Πλήρη εφαρμογή της “ολιστικής μελέτης” ζήτησε από την ΕΠΟ η UEFA – Τι στάση κράτησε για τον αθλητικό νόμο

Πηγή: epo.gr
Print Friendly, PDF & Email

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την αντιπροσωπεία της UEFA, η οποία αποτελείται από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Κέβιν Λαμούρ, τον διευθυντή εθνικών ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς και το μέλος της διεύθυνσης εθνικών ομοσπονδιών Μάριο Γεωργίου υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΠΟ “επαναδιατυπώθηκε η εμπιστοσύνη που τρέφει η UEFA προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ε.Π.Ο., όπως άλλωστε αυτή είχε εκφραστεί από τον κ. Τσέφεριν στην πρόσφατη συνάντησή τους στο Μοντρέ, στο πλαίσιο του 45ου Συνεδρίου της UEFA.

Ακολούθησαν συζητήσεις του κ. Ζαγοράκη με τα μέλη της αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, παρουσία του αναπληρωτή προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου και του εκτελεστικού γραμματέα Ιάκωβου Φιλιππούση, με βασικό αντικείμενό τους τις επιβεβλημένες καταστατικές αλλαγές ενόψει της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ε.Π.Ο., προκειμένου να γίνουν πράξη οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην Ολιστική Μελέτη των FIFA-UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στον αθλητικό νόμο και συγκεκριμένα στην ανάγκη πλήρους εναρμόνισής του με τις καταστατικές αρχές των διεθνών συνομοσπονδιών.

Τέλος, παρουσία του πρόεδρου της Κ.Ε.Δ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, συζητήθηκαν θέματα διαιτησίας και οργάνωσης ενόψει της επόμενης ποδοσφαιρικής σεζόν.”

“Ζεστοί” για την “ολιστική μελέτη”, “συγκρατημένοι” για τον αθλητικό νόμο

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus oι εκπρόσωποι της UEFA ζήτησαν την πλήρη υιοθέτηση της “ολιστικής μελέτης” από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που θα γίνει στις 25/6.

Αντιθέτως, στο θέμα των διατάξεων του νόμου, που αντιβαίνουν τις καταστατικές διατάξεις της ΕΠΟ και των διεθνών συνομοσπονδιών σημείωσαν τις παρατηρήσεις από πλευράς ΕΠΟ για τις οποίες ούτως ή άλλως έχουν λάβει γνώση και αρκέστηκα να πουν ότι θα τις μεταφέρουν στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή