Θέλουν ασφάλεια, δε θέλουν διαφάνεια: Οι διαιτητές είπαν όχι στη δημοσιοποίηση των διαλόγων με τον VAR και των ποινών της ΚΕΔ!

Print Friendly, PDF & Email

Οι διαιτητές της πρώτης κατηγορίας θέτουν -και δικαίως- θέματα ασφάλειας, αλλά φαίνεται να μην είναι το ίδιο ευαίσθητοι σε θέματα διαφάνειας.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ από την πλευρά των εκπροσώπων των ΠΑΕ ζητήθηκαν τα εξής:

Α. Να επανέλθει  η δημοσιοποίηση των διαλόγων διαιτητή – VAR, όπως γινόταν επί Κλάτενμπεργκ, ώστε όλοι να γνωρίζουν πώς ο διαιτητής κατέληξε στην απόφαση που έλαβε.

Β. Να γνωστοποιούνται οι ποινές των διαιτητών ώστε να να γνωρίζουν οι ΠΑΕ το δίκαιο της κρίσης της ΚΕΔ και να μην παίζονται “παιχνίδια” με διαιτητές να τιμωρούνται περισσότερο, άλλους λιγότερο και άλλους καθόλου.

Και στα δύο οι διαιτητές ήταν αρνητικοί σύμφωνα με όσα μετέφερε στα μέλη της επιτροπής ο Μπαλτάκος, που στο μεταξύ είχε επικοινωνήσει με τον Μάνταλο.

Για το πρώτο αίτημα αντιπροτάθηκε μια μεσοβέζικη λύση του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ, χωρίς τους διαλόγους διαιτητή – VAR, ενώ για το δεύτερο επικαλέστηκαν την UEFA, όπως γίνεται πάντα όταν θέλουν κάποοιοι στο ποδόσφαιρο να αποφύγουν να κάνουν κάτι…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή