Πρωτάθλημα με 16 ομάδες και τρία σενάρια για τον αριθμό αυτών που θα πέσουν!

Print Friendly, PDF & Email

Προς ναυάγιο οδεύει το σχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για μεταβατικό πρωτάθλημα 20 ομάδων την ερχόμενη σεζόν μετά τη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη (13/6) με τους εκπροσώπους της Super League.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε χωρίς την παρουσία του προέδρου της Super League, Γιώργου Στράτου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Βασιλειάδης συναντάει θεσμικά τη Super League απόντος του προέδρου της. Το «παρών» πάντως από τη λίγκα έδωσαν ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλης Γκαγκάτσης και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Χρήστος Δάρρας.

Στις συζητήσεις που έγιναν η Super League αρνήθηκε το σχέδιο του Βασιλειάδη και ως εκ τούτου το μόνο σίγουρο είναι πως το πρωτάθλημα «τέρας» που πρότεινε ο υφυπουργός Αθλητισμού με τις 20 ομάδες απορρίφθηκε και του χρόνου οι ομάδες στην πρώτη την τάξει κατηγορία θα είναι εκ νέου 16.

Αυτό που μένει όμως να διαφανεί είναι πώς και αν θα γίνει αναδιάρθρωση σε 12 ομάδες, που ζητάει ο Βασιλειάδης, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να δώσει τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει μέσω της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά.

Τα σενάρια λοιπόν που παίζουν είναι τρία:

α) Να να μην αλλάξει τίποτα την ερχόμενη σεζόν, δηλαδή να υποβιβαστούν δύο ομάδες και να προβιβαστούν δύο από τη Football League.

β) Να προχωρήσει μία ήπια προσαρμογή, δηλαδή να πέσουν τη σεζόν 2018/19 τέσσερις ομάδες και να ανέβουν δύο, ώστε το πρωτάθλημα της σεζόν 2019/20 να γίνει με 14. Να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και το 2020 για να φτάσουμε στο επιθυμητό 12 το 2021. Αυτή ήταν πρόταση της Super League, η οποία ωστόσο δεν βρήκε σύμφωνο τον Βασιλειάδη καθώς για να δώσει τα χρήματα από την ΕΡΤ επιθυμεί η αναδιάρθρωση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2019/20.

γ) Το τρίτο ενδεχόμενο είναι να υποβιβαστούν έξι ομάδες και να ανέβουν δύο ώστε το πρωτάθλημα του 2019/20 να γίνει με τον αριθμό των ομάδων που επιθυμεί ο Βασιλειάδης. Σε αυτό το σενάριο ο υφυπουργός αντιπρότεινε ένα σχέδιο όπου οι ομάδες από το 1 έως το 6 θα δώσουν πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Οι ομάδες 7-8 θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους. Οι ομάδες 9-14 θα δώσουν πλέι άουτ και από αυτές θα υποβιβαστούν τέσσερις και οι ομάδες 15-16 θα υποβιβαστούν αυτόματα.

Πλέον μένει να φανεί τι στάση θα τηρήσει η Super League αν δηλαδή θα επιλέξει να πάει σε μία σταδιακή αναδιάρθρωση ή θα αποδεχθεί την αντιπρόταση του Βασιλειάδη, η οποία συνοδεύεται με τη χορηγία της ΕΡΤ.

Παράλληλα θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις και με τη Football League, αφού ο υφυπουργός Αθλητισμού, επιθυμεί κι εκεί γενναία μείωση του αριθμού των ομάδων για να γίνει πιο ανταγωνιστικό και αξιόπιστο το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή