Σαράκης: Ντροπολογία και αντισυνταγματικός ο νόμος – Κυρκούδης: Η ΕΕ της ΕΠΟ παραβίασε την εντολή της Γενικής Συνέλευσης

Print Friendly, PDF & Email

 

Η προσφυγή του Πανδραμαϊκού κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 11 Οκτωβρίου συζητήθηκε την Τρίτη (25/10) στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Η ομάδα της Δράμας ζητά να προβιβαστεί στη Super League 2, γιατί έχει στα χέρια της απόφαση ακύρωσης της επικύρωσης βαθμολογίας στον 1ο όμιλο (λόγω εκπρόθεσης εγγραφής του Αγροτικού Αστέρα στο Μητρώο) και περίμενε ότι μετά τη ΓΣ της ΕΠΟ θα άναβε για την ίδια το «πράσινο φως».

Η Ε.Ε., ωστόσο, έκρινε ότι από τη στιγμή που δεν συμμετείχε στα μπαράζ, δεν μπορούσε να προβιβαστεί. Στην εκδίκαση της Τρίτης (25/10) ο νομικός της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης υποστήριξε ότι η συζήτηση είναι εκτός πεδίου διαιτησίας, γιατί η αρχική αίτηση του Πανδραμαϊκού και η απόφαση του Διαιτητικού παραβιάζουν την προκήρυξη της Γ’ Εθνικης, ενώ στάθηκε πολλές φορές στην αντισυνταγματικότητα του νόμου για το Μητρώο.

Ισονομία ζήτησε ο δικηγόρος του Πανδραμαϊκού, Νίκος Κυρκούδης και επικαλέστηκε την πρόσφατη απόφαση για τη γυναικεία ομάδα της Δόξας Πηγαδακίων.

Ο Κυρκούδης ανέφερε αρχικά: «Με την απόφαση 120/2022 κρίνατε άκυρη την επικύρωση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου. Το Διαιτητικό Δικαστήριο και με την 151/2022 για την υπόθεση της Δόξας Πηγαδακίων έδειξε ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει το αρμόδιο όργανο στα καθήκοντά του που ήταν η διαμόρφωση του πίνακα. Η ΕΠΟ αντί να εφαρμόσει την απόφασή σας έσπευσε να χρίσει πρωταθλητή τον Αγροτικό Αστέρα και τον έβαλε στα μπαράζ. Παρότι εκκρεμούσε η προσφυγή μας, η οποία συζητήθηκε στις 14 Ιουνίου, έκανε τους αγώνες κατάταξης. Ο Αγροτικός δεν έπρεπε να συμμετάσχει. Η ΕΠΟ αντί να διορθώσει την κατάσταση τα έκανε χειρότερα. Έως και μεθοδεύσεις αλλαγής κανονισμών έγιναν.

Επικύρωσε τη βαθμολογία των μπαράζ και είπε ότι θα επανέλθει για τον Αγροτικό Αστέρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προσφύγουμε. Μετά από πολλές αναβολές ήρθε η ΓΣ της ΕΠΟ στις 30 Σεπτεμβρίου. Στα πρακτικά ο πρόεδρος είπε ότι πρέπει να αποφασίσουν με το ορθό και το δίκαιο. Όσοι προσέφυγαν να δικαιωθούν και όσοι νίκησαν στο χορτάρι να μην τους αφανίσουμε.

Η Εκτελεστική Επιτροπή παραβίασε την εντολή αυτή και δεν έκρινε με το σωστό και το δίκαιο. Είπε ότι δεν ανεβαίνει ο Πανδραμαϊκός, γιατί δεν συμμετείχε στα μπαράζ. Πώς να συμμετάσχει, από τη στιγμή που αποκλείστηκε παράνομα από την ΕΠΟ;

Η απόφασή της πάσχει. Δεν διαμόρφωσε την κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα του 1ου ομίλου. Θεώρησε ότι δεν έγινε; Λένε δήθεν ότι θα παραβιαστεί η προκήρυξη της Super League 2, ενώ παραβίασαν την προκήρυξη της Γ’ Εθνικής. Με τις αποφάσεις σας ο Πανδραμαϊκός είναι πρώτος. Ζητήσαμε τη βαθμολογία και μας έστειλαν την απόφαση που ακυρώσατε εσείς. Πού είναι το ορθό και δίκαιο; Αυτός που έχει υπέρ του δικαστικές αποφάσεις να τίθεται εκ ποδών και να επιβραβεύονται όσοι παρανόμησαν;».

Ο δικηγόρος της ΕΠΟ, Β. Σαράκης είπε μεταξύ άλλων: «Η αρχική αίτηση του Πανδραμαϊκού και η απόφασή σας παραβιάζουν την προκήρυξη της Γ’ Εθνικής. Εισήγαγαν έναν κανόνα που δεν υπήρχε ούτε στους κανονισμούς της ΕΠΟ, ούτε στην προκήρυξη ή στο καταστατικό. Ο Πανδραμαϊκός έχει υπογράψει ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα την προκήρυξη. Είμαστε εκτός πλαισίου διαιτησίας. Κατατέθηκε μια προσφυγή εκτός προκήρυξης και η απόφασή σας διέλυσε το κανονιστικό σύστημα. Είναι οξύμωρο να επικαλείται το σωματείο την προκήρυξη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή ήταν σε δίλημμα. Έπρεπε να βρει μη προβλεπόμενο κανονιστικά τρόπο επίλυσης. Εσείς κάνατε δεκτή εν μέρει την προσφυγή και ακυρώσατε την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα. Τα υπόλοιπα αιτήματα τα απορρίψατε ως μη νόμιμα. Σε ποιο πλαίσιο θα αποφασίσει η Ε.Ε.;

Θα εισάγει στον κανονισμό μία… ντροπολογία της 4ης Σεπτεμβρίου 2021; Δεν μπορούσε να προβιβαστεί ο Πανδραμαϊκός, γιατί δεν συμμετείχε στα μπαράζ. Την πλήρωσε η πρωταθλήτρια που έμεινε στην ίδια κατηγορία. Η 120/2022 δεν αφήνει περιθώρια να αποφασίσετε κάτι διαφορετικό. Αποφανθήκατε ότι δεν έχετε άλλη εξουσία. Ένας νόμος δεν μπορεί να δυσχεράνει τη λειτουργία ενός σωματείου, πόσω μάλλον να την απαγορεύει».

(…) Η ομοσπονδία καθορίζει ποιοι θα παίξουν. Πώς επεμβαίνει το κράτος και λέει ποιος θα παίξει μπάλα; Το κράτος επεμβαίνει σε υπηρεσίες δημόσιας οφέλειας. Η διάταξη είναι κατάφορα αντισυνταγματική για να μην πω τίποτε άλλο».

Πηγή: footballleaguenews

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή