“Στριμώχτηκε” η ΕΠΟ από τον Τζώρτζογλου: Παραδέχεται οφειλές στις Ενώσεις, σύστησε επιτροπή και καλεί σε διάλογο! (έγγραφο)

Print Friendly, PDF & Email

Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις από το δίδυμο Φιλιππούση – Μπαλτάκου μετά την επιστολή του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Ν. Τζώρτζογλου, ο οποίος κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΠΟ για “εκβιασμό” 18 ΕΠΣ από τις οποίες ζητεί να υπογράψουν έγγραφο αναγνώρισης οφειλής προς την ΕΠΟ, ενώ η ΕΠΟ οφείλει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, στο σύνολο των ΕΠΣ, οχτώ εκτομμύρια ευρώ.

Το δίδυμο Φιλιππούση – Μπαλτακού, μετά την επιστολή Τζώρτζογλου, ενήργησε ως εξής:

Α. Απάντησε στην επιστολή Τζώρτζογλου και παραδέχτηκε ότι υπάρχει οφειλή στις Ενώσεις (ΕΠΣ). Ωστόσο το στην επιστολή του διδύμου λέγεται η μίση αλήθεια. Ότι δηλαδή η οφειλή στις ΕΠΣ εδράζεται στο 3% επί των εισπράξεων από τους αγώνες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων το οποίο βάσει καταστατικού πρέπει να διανένεται στις ΕΠΣ. Η άλλη μισή στην οποία δεν γίνεται αναφορά είναι α) η μη υλοποίηση προηγούμενων αποφάσεων γενικών συνελεύσεων περί  επιχορηγήσεων προς τις ΕΠΣ που η σημερινή ΕΠΟ δεν αποδίδει και β) το κόψιμο της πρόβλεψης των επιχορηγήσεων προς τις ΕΠΣ από το 2021 και μετά.

Β. Συστήθηκε ειδική επιτροπή για ασχοληθεί με το θέμα των οφειλών των ΕΠΣ προς την ΕΠΟ παρότι μόλις πέντε από τις συνολικά 18 ΕΠΣ δεν αναγνώρισαν τις οφειλές τους. Αυτές είναι οι ΕΠΣ Αθηνών, Πειραιά, Ηρακλείου, Αν. Αττικής και Ευβοίας.

Γ. Καλεί τις ΕΠΣ σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα 18/12 για τις οφειλές που έχουν προς την ΕΠΟ, ενώ το θέμα θα έπρεπε να είναι επίσης και οι οφειλές που έχει η ΕΠΟ προς αυτές, οι επιχορηγήσεις που δεν δίνοται τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ υπάρχουν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και τα ταμεία είναι γεμάτα με τα χρήματα που έρχονται από την UEFA και για το κόψιμο των επιχορηγήσεων από το 2021 και μετά…

Δείτε την απάντηση της ΕΠΟ στην επιστολή Τζώρτζογλου:

Διαβάστε ακόμα:

Τζώρτζογλου: “Εκβιάζει 18 Ενώσεις ο Μπαλτάκος ενώ μας χρωστάει οχτώ εκατομμύρια ευρώ”!

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή