Στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας παραπέμφθηκαν τρία μέλη του προεδρείου της ΕΠΟ!

Print Friendly, PDF & Email

Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας παρέπεμψε, μετά την έρυνα που έκανε, στο δικαστικό τμήμα τα τρία μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, ήτοι τον αναπληρωτή πρόεδρο Π. Δημητρίου, τον Α’ Αντιπρόεδρο Α. Αντωνίου και τον ταμία Κλ. Τζαφέρη, μετά την καταγγελία του Αλ. Κούγια (ΠΑΕ ΑΕΛ) για παραβάσεις κανονισμών – καταστατικού της ΕΠΟ.

Πρόκειται για την απόφαση που ελήφθη από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ τον περασμένο Σεπτέμβριο η οποία “κατήργησε” την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης και επέτρεψε στις ομάδες της Football League που ανήλθαν χωρίς αγωνιστικά κριτήρια στην SL2, να κάνουν μεταγραφές χωρίς περιορισμούς, ενώ δεν είχαν αδειοδοτηθεί!

Η υπόθεση μετά από καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΛ πήγε αρχικά στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που έκρινε άκυρη την απόφαση της ΕΕΘ, ενώ απέρριψε και την αίτηση αναψηλάφισης που έκανε η ΕΠΟ με δικηγόρο τον υποψήφιο πρόεδρό της, Τ. Μπαλτάκο.

Στη συνέχεια η ΠΑΕ ΑΕΛ προσέφυγε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ζητώντας την έκπτωση των τριών μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων που έλαβαν την απόφαση

Τον περασμένο Νοέμβριο η Επιτροπή Δεοντολογίας έστειλε έγγραφο προς τις ομάδες που αφορούσε η απόφαση της ΕΕΘ με το οποίο ζητείνα ενημερώσουν «για τη διαδικασία που ακολουθήσατε μετά την έκδοση του νόμου 4809/202 1 προκειμένου να συμμετέχετε στη SL 2 (έγγραφα, αιτήσει, καταβολή παραβολών), καθώς και τυχόν συνομιλίες (τηλεφωνικές διαδικτυακές ή προσωπικές) ή συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποί σας με εκπροσώπους της ΕΠΟ (τα ονόματα εκατέρωθεν θα πρέπει να παρατεθούν ειδικά), προκειμένου να εκπληρωθούν τα αιτήματά σας και να οδηγηθεί η Επιτροπή Εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ στην επίμαχη απόφαση. Eπίσης θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε εάν έχει επιβληθεί πρόστιμο προς την ομάδα σας για την ως άνω αιτία.

Οι απαντήσεις στα εν λόγω ερωτήματα παρακαλούμε όπως συνοδεύονται από αντίστοιχα έγγραφα τα οποία βρίσκονται τυχόν στη διάθεσή σας.

Τέλος παρακαλούμε όπως μας διαφωτίσετε με κάθε χρήσιμη πληροφορία σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης».

Την περασμένη Τρίτη οι Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρης κλήθηκαν να παραστούν ενώπιον του δικαστικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας την Παρασκευή 15/4, όμως η συζήτηση της υπόθεσης θα αναβληθεί λόγω κωλλήματος ενός εκ των τριών προσώπων, που κατηγορούνται.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή