Ρίζου/ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας: “Η στάση του ερευνητή δυναμιτίζει τη διαδικασία και μας εμπνέει υπόνοιες μεροληψίας”

Print Friendly, PDF & Email

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση της Τρίτης (15/6), στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την ΑΕΚ και τις φερόμενες αθέμιτες παρεμβάσεις της σε εκλογές ποδοσφαιρικών ενέσεων.

Αφορμή στάθηκε το αίτημα του ερευνητή της Επιτροπής Δεοντολογίας, Ανδρέα Αθανασίου, να προβληθεί βίντεο που αφορά περιστατικά στην ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Ο κ. Αθανασίου έχει ερευνήσει την υπόθεση και έχει εισηγηθεί να αφαιρεθούν 10 βαθμοί από την ΑΕΚ και να επιβληθεί ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στα φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνται, μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Το αίτημα του κ. Αθανασίου έγινε όταν κατέθετε ο μάρτυρας υπεράσπισης, Μιχάλης Μπάτσος, που είναι εκπρόσωπος ενός σωματείου της Φθιώτιδας. Ο μάρτυρας δεν κατέθεσε κάτι επιβαρυντικό για τους κατηγορούμενους και ο Ανδρέας Αθανασίου πρότεινε να προβληθεί ένα βίντεο που φέρεται να είναι από συνεδρίαση της ΕΠΣ Φθιώτιδας, όπου είχε γίνει η αναδιάρθρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο Χάρης Γρηγορίου (δικηγόρος των Δανιήλ, Ντάσιου, Αυλωνίτη) αντέδρασε:
«Υπέπεσε σε κάποια αντίφαση ο μάρτυρας και πρέπει να δούμε κάποιο βίντεο; Αντιτίθεμαι σε αυτό! Η στάση του ερευνητή πρέπει να είναι τέτοια ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια, όχι να έχει τον ρόλο του κατήγορου, πρέπει να τα αναδεικνύει όλα τα στοιχεία».

Ο Κίμωνας Ευαγγελάτος (δικηγόρος Γιάννη Παπαδόπουλου) πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω κάτι για το βίντεο. Πρέπει να λάβω γνώση και να το δω. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή του να μαγνητοσκοπηθεί. Μπορεί να έχει συρραφές. Ποιος το προσκόμισε;».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη, Έλλη Ρίζου, εξαπολύοντας επίθεση στον κ. Αθανασίου: «Δεν έχουμε παράπονο από τη διαδικασία και έχουμε εμπιστοσύνη στην Επιτροπή. Αλλά υπάρχει μια στάση του ερευνητή που μας εμπνέει υπόνοιες μεροληψίας. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αρπάξει στοιχεία από μια καταρρέουσα κατηγορία και να τα χρησιμοποιήσει σε βάρος των μαρτύρων. Είναι μια στάση που εκθέτει τη διαδικασία και την δυναμιτίζει.

Θεώρησε δεδομένο ένα ανυπόγραφο δημοσίευμα και προσπάθησε να εγκλωβίσει μάρτυρα. Τώρα θέλησε να παιχτεί ένα βίντεο για να δημιουργήσει πρόβλημα και να δυναμιτίσει τη διαδικασία. Δεν ξέρουμε ποιος το κατέθεσε και τη γνησιότητά του. Θέλει να παιχτεί για λόγους που μόνο εκείνος ξέρει.

Μας βάζει σε σκέψεις για την μεροληψία του. Όλη η κατηγορία ήταν μια χαλκευμένη κατηγορία που ας μην κρυβόμαστε, έχει καταρρεύσει. Στα συντρίμμια αυτής της κατηγορίας, μας φέρνει ένα βίντεο και θέλει να το εμφανίσει εξυπηρετώντας κάποιες σκοπιμότητες. Εμείς αντιδρούμε και ενιστάμεθα. Δυναμιτίζει τη διαδικασία. Και μας βάζει σε σκέψεις για τα κίνητρα και τους σκοπούς του.

Ένα δικαστήριο πρέπει πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των διαδίκων για την αμεροληψία του. Η παρούσα στάση του κυρίου ερευνητή δεν μας δημιουργεί καμία ασφάλεια. Θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας για αυτή τη στάση, γιατί εξαιρεθήκαμε από την διαδικασία και δεν κληθήκαμε για να λάβουμε γνώση για αυτό το βίντεο. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να αμυνθούμε.

Η τελική έκθεση του κυρίου ερευνητή είναι ένα μνημείο μεροληψίας. Και τώρα θέλει να προσθέσει ακόμα ένα στοιχείο μεροληπτικό και αμφιβόλου γνησιότητας. Χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή αντίφαση του μάρτυρα. Θέλει να τον στριμώξει, όπως κάνει με κάθε μάρτυρα.

Δεν δεχόμαστε την προβολή του βίντεο. Πιστεύουμε και η Επιτροπή δεν θα συμφωνήσει με αυτή την απαίτηση που μόνο ως ύποπτη μπορεί να χαρακτηριστεί».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, πρόσθεσε: «Η στόχευση στον συγκεκριμένο μάρτυρα με αυτή τη διαδικασία, έχει σκοπό να προσβάλει την αξιοπιστία του», ενώ ο Κίμωνας Ευαγγελάτος πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να είναι προϊόν συρραφής, άρα είναι παράνομο. Είναι αγνώστου προελεύσεως».

Απορρίφθηκε το αίτημα
Τελικά η Επιτροπή Δεοντολογίας απέρριψε το αίτημα του εισηγητή. Πριν ο κ. Αθανασίου ζητήσει να παιχθεί το επίμαχο βίντεο, ο μάρτυρας, Μιχάλης Μπάτσος είχε καταθέσει:

«Βρέθηκα στο Δ.Σ. της Ένωσης που έγινε η αναδιάρθρωση του συμβουλίου. Πήγανε πάρα πολλοί. Τα συμβούλια της ΕΠΣ Φθιώτιδας είναι πάντα ανοιχτά. Και για άτομα εκτός Ένωσης.

Υπήρχε μια ένταση, κάποιοι φώναζαν, μέλη του Δ.Σ. ήταν. Ο κ. Σακελλάρης, ο κ. Κορδολαίμης, ο κ. Νικολάου. Υπήρχαν αντεγκλήσεις μεταξύ αυτών που ήθελαν την αναδιάρθρωση του Δ.Σ. για να αναλάβει πρόεδρος ο Κορδολαίμης, και εκείνοι, όπως ο τότε πρόεδρος, ο Σακελλάρης, που δεν την ήθελαν.

Τον Γιάννη Παπαδόπουλο δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά γνωρίζω ποιος είναι. Απ’ ότι πληροφορήθηκα ήταν εκεί εκείνη την ημέρα, αλλά δεν μπόρεσα εγώ να τον δω. Η συνεδρίαση ήταν μια παρωδία. Και από τις δύο παρατάξεις. Δεν τιμούν το ποδόσφαιρο αυτά που έγιναν. Ο λόγος ήταν η αναδιάρθρωση του Δ.Σ. Η μία παράταξη το ζήταγε πολύ καιρό, αλλά ο Σακελλάρης δεν έκανε συμβούλιο.

Δεν γνωρίζω τον Άγγελο Δανιήλ. Δεν τον είδα εκείνη τη μέρα. Ούτε τον κ. Ντάσιο. Οι διαφορές του Παπαδόπουλου με τον Σακελλάρη, απ’ ότι πληροφορήθηκα, ήταν οπαδικές, και είχε γίνει κάποιο περιστατικό σε έναν τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ».

Για τις εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας

Ειδικότερα, ο μάρτυρας Νικόλαος Στάικος, κατέθεσε: «Ήμουν υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας με την παράταξη Λαγούδη, που ηττήθηκε. Ήταν άψογη η διαδικασία. Κανένα πρόβλημα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ούτε για πριν τις εκλογές άκουσα κάτι. Γνωρίζω τον Άγγελο Δανιήλ γιατί έπαιζε παλιά μπάλα στο Νομό μας. Δεν ήταν στις εκλογές, τον γνωρίζω».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και νικητής σε εκείνες τις εκλογές, Τάκης Παπαχρήστος, τόνισε: «Ο προεκλογικός αγώνας ήταν όπως και τις προηγούμενες φορές, όπως το 2010 και το 2014. Εγώ εκλέγομαι από το 2010, τρεις φορές έχω κερδίσει. Το 2018 πήρα το 70% των ψήφων, όπως περίπου και στις προηγούμενες εκλογές.

Ήξερα τον κ. Δανιήλ. Είναι στην ΕΠΣ Αχαΐας, αλλά η καταγωγή του είναι από την περιοχή μας. Δεν είχε έρθει στις εκλογές, ούτε βοήθησε σε κάτι την παράταξή μας. Δεν έχει και τη δύναμη να το κάνει.

Και στη Γενική Συνέλευση οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Δεν ειπώθηκε το παραμικρό, ούτε κάποια διαμαρτυρία. Υπήρχε και δικαστικός αντιπρόσωπος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΔΡΑ: Γιατί ο κ. Λαγούδης λέει διαφορετικά πράγματα; Πώς το εξηγείτε;

-Ήταν αντίπαλός μου το 2018. Είμαι κατηγορηματικός ότι δεν υπήρξε καμία ενόχληση σε σωματεία για το τι θα ψηφίσουν. Δεν μου είπε κάτι εμένα ο Λαγούδης μετά τις εκλογές.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (εισηγητής): Ο κ. Ντάσιος έχει δώσει μια συνέντευξη και παραδέχεται ότι βοήθησε στην Αιτωλοακαρνανία.

-Δεν τον γνωρίζω καν τον κ. Ντάσιο. Δεν μπορεί ο κάθε Ντάσιος να επέμβει στις εκλογές οποιασδήποτε Ένωσης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή