Στις 22/6 εκδικάζεται η έφεση 12 ΠΑΕ για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Print Friendly, PDF & Email

Τα 12 πρόσωπα που εκπροσωπούσαν ισάριθμες ΠΑΕ στο ΔΣ της Λίγκας και δεν ψήφισαν υπέρ του αιτήματος του Ολυμπιακού για έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση, από το αξίωμα του διευθύνοντα συμβούλου της SL, άσκησαν έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία είχε τιμωρήσει με πρόστιμο τόσο τα 12 αυτά πρόσωπα όσο και τις ομάδες.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης σύμφωνα με την Επιτροπή Δεοντολογίας δεν θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Λίγκας, λόγω του νομικού κωλύματος που είχε μετά από καταδικαστική απόφαση για απιστία, για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας» της ΕΠΟ.

Ετσι, η Επιτροπή Δεοντολογίας επέβαλε στον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Ισόποσο πρόστιμο επιβλήθηκε επίσης στα 12 πρόσωπα που εκπροσωπούσαν ισάριθμες ΠΑΕ στη Λίγκα, ενώ οι ίδιοι σύλλογοι θα καταβάλουν πρόστιμο 30.000 ευρώ έκαστος.

Τα πρόσωπα είναι οι Μηνάς Λυσάνδρου, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, Θεόδωρος Καρυπίδης, Δημήτριος Μποροβήλος, Αικατερίνη Κοξένογλου, Κωνσταντίνος Κολοκυθάς, Αριστείδης Πιαλόγλου, Ηλίας Πουρσανίδης, Χρήστος Πλιάτσικας, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Θεοδόσιος Τσικνής και Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Αναφορικά με τις ΠΑΕ, πρόκειται για τις ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία και ΠΑΟΚ.

Οι 12 προαναφερθείσες ΠΑΕ, όπως και ο Βασίλης Γκαγκάτσης άσκησαν έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία θα εκδικαστεί στην Επιτροπή Εφέσεων τη Δευτέρα (22/6).

Η μόνη ομάδα που είχε στηρίξει τότε το αίτημα του Ολυμπιακού ήταν η ΑΕΛ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή