Σε αδιέξοδο Football League και Γ’ Εθνική, ελπίζει ακόμη για τη Super League 2 ο Λεουτσάκος, αποφασίζει για το Κύπελλο η ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες της Ενωσης SL2-FL, με τη στήριξη μάλιστα της SL1 και της ΕΠΟ, το αίτημα να επιστρέψουν άμεσα στις προπονήσεις οι ομάδες της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας φέρεται πως απορρίφθηκε. Η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει στον… πάγο ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό με εξαίρεση τη SL1 και την Basket League μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, πρακτικά οδηγεί τις μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου σε αδιέξοδο και πιθανότατα στην οριστική ακύρωση της φετινής σεζόν.

Δεδομένου ότι οι ομάδες χρειάζονται τουλάχιστον τρεις εβδομάδες προετοιμασία για να επιστρέψουν σε αγωνιστική δράση η ενδεχόμενη έναρξη των πρωταθλημάτων στις μικρότερες κατηγορίες μετατίθεται ουσιαστικά για τα τέλη Ιανουαρίου, αν βέβαια κριθεί εφικτό να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα τόσο αργά και να ολοκληρωθούν, αφού οι ημερομηνίες πλέον είναι ασφυκτικές.

Ο πρόεδρος της Ενωσης SL2/FL, Λεωνίδας Λεουτσάκος, πάντως αισιοδοξεί ότι η SL2 μπορεί να ενταχθεί στις εξαιρέσεις και να ξεκινήσουν νωρίτερα οι προπονήσεις. Κάτι τέτοιο δύσκολα θα ισχύσει για τη Football League και τη Γ’ Εθνική, οι οποίες οδεύουν ολοταχώς για οριστικό λουκέτο!

Και όλα αυτά τη στιγμή που η ΕΠΟ την Τρίτη (8/12) θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του Κυπέλλου, πιθανότατα επιλέγοντας την οδό ενός νέου συστήματος διεξαγωγής μόνο με ομάδες της SL1.

«Εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τους αρμόδιους για το συγκεκριμένο θέμα, άρα θεωρώ ότι πιθανώς να μην ισχύει η απόφαση της κυβέρνησης για τη SL2. Έχουμε καταθέσει αίτημα για έναρξη των ομαδικών προπονήσεων και αναμένουμε την απάντησή τους, που θεωρώ θα έρθει μέχρι την Τετάρτη και εν συνεχεία θα απαντήσουμε αναλόγως», σχολίασε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος στο trikalascore.

Κατεβασμένα ρολά μέχρι τις 7/1

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε αναστολή θα παραμείνει η αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα, τουλάχιστον ως τις 7 Ιανουαρίου. Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι περιορισμοί στον αθλητισμό θα παραμείνουν ως έχουν ως το πρωί της 7ης Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα πρωταθλήματα, εκτός της ποδοσφαιρικής Super League και της Α1 μπάσκετ ανδρών, παραμένουν… στον πάγο.

Παράλληλα, προπονήσεις θα μπορούν να διεξάγονται μόνο σε συγκεκριμένα αθλήματα (στίβος, τένις, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοϊα, κωπηλασία, κάνοε/καγιάκ, θαλάσσιο σκι, ποδηλασία, γκολφ, ιππασία, μηχανοκίνητος αθλητισμός και ορειβασία/αναρρίχηση), με τους περιορισμούς που ισχύουν και τώρα. Εξαιρούνται των απαγορεύσεων οι αθλητές/τριες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και οι ομάδες συλλόγων που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή