Στην SL 2 o Ηρακλής Λάρισας – Στη Γ’ Εθνική Αγροτικός, Πανδραμαϊκός, όσοι υποβιβάστηκαν κι όσοι “έπρεπε” να υποβιβαστούν – Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Με ψήφους 13 ναι, 1 λευκό (Λεουτσάκος) και 1 όχι (Χατζησαρόγλου), αποφασίστηκε να ανέβει ο Ηρακλής Λάρισας στη Superleague 2, έναντι του Αγροτικού Αστέρα που είχε αγωνιστικά προβιβαστεί αλλά και του Πανδραμαϊκού που δικαιώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο στην προσφυγή κατά του Αγροτικού Αστέρα.

Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι η απόφαση του Διαιτητικού διέτασσε μόνο τη μη επικύρωση της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής και επομένως δεν μπορούσε να προβιβαστεί η ομάδα της Δράμας που δεν αγωνίστηκε στο ειδικό πρωτάθλημα.

Ο Αγροτικός δεν μπορούσε να προβιβαστεί επειδή κρίθηκε ότι κακώς συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και επομένως αποφασίστηκε ο προβιβασμός του Ηρακλή Λάρισας που συμμετείχε στο ειδικό πρωτάθλημα.

Επίσης, όπως είχε γράψει το SoccerPlus αποφασίστηκε να παραμείνει στη Γ’ Εθνική ο Ορφέας Ξάνθης, όσες άλλες υποβιβάστηκαν αλλά και όλες οι ομάδες που βάσει της απόφασης του Διαιτητικού κακώς συμμετείχαν στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση που αποτελεί συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, έλαβε τις εξής αποφάσεις.

• Να προβιβασθεί στη Super League 2 ο Ηρακλής Λάρισας και ταυτόχρονα από τον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής να μην προβιβασθεί και να μην υποβιβασθεί καμία ομάδα. Η απόφαση ελήφθη σε εφαρμογή απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
• Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης, παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.”

Διαβάστε ακόμα:

Εγκλωβισμένη και σε αδιέξοδο η ΕΠΟ: Τα επικρατέστερα σενάρια για όλες τις ομάδες, οι αντιδράσεις και οι νέες προσφυγές

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή