Τα έξι “καυτά” θέματα που θα συζητηθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Την προσεχή Δευτέρα (27/7) είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ με έξι ζητήματα της ομοσπονδίας να βρίσκονται στην ατζέντα.

Στην συνεδρίαση θα οριστεί η διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τον Αύγουστο για την εκλογή των νέων μελών της Επιτροπής Εφέσεων που θα δικάσουν την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης, αφού μετά τις παραιτήσεις των μελών της, πρέπει να ανασυγκροτηθεί με δικαστές – εφέτες.

Μετά την απόρριψη της προσφυγής του Ολυμπιακού, του αντιπροέδρου του και μέλους της ΕΕ ΕΠΟ, Τ. Αγραφιώτη, και της ΕΠΣ Πειραιά που ζήτησαν την ακύρωση των αλλαγών στο καταστατικό της ΕΠΟ, θα οριστεί και Γενική Συνέλευση με θέμα τις εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής. Η ημερομηνία θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά βάσει καταστατικού θα γίνει εντός Οκτωβρίου.

Στην συζήτηση αναμένεται να υπάρξει και ενημέρωση για το θέμα της ανάληψης της προεδρίας από τον Μάρκ Κλάτενμπεργκ και τις οικονομικές απαιτήσεις του νέου αρχιδιαιτητή. Στις συζητήσεις που έχει με την ΕΠΟ οι οικονομικές απαιτήσεις του είναι διπλάσιες από αυτές του προκατόχου του Βίτορ Μέλο Περέϊρα ο οποίος αμειβόταν με 20.000 μεικτές αποδοχές το μήνα.

Επιπλέον στα υπό συζήτηση θέματα είναι και η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου, που έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση, η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών καθώς και η διοργάνωση του τελικού του Europa Conference League, θέμα για το οποίο ο υφυπουργού Αθλητισμού έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζήτησε να έχει εκπροσώπηση στη συνεδρίαση.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή