Συνάντηση Βρούτση με ΚΕΔ και διαιτητές : “Πράσινο” για την επαγγελματική διαιτησία – “Κόκκινο” για τη νέα Ένωση Διαιτητών!

intme
Print Friendly, PDF & Email

Τρία θέματα έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, Ι. Βρούτση, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Στ. Μάνταλος, ο οποίος συνοδεύει τους διαιτητές της Α’ κατηγορίας, στις συναντήσεις με υπουργούς, αλλά στην πραγματικότητα εκ της δεσπόζουσας θέσης του μπορεί να επιβάλλει την ατζέντα του και παράλληλα να λειτουργεί ως επιβλέπων της ΕΠΟ.

Τα θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση που έγινε την Πέμπτη 28/12 παρουσία και των Καρατζίκα – Λαμπαδαρίου από την ΚΕΔ καθώς και διαιτητών διεθνών και μη (Παπαπέτρου, Γκάμαρης, Φωτιάς κ.α.) ήταν α) η δημιουργία νέας ένωσης διαιτητών κάτι που προϋποθέτει αλλαγή του νόμου, β) η λειτουργία της επαγγελματικής διαιτησίας και γ) η προστασία των διαιτητών από εναντίον του επιθέσεις.

Για το πρώτο θέμα ο Μάνταλος δεν συνάντησε ευήκοα ώτα. Ο Βρούτσης δεν έδειξε διατεθειμένος να μπει σε συζήτηση περί αλλαγής του νόμου όσον αφορά την ένωση διαιτητών. Ως γνωστόν ο νόμος προσδιορίζει ως ένωση διαιτητών την υφιστάμενη Ένωση Διαιτητών / ΟΔΠΕ. Ο Μάνταλος έθεσε αρχικά το θέμα της Ένωσης Διαιτητών αλλά στη συνεχεία δεν έγινε καμία συζήτηση.

Αντιθέτως για το δεύτερο θέμα, της επαγγελματικής διαιτησίας, έδειξε πρόθυμος να το συζητήσει και ζήτησε να του κατατεθούν προτάσεις.

Ως προς το θέμα της προστασίας των διαιτητών ο Βρούτσης είπε ότι οι διαιτητές θα μείνουν ικανοποιημένοι από τα μέτρα παιρεταίτω που θ’ ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι με δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκου, που δεν έχει ανασκευαστεί οι Έλληνες – μέλη της ΚΕΔ δεν έχουν ως αρμοδιότητα την εμπλοκή με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή