με το ενδεχόμενο ανανέωσης, αλλά αυτή τη στιγμή, 16/1/2024 στις 12:06 το μεσημέρι (σ.σ. η ώρα της συνέντευξης) δεν υπάρχει καμία προσφορά. Οπότε παραμένω στην ίδια θέση. Θα δούμε. Το πρόβλημα είναι ότι, λόγω του παρελθόντος μου στην ΑΕΚ, γνωρίζω πώς λειτουργεί το πράγμα. Ζήτησα να μην φτάσω στις 31 Μαρτίου χωρίς νέο συμβόλαιο. Δεν έχω πρόβλημα να περιμένω να υπογράψω και θα φέρω εις πέρας τις ευθύνες μου μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Αλλά, ξέρετε, οι άνθρωποι παίζουν με την κατάσταση: “Αν προκριθεί, θα πάει στο Euro γιατί δεν έχουν σημασία τα χρήματα γιατί δεν θα τα χάσει”. Ή το αντίστροφο, “αν δεν προκειθείμ θα ανανεώσει φθηνότερα ή οτιδήποτε άλλο”. Δεν μου αρέσει αυτό. Θέλω να με σκέφτονται ως προπονητή για αυτό που είμαι τώρα και θα είμαι ακριβώς ο ίδιος και στις 31 Μαρτίου. Προφανώς η κατάσταση δεν είναι στα δικά μου χέρια. Απλώς περιμένω. Θα ήθελα πολύ να ανανεώσω πριν από την προθεσμία για να κλείσω αυτήν την κατάσταση αφού ακόμη και για τους παίκτες είναι λίγο περίεργο να μη γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί. Ειδικά γιατί ξέρω ότι αν δεν ανανεώσω μετά τις 31, γνωρίζοντας πώς λειτουργεί στην Ελλάδα, θα με κατηγορήσουν.

Δεν ξέρω για ποιο πράγμα, αλλά θα κατηγορηθώ, θα είναι δική μου ευθύνη. Κανονικά, όταν θέλεις έναν παίκτη, δεν περιμένεις μέχρι τους τελευταίους έξι μήνες ή τρεις μήνες ή δύο μήνες για να ανανεώσεις το συμβόλαιό του. Άρα θέλουν προπονητή; Εμένα, λυπάμαι, αλλά το timing δείχνει ότι η Ομοσπονδία δεν βιάζεται ιδιαίτερα. Θα πάω μέχρι το τέλος, θα είμαι ο εαυτός μου. Τελείωσα δύο συμβόλαια στη Σαραγόσα. Έπαιξα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της τελευταίας στιγμής και τα έδωσα όλα. Δεν πρόκειται να αλλάξω τώρα, οπότε είμαι ο ίδιος. Αλλά είναι λίγο άβολη αυτή η κατάσταση. Δεν είναι φυσιολογικό να μην μού έχει γίνει πρόταση ανανέωσης. Δεν είναι».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή