Τα σημεία διαφωνίας ΕΠΟ – διαιτητών, η στιγμή της έντασης και η απάντηση στη φράση “δεν μπορούμε να βγούμε απ’ τα σπίτια μας”

Φωτογραφια αρχείου: Συνάντηση διαιτητών Super League 1 με τη διοίκηση της ΕΠΟ τον Ιανουάριο 2019
Print Friendly, PDF & Email

Oι προτάσεις που δημοσιοποιήσε η ΕΠΟ απέχουν από αυτά που ζήτησαν οι διεθνείς διαιτητές που ήταν παρόντες μαζι με την ΚΕΔ και τον πρόεδρό της, στη συνάντηση με τη διοίκηση της ομοσπονδίας.

Ειδικότερα οι διαιτητές ζήτησαν τα εξής:

  1. Ματαίωση αγώνα όταν γίνονται δηλώσεις κατά του διαιτητή πριν την τέλεσή του και κατακύρωση του αγώνα στην αντίπαλη ομάδα. Η ΕΠΟ διαφώνησε με την ποινή, αλλά ήταν θετική στην αναβολή του αγώνα.
  2. Αφαίρεση βαθμών και αύξηση των προστίμων για τις σε βάρος των διαιτητών δηλώσεις. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ διαφώνησε με την αφαίρεση βαθμών, συμφώνησε με την αύξηση προστίμου και αντιπρότεινε την τιμωρία έδρας.
  3. Παρουσία παρατηρητή από την ΕΠΟ στους αγώνες της Super League. Mέχρι τώρα υπάρχει παρατηρητής μόνο από τη Super League. H ΕΠΟ είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και όχι από φέτος.
  4. Αυστηροποίηση των ποινών που προβλέπει ο νόμος για τις επιθέσεις κατά διαιτητών στα γήπεδα και στ’ αποδυτήρια.
  5. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Από την ΕΠΟ τους είπαν ότι είναι εφικτό να γίνει συνάντηση μόνο με του Στ. Παπασταύρου ή κάποιον άλλο στενό του συνεργάτη.
  6. Λειτουργία καμερών στ’ αποδυτήρια των διαιτητών.
  7. Όλες οι αλλαγές στους κανονισμούς να γίνουν άμεσα και ν’ αποτελέσουν προϋπόθεση για να αρθεί η απόφαση για την αποχή τους. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ είπε ότι οι κανονισμοί αλλάζουν μόνο το καλοκαίρι και τότε προκλήθηκε ένταση. Τελικά θα ζητηθεί κατ’ εξαίρεση από την UEFA ώστε να αλλάξουν οι κανονισμοί σε ότι αποφασιστεί.

Κάποια στιγμή ένας από τους παριστάμενους διαιτητές είπε: “δεν μπορούμε να βγούμε έξω από τα σπίτια μας, φοβόμαστε κι εμείς και οι γυναίκες με τα παιδιά μας”. Η απάντηση από την πλευρά της ΕΠΟ φέρεται να ήταν: “θα σας βάλουμε σεκιούριτι”!

Πάντως το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν ικανοποίησε τους διαιτητές…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή