Σιδέρης: ”Κύριε Νίκα καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα”

Print Friendly, PDF & Email

Η Αργολίδα, ο τόπος μας, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη κατάσταση όσο αφορά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην δομή φιλοξενίας μεταναστών, στην περιοχή της Ερμιονίδας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε πολλές φορές κρούσει των κώδωνα του κινδύνου, όμως η Περιφερειακή Αρχή το μόνο που έκανε ήταν να υποβαθμίζει την σημασία της πανδημίας, με χαρακτηριστική τη φράση του κ. Νίκα που μιλούσε για παρανοϊό λίγες εβδομάδες πριν. Δυστυχώς την στιγμή που δεν υπήρξε η πολιτική βούληση να γίνουν τα βασικά(π.χ. περιφερειακά συμβούλια με τηλεδιάσκεψη), πως θα μπορούσαμε να μιλάμε για σοβαρό σχέδιο δράσης; Πρόσφατη είναι άλλωστε και η καταγγελία για αυταρχική και εκφοβιστική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη, που αγνοώντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις εγκυκλίους που ακολούθησαν, έθετε σε κίνδυνο την υγεία υπαλλήλων και πολιτών.

Ενώ η κεντρική κυβέρνηση έχει δράσει άμεσα και συγκροτημένα, στην Πελοπόννησο όμως το πρόβλημα έμπαινε κάτω απ’ το χαλί με καμία ουσιαστική ενέργεια πρόληψης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαλτέζος και ενώ το πρόβλημα ήταν ήδη γνωστό αρκετές μέρες από τις οχλήσεις που έκανε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλος, μόλις χτες επισκέφτηκε τη δομή φιλοξενίας, αναρτώντας μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώσεις μάλλον καθησυχαστικές, για να έρθει η σημερινή μέρα να τον διαψεύσει πανηγυρικά. Για το γεγονός πως η πρώτη του επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας “συνέπεσε” με την επίσκεψη του κλιμακίου ΕΟΔΥ αλλά και των κκ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω. Ας μας ενημερώσει καλύτερα για τις ενέργειες που έκανε.

Οι δυσάρεστες εξελίξεις ανάγκασαν ακόμα και τον κ. Νίκα ν’ ανακαλύψει μόλις σήμερα πως στην Αργολίδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Μην ξεχνάμε πως ακόμη και χτες ο Περιφερειάρχης μιλούσε για μεγαλόπνοα σχέδια φραγμάτων στην περιοχή της Ερμιονίδας και όχι για την υγειονομική βόμβα που υπάρχει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Οι ευθύνες υπάρχουν και είναι μεγάλες, καθώς δεν υπήρξε κανένα σχέδιο, κανένα πλάνο και καμία οργάνωση ώστε ν’ αντιμετωπίσει την πανδημία στο βαθμό που μπορούσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ξέρετε κ. Νίκα ο ρόλος των αυτοδιοικητικών δεν είναι να ωραιοποιούν με όμορφες ρήσεις τις καταστάσεις, αλλά να σκύβουν πάνω απ’ τα προβλήματα έγκαιρα και να δρουν προληπτικά. Επίσης αν δεν υπήρχαν ευθύνες ποιος ο ρόλος της παρουσίας σας σήμερα και χτες ως Περιφερειακή Αρχή;

Οι δύσκολοι αυτοί καιροί επιτάσσουν την συνεννόηση, την ενότητα και την συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων. Ευθύνες υπάρχουν αλλά δεν είναι η ώρα να τις συζητήσουμε αναλυτικά. Είναι η ώρα της δράσης και της προσφοράς στο βαθμό που μπορεί ο καθένας.

Ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών θα βγούμε νικητές όλοι μαζί.

Βασίλης Γ. Σιδέρης

Αναστάσιος Γ. Γανώσης

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε Αργολίδας

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή