Πώς ο Μαρινάκης έφερε το θέμα Κλάτενμπεργκ στην SL1 και η πρόταση Αλαφούζου για διαιτησία στο υπουργείο

Print Friendly, PDF & Email

Η ψήφος εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΠΑΕ της Super League 1 στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ δόθηκε αφού το θέμα της παραμονής του τέθηκε συνδυαστικά με την απόφαση για την επαγγελματική διαιτησία.

Ο πρόεδρος της Super League, Ευ. Μαρινάκης, είπε ότι το συμβόλαιο του Κλάτενμπεργκ λήγει και πρέπει να συζητηθεί παράλληλα το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας.

Προτάθηκε και οι ομάδες συμφώνησαν να αναλάβει την επαγγελματική διαιτησία, επειδή είναι κάτι καινούργιο και δεν υπάρχει τεχνογνωσία, πρόσωπο που έχει γνώση και το πρόσωπο αυτό να είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των ομάδων τοποθετήθηκαν σχετικά με το θέμα της παραμονής του Κλάτενμπεργκ και ομόφωνα τάχθηκαν υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας.

Κατά της παραμομής του Κλάτενμπεργκ στην προεδρίας της ΚΕΔ, τάχθηκε μόνο η ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ επιφυλάχθηκε. Ο Βόλος απουσίασε. Οι υπόλοιπες ομάδες εκφράστηκαν υπέρ του Άγγλου.

Κοινή συνισταμένη όσων είπαν οι εκπρόσωποι των 11 ΠΑΕ που τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Κλάτενμπεργκ ήταν ότι επί των ημερών του η εικόνα της διαιτησίας έχει βελτιωθεί και ότι τα σοβαρά λάθη που γίνονται είναι λιγότερα από πριν.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Ι. Αλαφούζος, πρότεινε η επαγγελματική διαιτησία να υπάγεται στο αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργείο και όχι στην ΕΠΟ.

Ο Μαρινάκης ζήτησε να ακούσει την άποψη του εκπροσώπου της ΕΠΟ.

Ο Γ. Χατζησαρόγλου είπε ότι συμφωνεί με την επαγγελματική διαιτησία αλλά η εφαρμογή της είναι θέμα της ΕΠΟ.

Η Super Legue θα φέρει το θέμα της παραμονής του Κλάτενμπεργκ και της υλοποίησης της επαγγελματικής διαιτησίας στην ΕΠΟ.

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή