Η σφυγμομέτρηση δείχνει ντέρμπι, υπό προϋποθέσεις, για την εκλογή προέδρου!

Print Friendly, PDF & Email

Στην πολιτική επιστήμη η σφυγμομέτρηση θεωρείται «η φωτογραφία της στιγμής». Αυτή, που αποτυπώνει τη διάθεση του εκλογικού σώματος σε μια συγκεκριμένη συγκυρία υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Πέντε ημέρες πριν από την εκλογή του νέου προέδρου της Super League – εκλογή που έχει ξεχωριστή σημασία και για του συσχετισμού στην ΕΠΟ, όπως έχουμε αναφέρει σε προγενέστερη ανάρτηση-, το SoccerPlus επιχειρεί να καταγράψει τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, που είναι σε μεγάλο ποσοστό ρευστά.

Η υποψηφιότητα του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική που μπορεί να θεωρηθεί βέβαια και επομένως φαίνεται να έχει προβάδισμα ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στη Super League τη Δευτέρα (25/06) για την ανάδειξη νέου προέδρου λόγω της λήξης της θητείας του Γιώργου Στράτου.

Όμως αναμένεται να υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της ΑΕΚ, προς προς την κατεύθυνση στήριξης άλλης υποψηφιότητας, κάτι που αναμένεται να μετατρέψει τις εκλογές σε ντέρμπι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής, την υποψηφιότητα Μπαταγιάννη αναμένεται να στηρίξουν οι ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αντιθέτως, μίας άλλη υποψηφιότητα, πιθανόν προερχόμενη από την ΑΕΚ, π.χ. του δικηγόρου Πέτρου Καϊμακάμη, θα μπορούσε να έχει την στήριξη των ΑΕΚ, Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμίας, Ξάνθης και Παναιτωλικού.

Βέβαια, επειδή όλοι το εκλογικό σώμα είναι μικρό και οι εκλέκτορες είναι γνωστοί δεν μπορούν να αποκλειστούν οποιεσδήποτε μεταβολές σε σχέση με την παραπάνω καταγραφή, που θα διαφοροποιήσουν, τους εύθραυστους συσχετισμούς, ειδικότερα εφόσον υπάρξει δεύτερη υποψηφιότητα και πολωμένο κλίμα.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό βρίσκεται σε δύσκολη θέση με τις δύο πλευρές να υπολογίζουν την ψήφο του. Οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι τόσο στην ΑΕΚ που έκανε μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, όσο και στον Ολυμπιακό που στήριξε με την ψήφο του την συγκεκριμένη πρόταση.

Στην ψηφοφορία θα συμμετέχουν 14 ομάδες, καθώς Κασσιόπη και Πλατανιάς έχουν υποβιβαστεί, έπειτα και από την επικύρωση της βαθμολογίας της Super League, ενώ οι ΟΦΗ και Αρης που ανέβηκαν κατηγορία δεν μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία, καθώς δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία της Football League.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή