Σκεπτικό Επιτροπής Δεοντολογίας: Δεν προκύπτει προσυνεννόηση – Αντιφατικές οι καταθέσεις του Τάκη Φύσσα

Print Friendly, PDF & Email

Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για απαλλαγή των Ολυμπιακού, Ατρόμητου, αλλά και των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργου Σπανού, καθώς και των υπόλοιπων φυσικών προσώπων που κατηγορούνταν για χειραγώγηση του αγώνα των δύο ομάδων στις 5 Φεβρουαρίου 2015 (2-1) είναι ομόφωνη και στο σκεπτικό της αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Από κανένα αποδεικτικό στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε προσυνεννόηση για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος οιουδήποτε εκ των ελεγχομένων αγώνων ή αθέμιτης παρέμβασης για τον ίδιο λόγο, ούτε προς εξυπηρέτηση αγωνιστικών στόχων ούτε προς το σκοπό πορισμού περιουσιακού οφέλους μέσω στοιχηματισμού των επίμαχων, φερόμενων ως χειραγωγημένων, αγώνων εκ μέρους οιουδήποτε εκ των πειθαρχικών ελεγχομένων προσώπων και μάλιστα δεν προέκυψαν στοιχεία ούτε κατευθυνόμενου στοιχηματισμού για τους ίδιους αγώνες, ούτε καν του ύψους των χρηματικών αποδόσεων εκ του στοιχηματισμού για καθένα εκ των εμπλεκομένων (λ.χ. στοιχηματικά δελτία με τους συγκεκριμένους αγώνες, τα οποία να κέρδισαν, καθώς και το ύψος των χρηματικών αποδόσεών τους). Ακόμη δεν πιθανολογείται κατά τον απαιτούμενο βαθμό αποδεικτικής επάρκειας ότι οι πειθαρχικώς ελεγχόμενοι διαιτητές επιχείρησαν με τα αποδιδόμενα εις έκαστον ως εσκεμμένα διαιτητικά σφάλματα να ευνοήσουν σε καθένα από τους προαναφερθέντες αγώνες την ομάδα που της υποδείκνυαν οι λοιποί πειθαρχικώς ελεγχόμενοι αξιωματούχοι της ΕΠΟ και ποδοσφαιρικών ομάδων)”.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι οι μαρτυρικές καταθέσεις στερούνται αποδεικτικών στοιχείων και ορισμένες, όπως του Τάκη Φύσσα είναι αντιφατικές.

«Ειδικότερα οι ως άνω καταθέσεις του μάρτυρα Παναγιώτη Φύσσα, ενέχουν αντιφάσεις, μεταξύ τους, με χαρακτηριστικότερη το γεγονός ότι ο εν λόγω μάρτυρας εξεταζόμενος στο πλαίσιο της ποινικής προδικασίας το 2015 ανέφερε ότι ο Κυριάκος Κυβρακίδης δεν έπαιξε καθόλου στον αγώνα, εν συνεχεία αναίρεσε το γεγονός αυτό, δεχόμενος ότι ο εν λόγω παίκτης χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή και έπαιξε στον αγώνα, όπως και πράγματι συνέβη στο 42ο λεπτό»

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ απάλλαξε τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ατρόμητος, τους μεγαλομετόχους τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργο Σπανό και όλα τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνταν για χειραγώγηση του μεταξύ τους παιχνιδιού, στις 5 Φεβρουαρίου 2015.

Η Επιτροπή αθώωσε επίσης τους πρώην αντιπροέδρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αριστείδη Σταθόπουλο και Γιάννη Παπακωνσταντίνου, τον πρώην σύμβουλο της ΕΠΟ Νίκο Προύντζο, τον τότε προπονητή του Ατρόμητου Σα Πίντο, τον Γιάννη Αγγελόπουλο, τους πρώην διαιτητές Ηλία Σπάθα, Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Κώστα Ιωαννίδη, Απόστολο Αμπάρκιολη και τα πρώην μέλη της ΚΕΔ, Θανάση Μπριάκο και Γιώργο Δούρο.

Εξάλλου, η πειθαρχική διαδικασία κρίθηκε απαράδεκτη για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή και τον τότε νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Θεόδωρο Κουρίδη. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορεί να υποβάλει έφεση επί της απόφασης μέσα σε πέντε ημέρες.

Την απόφαση υπογράφουν η πρόεδρος της Επιτροπής Γλυκερία – Λουΐζα Ιωαννίδου και τα μέλη Φωτεινός Καλαφάτης – Νίκη Ρεβύθη.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή